Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 31. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

1-0 (0-0)

Időpont: 2017. április 23. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Barna Gábor

Asszisztensek: Iványi István, Kis Zoltán

Tartalék játékvezető: Szommer Attila

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Bagi István, Urbin Péter, Nagy István, Juhász György, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Kelemen Dávid,Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Nascimento de Oliveira Fabio, Szalai Dániel, Spitzmüller István, Tóth Dániel, Fehér Zsolt, Gránicz Patrik.
Vezetőedző: Boér Gábor

Csákvár: Kovács Dániel, Pintér Bence, Dulló Martin, Bakos Szabolcs, Hodgyai László, Sejben Viktor, Kékesi Alexander Richárd, Szalai Tamás, Mészáros Dávid, Molnár Csaba, Fényes Szabolcs. Cserék: Hegedűs Ferenc, Nyilasi Bálint, Oldal Tibor, Molnár Tibor, Vallejos Dominique, Lőrincz Attila László, Vincze Viktor.
Vezetőedző: Vincze István

Gólszerző: Urbin Péter (58. perc).

Sárga lapok: Mészáros Dávid (10. perc), Bakos Szabolcs (42. perc), Bagi István (47. perc), Fényes Szabolcs (47. perc), Nagy István (49. perc), Molnár Tibor (60. perc), Szalai Dániel (84. perc).

Nézőszám: 947

Az 58. percben Birtalan Botond a tizenhatos előteréből, középről kitolta a labdát, a bal oldalon sokadszor és remekül felfutó Gyurján Bence elé, aki az alapvonal közeléből beemelt középre, ahol Urbin Péter mintegy hét méterről a hosszú, jobb alsó sarokba bólintotta a labdát, 1-0.

Nem úgy kezdte a Csákvár, mint egy kieső hely közelében álló csapat. A legelső lehetőség Szélpál előtt adódott a hatodik percben, fejese nem sokkal kerülte el Kovács kapuját. A vendégek ezután megpróbálták uralni a mérkőzést, sőt egy kapufáig eljutottak. Főleg a baloldalon vezették támadásaikat, amelyek hatékonynak bizonyultak – sajnos Pilán Markó oldala átjáróháznak bizonyult. A 28. percben cserére szánta el magát mesterünk és felállásbeli változtatást is eszközölt Szalai Dániel beállásával. Rögtön érezhetővé vált a változás, átvette a mérkőzés irányítását az Előre, de az első játékrészben még nem sikerült ezt gólra váltani.

A fordulás után a vendég csapat került meddő fölénybe, de ez csak a lila-fehérek góljáig tartott – amely egyébként mintaszerű összjáték után született – a jól és látványosan játszó Birtalan Botond, Gyurján Bence, Urbin Péter trió jóvoltából. A gól után sem esett össze a Fejér megyei alakulat, néhány formás támadást próbáltak vezetni, de a házigazdák kapusa – Ribánszki László három alkalommal is remekül hárított. Paprikás volt a hangulat és az utolsó percig kiélezett a küzdelem, még a finisben is eshetett volna gól, de a lehetőségeket már nem tudták kihasználni a felek. Végül a Békéscsaba újabb győzelmet aratott, zsinórban a hatodikat. Külön érdekesség, hogy Boér Gábor irányítása alatt hét meccs óta veretlen a viharsarki csapat.

Boér Gábor: – Nyilván feszültek voltunk, hiszen nagyon fontos volt a három pont megszerzése és egy nagyon motivált, harcos ellenfél volt a Csákvár a mai napon. Ők is valamilyen szinten az életükért küzdenek, így mérkőzésről-mérkőzésre van bennük akarat és elszántság. Emelett elég parázs volt a hangulat, aminek részben örülök, mert az ilyen mérkőzések viszik előre a labdarúgásunkat – ezeken a meccseken sosem a gyenge iram, hanem a szikrázó összecsapások és a sportszerű küzdelem dominál. Persze előfordul ilyenkor néhány fault, amin nem kell senkinek fennakadnia. Örvendek, hogy újabb három pontot sikerült szereznünk és folytatni tudtuk a remek sorozatunkat – de az út vége még messze van, sokat kell még dolgozunk. Még több energiát kell befektetnünk, hogy legközelebb ne kezdjük ilyen rosszul a mérkőzést – most egy személycserét és egy felállásbeli változtatást is végre kellett hajtanunk, hogy stabilizáljuk a csapatot. Szerencsére ez jól sült el, így gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Vincze István: – Először is szeretnék gratulálni a Békéscsabának és a csapatomnak, hiszen szeretünk futballozni és nem egy pontért jöttünk a Viharsarokba, tudtunk volna meglepetést okozni. Nem álltunk ettől messze, készültünk az ellenfélből és ismertük a csabaiak erősségeit. Megtettek mindent a játékosaim, nulla-nullánál lehetőségeink is voltak, kapufát is rúgtunk. A hazaiaknak is volt néhány időszaka, amikor gólt szerezhettek volna, de a második játékrészben kimaradt ajtó-ablak helyzet megbosszulta magát. Egygólos meccs volt.

line_purple

Fotók

YouTube 

Élő tudósítás 

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1922041571405494/

line_purple

Webshop ajánló:
Poszter – Együtt erősebbek vagyunk!

line_purple

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás