Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 316 másodperc.

dvtk_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 8. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

1-1 (1-0)

Időpont: 2015. szeptember 12. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Erdős József

Asszisztensek: Ring György, Becséri Gergely

Tartalék játékvezető: Szalai Dániel

Békéscsaba: Ilizi Lubos, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Fehér Zsolt, Nascimiento de Oliveira Fabio, Ezeqiuel Calvente Criado, Spitzmüller István, Borbély Bálint, Laczkó Zsolt, Viczián Ádám, Birtalan Botond. Cserék: Mursits Roland, Szalai Dániel, Bagi István, Balog Zsolt, Punosevac Bratislav, Vadász Viktor, Szilágyi Péter.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

DVTK: Ivan Rados, Bacsa Patrik, Bognár István, Lipták Zoltán, Egerszegi Tamás, Grumic Miroslav, Tamás Márk, Németh Milán, Barczi Dávid, Novothny Soma Zsombor, Eperjesi Gábor. Cserék: Bősz Levente, Kovács Gábor, Drazen Okuka, Takács Tamás, James Manjrekar, Nemes Milán Imre, Ternován Patrik.
Vezetőedző: Bekő Balázs

Nézőszám: 1.261

Gólszerzők: Birtalan Botond (18. perc), Drazen Okuka (87. perc).

Sárgalapok: Lipták Zoltán (2. perc), Egerszegi Tamás (42. perc), Birtalan Botond (43. perc), Vaskó Tamás (47. perc), Ilizi Lubos (78. perc), Borbély Bálint (87. perc), Drazen Okuka (88. perc), Grumic Miroslav (89. perc), Bacsa Patrik (93 perc).

line_purple

A negyedik percben Barczi beadását Grumic pörgette a rövid oldalon éles szögből a kapufa mellé. A tizedik percben egy hazai szöglet, majd egy fejes után a háló tetején landolt a labda. A 18. percben egy jobbról érkező labdába Birtalan fejelt izmosan, a labda a DVTK kapujának a bal oldalában kötött ki (1-0).

A 28. percben Grumic lövése egy védőn megpattant, így néhány centivel a kapufa mellé ment. A DVTK többször is próbálkozott, bár a Békéscsaba szinte minden támadást a gyökerénél elfojtott, majd egy hazai kontra végén Birtalan 16 méterről a kapu fölé lőtt. A 33. percben Spitzmüller célozta meg a vendégkaput és bizony nem sokat tévedett. Öt perccel később Németh Milán beadása középen elsuhant Novothny Soma lába előtt, egy védő mentett szögletre a kapu torkából.

A 44. percben Grumic húsz méterről lőtt, Ilizi a léc alól tolta szögletre a labdát. A hosszabbítás pillanataiban Laczkó Zsolt beadása után Borbély a hosszú oldali kapufa mellé fejelt.

A szünet után Spitzmüllert vágták fel a tizenhatoson belül, a bíró pedig büntetőt ítélt, ám Birtalan lövését a jobbra vetődő Rados megfogta. A 66. percben Laczkó adott be, középen Viczián közelről fejelt, Rados ismét védett. A 72. percben Szilágyi került ziccerbe, de a diósgyőriek kapusa újra a helyén volt.

A 74. percben Takács Tamás bombázott a rövid oldalra, de Ilizi jó helyen állt és védett. Később Bognár István szögletét Takács Tamás fejelte a hosszú alsó mellé, de csak millimétereken múlt. A 87. percben egyenlített a DVTK: Bognár szabadrúgását a rövid oldalon Okuka csúsztatta a hosszú felső sarokba (1-1).

Zoran Spisljak: – Aki ma este látta a találkozót, az azt is látta, hogy amelyik csapat három pontot érdemelt volna, csak egy pontot szerzett. De meg kell becsülnünk ezt a pontot is, mert egy erős, szervezett csapat ellen játszottunk, akik évek óta az NB I.-ben szerepel. Sokat dolgoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, még büntetőt is lőhettünk. Ha az bemegy, akkor a játékosaim még jobban felszabadultak volna, de ez fikció. A lényeg, hogy a DVTK türelmesen kivárta a lehetőséget, egy oldalszabadrúgást követően kiegyenlítettek. Gratulálok a DVTK-nak, mert egy érdekes és izgalmas mérkőzést játszottunk!

Bekő Balázs: – Két részre lehet osztani a találkozót. Az első félidőben a kapott góltól eltekintve jól játszottunk, rengeteg felépített támadásunk volt, többször sikerült az ellenfél mögé kerülni és jó gólszerzési lehetőségeket alakítottunk ki. Ezeket nem tudtuk kihasználni, ugyanakkor egy hibát elkövettünk, amiért megbüntettek minket. Ez nem fér bele, mert ezután ugyanaz következett, mint a korábbi találkozókon, kockáztatni kellett és menni előre. Ez megtörtént, azonban ebben a játékban mindig benne van az is hogy kinyílik a csapat és az ellenfél előtt adódnak lehetőségek. A Békéscsaba ráérzett erre, masszív védekezésből próbáltak kontrázni, benne volt a pakliban, hogy egyszer-kétszer el tudnak menni. Csináltunk egy buta, érthetetlen büntetőt, azonban – és ezen kívül több helyzetben is – Ivan Radoš jól védett. Kellett a kapusunk, hogy a végén partiban legyünk. A nagy nyomásnak meglett végül az eredménye és egyenlíteni tudtunk.

line_purple

line_purple

line_purple

Fotók Youtube csatorna Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/713937778710065/

Címkék:  , ,