Békés Takarék Kupa

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 203 másodperc.

A méhkeréki labdarúgók diadalával zárult szombaton este Kondoroson a Békés Takarék Kupa teremlabdarúgó-torna, amelynek keretében 12 együttes csatázott tíz órán keresztül. A határmentiek valamennyi mérkőzésüket megnyerték, a sorozat hármas döntőjében a Szarvasnál és a Körösladánynál bizonyultak jobbnak.

Fotó: Nagy Marcell

Az egyfélidős mérkőzések 20 perc játékidejűek voltak, a győzelemért 3, a döntetlenért 1-1 pont járt. Azonos pontszám esetén a helyezések eldöntése a gólkülönbség, a több rúgott gól és az egymás elleni eredmény alapján történt. A megyei élvonal teljes mezőnyéből csupán a Szeghalom hiányzott, helyére a másodosztály Déli csoportjában listavezető Nagyszénás ugrott be.

A B csoport szomszédvári presztízs derbije változatos csatában dőlt el a méhkerékiek javára, a házigazdák bemutatkozása viszont nem sikerült, az Előre fiataljaival szemben gólt sem tudtak elérni.

A B-jelű négyes második fordulójában elmaradt a várt kiélezett csata a megye I. osztályú bajnoki cím két legfőbb várományosa között. A méhkerékiek remek játékkal meglepve az Előrét, simán gyűjtötték be a 3 pontot, amellyel a továbbjutást is kiharcolták az utolsó meccsüktől függetlenül. A hat közé jutás szempontjából a KondorosGyula meccs is döntő jelentőséggel bírt. A hazaiak ellentmondást nem tűrően kezdtek, hamar vezetést szereztek, de a hasonló folytatás elmaradt. A gyulaiak átvették az irányítást, majd Bozsó és Bozó találataival fordítaniuk is sikerült, így a Békéscsaba ellen ki-ki meccset játszhattak a továbbjutásért, bár matematikailag még a KOTE is versenyben volt.

Ki-ki meccset játszott a továbbjutásért a B-jelű tömörülés második helyén álló Gyula és az Előre. A csabaiak kerültek előnybe, ezt még a fürdővárosiak emberfórban egalizálták, de a lila-fehéreké volt a slusszpoén. Zárásként a csoportelső méhkerékiek ismét gáláztak, s ennek a kondorosiak látták a kárát.

(B/1) Békéscsaba 1912 Előre II. – Kondorosi TE 40
Gólszerzők: Onetiu, Kun, Balog Zs., Máris.

(B/2Méhkeréki SE – Békéscsaba 1912 Előre II. 51
GólszerzőkKovács Gy. 3, Sztojka, Ruzsa Sz., ill. Seres.

(B/3) Gyulai TFC – Békéscsaba 1912 Előre II. 13
Gólszerzők: Bozsó, ill. Bónus, Máris, Láza.

B csoport végeredménye: 1. Méhkerék 9 (165), Békéscsaba 6 (86), Gyula 3 (78), Kondoros 0 (214). 

Keresztjáték a döntőbe jutásért: 
(A/1–B/2) Körösladány MSK–Békéscsaba 1912 Előre II. 3–1
Gólszerzők: Laksteter, Nagy B., Takács, illetve Kun.
A döntőbe jutás első felvonása paprikás hangulatú meccsen dőlt el. A Körösladány kezdetben remekül kovácsolt tőkét magának abból, hogy centerét, Lakstetert nehezen tudták tartani a csabai védők. A meccs második részére felpörgették a játékot a lila-fehérek, sikerült szépíteniük egy pontos lövéssel, lehetőségeik adódtak az egyenlítésre is, de végül a ladányiak mattolták kapusukat, elsőként jutva ezzel a hármas döntőbe.

A torna végeredménye: 1. Méhkeréki SE, 2. Szarvasi FC, 3. Körösladány MSK.

Kapcsolódó hivatkozás:
http://bmsextra.hu/elo-tudositas-a-bekes-takarek-kuparol/