Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 326 másodperc.

honvedfc_logo_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 6. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd

1-4 (0-1)

Időpont: 2015. augusztus 22. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Solymosi Péter

Asszisztensek: Tóth II. Vencel, Becséri Gergely

Tartalék játékvezető: Kormányos II. Gábor

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Koszó Balázs Tibor, Balog Zsolt, Nascimiento de Oliveira Fabio, Koroudijev George Assenov, Piermayr Thomas, Ezeqiuel Calvente Criado, Laczkó Zsolt, Szilágyi Péter, Punosevac Bratislav. Cserék: Ilizi Lubos, Birtalan Botond, Bagi István, Kertész Tamász, Spitzmüller István, Borbély Bálint, Fehér Zsolt.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Honvéd: Kemenes Szabolcs, Lovric Ivan, Bobál Dávid, Kamber Djordje, Nagy Gergő, Baráth Botond, Holender Filip, Youla Souleymane, Botka Endre, Gazdag Dániel, Prosser Dániel Bálint. Cserék: Szemerédi Norbert, Lőrinczy Attila, Erdős Gábor, Ihrig-Farkas Sebestyén, Csábi Mihály, Délczeg Gergely, Ignjatovic Aleksandar.
Vezetőedző: Marco Rossi.

Nézőszám: 1.658 fő

Gólszerzők: Kamber Djordje (30. perc), Ezequiel Calvente Criado (54. perc), Youla Soulaymane (58. perc), Koszó Balázs Tibor (84. perc) – öngól, Kamber Djordje (91. perc).

Sárgalapok: Délczeg Gergely (77. perc), Ingjatovic Aleksandar (85. perc), Nagy Gergő (88. perc).

20150822

30. perc: Sem helyzet nem volt, sem parádés támadás nem futott végig a pályán mégis gólt lőtt a Honvéd. Prosser tulajdonképpen álló helyzetből, a jobb oldali vonal mellől, az alapvonaltól 20 méterre volt, amikor úgy határozott, hogy ő bizony belövi a labdát középre, aztán lesz, ami lesz. Hát lett! A ballal erősen meglőtt, a kapu közepe felé tartó labdába Kamber, valahol a tizenegyes pont környékén éppen hozzáért fejjel a labdához, amely ettől ugyan minimálisan, de megváltoztatta pályáját és bevágódott az eredeti labdára egyébként jól helyezkedő Mursits mellett, a kapu közepébe (0-1).

58. perc: Mintaszerű kontratámadást rajzolt fel a pályára az Előre. A saját tizenhatosánál megszerzett labdát lapos passzokkal hozták fel a félpályáig, ahol Punosevac kapta meg. Ekkora kialakult egy három támadó, kétvédős helyzet. A labdás ember felé a tőle balra futó lépett be, a csabai középcsatár pedig éppen ebben a pillanatban passzolta be a labdát a rálépő védő mögött, a balösszekötő helyén száguldó Calvente elé. Az apró termetű csatár a labdával felgyorsított, belépett a tizenhatoson belülre és lendületes futás közben, a kétségbeesetten visszafutó védő szorongatásában higgadtan a bal alsó sarokba passzolt (1-1).

58. perc: Már megint semmi nem történt, mégis megszerezte második gólját a fővárosi csapat. Holender nem beívelte, hanem bepasszolt egy baloldali szögletet, guruló labdája a tizenegyes ponton teljesen magányosan találta Youlat, aki igazítás nélkül, egyből kapura húzta a labdát, amelyik akadálytalanul gurult a hosszú, bal alsó sarokba. A gólt óriási védelmi hiba előzte meg (1-2).

84. perc: Újabb, előzmény nélküli góllal növelte előnyét a Honvéd. Az igaz, hogy ennél a gólnál már sokadik alkalommal jutottak le, ezúttal a baloldalon az alapvonalig, ahonnan megint be tudták gyötörni a labdát a csabaiak kapujának előterébe. Ennél a gólnál a balhátvéd Baráth volt üresen az ötösön belül a kapu közepénél, nem okozott neki két lépésről bepasszolni a guruló labdát a kapu közepébe. A nézőtérről csak az látszott, hogy egyszerre csak a lilák kapujában pihen a labda (1-3).

91. perc: Ezúttal a jobb szélen ért le a Honvéd támadása a hazaiak alapvonaláig és már megint laposan juttatták be a kapu elé a pettyest. Most Kamber járt a csabaiak ötösén belül és ügyes mozdulattal pöccintette be közelről a labdát Mursits kapujába. Ezt a gólt legalább tényleg egy szép támadás előzte meg (1-4).

Marco Rossi: – Taktikailag a szezonban most játszottunk a legjobban. Gyors labdakihozatalokkal próbáltunk meg támadásba lendülni, melynek köszönhetően meg is szereztük a vezetést. Bár az ellenfél egyenlíteni tudott, hamar válaszoltunk. Korábban is eldönthettük volna már a mérkőzést, de több nagy helyzetet is elpuskáztunk. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, remek munka volt!

Zoran Spisljak: – Csakis magunkat okolhatjuk, hogy kiütés lett a vége. Olyan buta hibákat követtünk el – főleg védekezésben, amilyeneket ezen a szinten egyszerűen nem szabad. A játékosaim az egyenlítő gól után a pályán alighanem elhitték, hogy mehetünk bátran előre, van keresnivalónk, ezért túlságosan kinyíltunk hátul. Pedig ha akkor nem kapunk gyorsan újabb gólt, talán valóban lendületbe jövünk. Sajnálhatjuk ezt a meccset, hiszen több volt benne – arról nem is beszélve, hogy így újabb hazai mérkőzésen maradtunk pont nélkül. Végül is jobb volt a Honvéd, elismerem. Mi mást mondhatnék, ha négy gólt kaptunk tőlük.

line_purple

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1384008678573348/

Címkék:  ,