Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 317 másodperc.

Magyar Kupa 2017/2018. 10. forduló 2. mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

1-2 (0-1)

Időpont: 2018. április 4. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Bogár Gergő

Asszisztensek: Varga Gábor, Baghy Csaba

Alapvonali játékvezetők: Karakó Ferenc, Takács János

Tartalék játékvezető: Bornemissza Norbert

Békéscsaba: Máthé Gábor, Birtalan Botond, Gránicz Patrik, Tóth Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Kiss László, Viczián Ádám, Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Nagy István, Urbin Péter, Lustyik Levente, Hursán György, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor

Balmazújváros: Szécsi Gergő, Rus Adrián, Tamás László Hunor, Habovda Yuriy, Haris Attila, Andric Nemanja, Batarelo Ante, Lasha Shindagoridze, Vajda Sándor, Kónya Márk, Schmid Áron. Cserék: Pogacsics Krisztián, Sigér Dávid, Jagodics Bence, Eke Uzoma, Harsányi Zoltán, Irakli Maisuradze.
Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Lasha Shindagoridze (40. perc), Király Patrik (75. perc), Harsányi Zoltán (80. perc).

Sárga lap: Gránicz Patrik (5. perc, 38. perc – kiállítva).

40. percben: az emberelőnybe került vendégek Shindagoridze révén megszerezték a vezetést, 0-1.

76. perc: büntetőhöz jutottak a hazaiak. A 11-est Király biztosan értékesítette, 1-1.

81. perc: a csereként beállt Harsányi ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, 1-2.

Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a 15. percben Birtalan lövése fölé szállt. A folytatásban a csabaiak veszélyeztettek többet, Gránicz lövése és Babinyecz fejese is célt tévesztett. A 35. percben Király távoli nagy bombáját Szécsi nehezen mentette, és közben ütközött a kapufával, a vendégek hálóőrét ápolni kellett. A 43. percben Birtalan 24 méteres lövését védte Szécsi kapus.

Fordulás után a 49. percben Király lőtt mellé, majd mindkét oldalon cserék következtek. A félidő közepén a 76. percben a Kálmán buktatásáért megítélt tizenegyest Király értékesítette. Öt perccel később az újvárosiak a csereként beállt, Harsányi góljával ismét vezetést szereztek. A látottak alapján a küzdelmes mérkőzésen hiába játszottak mezőnyfölényben a csabaiak az első félidőben, Gránicz kiállítása után, több mint egy félidőn át emberelőnyben lévő újvárosiak nyertek és kettős győzelemmel jutottak a legjobb négy közé. A látottak alapján a mai napon a Békéscsaba nem érdemelt vereséget.

Boér Gábor: – Nemcsak jól kezdtünk, de jól is játszottunk az egész meccsen is, még ha az eredményjelzőn nem is ez látszik. Igazságtalan dolog a futball, főleg ha valakik igazságtalanná teszik. Nagyon megdicsértem a csapatot, hiszen nagyon jól fociztak és végig irányították a mérkőzést. Sajnos az a dolog, amivel küszködünk a tavasz folyamán ismét megjelent a játékunkban, nem tudunk gólt lőni, nem tudjuk sikerrel lezárni a támadásainkat, ami igen nagy hátrány – főleg egy ilyen jó csapat ellen. Ettől függetlenül a mai teljesítménnyel elégedett vagyok, ha ilyen hozzáállást tapasztaltam volna az első meccsen, sokkal jobbak lehettek volna az esélyeink. Sok sikert kívánok a Balmazújvárosnak, hiszen a két meccs alapján abszolút megérdemelték a továbbjutást. Ebből az egészből építkeznünk kell, le kell mentenünk a pozitív dolgokat, de továbbra is érthetetlen számomra, hogy valaki miért élvezi ezt – remélem, mindenki tudja miről beszélek -, mert élvezte is, aki ezt tette velünk. Négy nap múlva megint meccset játszunk, aztán szerdán ismét, sűrű a program – ezért nagyon fontos, hogy mindkét mérkőzést megnyerjük hazai pályán, eredményesebbek, hatékonyabbak legyünk. Ezen kell dolgoznunk, ki kell frissíteni a srácokat. Emlékeim szerint két kapura lövése volt az ellenfélnek a mai napon, mindkettő gól lett. Sokat próbálkoztunk, de mindig célt tévesztettünk vagy csak a szerencse nem állt mellénk – úgyhogy ezt valamikor biztosan vissza fogjuk kapni.

Horváth Ferenc: – Azt gondolom, hogy az első húsz percet kivéve kézben tartottuk a mérkőzést. Sajnos nem egyszerű dolog három órát utazni, aztán egyből mérkőzést játszani, úgyhogy az eleje nem tetszett, de azon kívül elégedett vagyok.  Jól játszottunk, büszkék lehetnek játékosaim arra, hogy elértek a Magyar Kupa elődöntőjébe. Nem lenne reális ha azt mondanám, hogy szeretnénk megnyerni a kupát, de mint titkos álom eljátszadoztunk a gondolattal.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók

YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/360394481143853/