Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

dvtk_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 28. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

0-0 (0-0)

Időpont: 2016. április 2. (szombat) 18:30 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Bognár Tamás.

Asszisztensek: Lémon Oszkár, Horváth Róbert.

Tartalék játékvezető: Berettyán Péter.

Békéscsaba: Poleksic Vukasin, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento De Oliveira Fabio, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Piermayr Thomas, Laczkó Zsolt, Ezequiel Calvente Criado, Punosevac Bratislav. Cserék: Mursits Roland, Takács Péter, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Paukner Matus, Viczián Ádám, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

DVTK: Ivan Rados, Drazen Okuka, Bacsa Patrik, Bognár István, Lipták Zoltán, Egerszegi Tamás, Tamás Márk, Barczi Dávid, Nemes Milán Imre, Koman Vladimir, Novothny Soma Zsombor. Cserék: Antal Botond, Kovács Gábor, Grumic Miroslav, Nikházi Márk, Ternován Patrik, Eperjesi Gábor.
Vezetőedző: Egervári Sándor.

Nézőszám: 1.477

Sárgalapok: Bratislav Punosevac (91. perc), Thomas Piermayr (92. perc).

A lilák nagyon jó formában várták a mérkőzést, hiszen tavaszi hadjáratuknak köszönhetően már csak két pont a hátrányuk a bennmaradást jelentő tizedik helyhez képest.

Az előző fordulóban az Újpestet sikerült legyőzniük hazai pályán, de az előző hat fordulóban is csupán egy vereséget szenvedtek, azt is a Ferencvárostól. A vendég miskolciak eléggé rapszodikusan teljesítenek ebben a szezonban, pontjaik nagy részét hazai pályán szerezték, idegenben mindössze hat pontot sikerült összegyűjteniük Komanéknak a tizenhárom mérkőzés alatt.

Ennek megfelelően nem túl nagy iramban indult a találkozó. Az első lövés Bacsa nevéhez fűződött a 6. percben, igaz Poleksicnek nem volt nehéz dolga a kísérlet után. A lilák Punosevac révén próbálkoztak először a 10. percben, de a légiós 18 méterről leadott lövése elkerülte a bal kapufát. A következő percekben nem kellett egyik csapat szurkolóinak sem tartania attól, hogy a nagy izgalmak közepette felugrik a vérnyomásuk, hiszen egyik kapu sem forgott veszélyben. A 26. perctől szerencsére felpörgött a mérkőzés, először Bognár lövésénél kellett résen lennie a hazai kapusnak, majd rá egy perccel később jött a válasz a másik oldalon, de Punosevac bal alsó sarok felé tartó lövése ezúttal célt tévesztett. Az addigi legnagyobb vendég lehetőség a 28. percben Novothny előtt adódott, de tíz méterről leadott lövése a bal felső mellett hagyta el a játékteret. A 35. percben Damjanovic, majd a 39. percben Novothny előtt is adódott egy-egy nagy lehetőség, de a legközelebb Bényei állt a gólszerzéshez a 45. percben, de a 16 méterről leadott bombája a jobb oldali lécről kifelé pattant.

A szünet után is kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, mindkét csapat gyakran becserkészte ellenfele kapuját, de továbbra sem sikerült bevenni azokat. Ugyanakkor voltak szép pillantok is, ami elsősorban a spanyol Calventenek köszönhető, aki nemcsak nagy kedvvel játszott, hanem olykor fantasztikus megoldásaival, cseleivel még a vendég szurkolókat is tapsra ragadtatta. A közepesnél jobb színvonalú találkozón végül igazságosnak mondható a pontosztozkodás, ami ugyan sokat érhet a végelszámolásnál – de jelen pillanatban csak szerencsés esetben mozdulhatnánk el a tabella utolsó helyéről.

Zoran Spisljak: — Örömteli, hogy több szép támadásunk is volt, az más kérdés, hogy ezen a napon nem tudtuk őket gólra váltani. Ha az a kapufa bemegy, másként alakultak volna a dolgok, csakhogy nem ment be. Így kell elfogadni. A játékunk megfelelő volt, így nem vagyok bosszús. Tény, minden egyes pontnak értéke van, szoros a tabella vége, a végén derül ki, hogy a Diósgyőr ellen megszerzettnek milyen jelentősége lesz. Szervezettek voltunk, nem adtunk lehetőséget a Diósgyőrnek, és ami a lényeg, továbbra is versenyben vagyunk a bennmaradásért. Köszönöm szurkolóinknak a biztatást!

Egervári Sándor: — Megfázás miatt elment a hangom. Pocsék volt csöndben ülni a kispadon. Pisont Pista kollégámat kértem meg, hogy kiabáljon helyettem, neki odasúgtam a meglátásaimat, ő pedig beordított a labdarúgóknak. Amúgy két szervezett együttes játékát hozta a találkozó, próbálkozott mindkét csapat, gyűrtük egymást, de fogást egyikőnk sem talált a másikon. Ezen a napon nem volt benne a győzelem a játékunkban. Végül reális volt a döntetlen. A Békéscsaba a tavasszal rendkívül jól szerepel, nem volt könnyű ellenük futballozni. Masszív csapattá érett.

line_purple

line_purple

line_purple

line_purple

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás