Beharangozó: Várfürdő-Gyulai Termál FC – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 283 másodperc.

Míg első csapatunk több száz kilométert utazik Sopron felé, addig második együttesünk csupán a szomszédba látogat, hiszen az NB III. Közép csoport 2016/2017. 25. fordulójában 2017. április 2-án (vasárnap) 16:30 órától a Várfürdő-Gyulai Termál FC látja vendégül a Lilákat!

Igazi csata várható a szomszédvárak újabb találkozása alkalmával, hiszen mindkét együttes számára létfontosságú lenne a győzelem megszerzése. Az előző fordulóban a gyulaiak szájából a Paks II. énekelte ki a sajtot, amikor a mérkőzés 81. percében – egy véleményes büntetővel – sikerült pontot menteniük a vendégektől (1-1). A Békéscsaba legutóbb, indiszponált teljesítményt nyújtva maradt alul hazai pályán a Szentlőrinc ellenében (0-2), így a 24. fordulóban nem sikerült a helycsere a bajnoki táblázaton. Vendéglátóink 7 győzelem, 4 döntetlen és 13 vereség birtokában eddig 25 bajnoki egységet gyűjtöttek és csupán a Dabas-Gyón FC elleni jobb gólkülönbségüknek köszönhetően foglalhatják el a tabella 14. pozícióját. Csapatunk mindössze egy ponttal lemaradva, 6-6 győzelemmel és döntetlennel, valamint 12 vereséggel, a 16. helyről várja a vasárnapi derbit, így mindkét csapat számára kiemelt jelentőséggel bír az összecsapás. Oláh Ferenc neveltjeinek márciusban még nem sikerült győztes meccset produkálni, hiszen a tavaszi hadjáratban 2-2 döntetlen és vereség a mérlegük. Utoljára 2017. február 25-én az egyik közvetlen rivális, a Dabas-Gyón ellen tudtak 1-0 arányú győzelmet aratni. Az őszi szezonban szeptember 25-én találkoztunk a 8. fordulóban a gyulaiakkal, akkor számunkra kedvező 1-0 arányú győzelem született. Sérültek, eltiltások mindkét oldalon hátráltatják a kezdő tizenegy meghatározását: csabai oldalról Kálmán Szilárd öt sárga cédula, gyulai oldalról Pilán Richárd piros lapos eltiltás, valamint Szántó Mihály Sándor szintén a megfelelő számban összegyűjtött sárgalapok miatt kénytelen ezúttal a nézőtérről szemlélni az eseményeket.

Oláh Ferenc: − Sérültek és eltiltások is nehezítik a felkészülést, valamint a kezdő összeállítás kijelölését, így valószínűleg csak a szombati edzés után fogom meghatározni a taktikát és ennek függvényében a pályára lépők névsorát. Úgy gondolom, hogy az eddig megszerzett bajnoki pontjaink száma nem tükrözi reálisan a csapat teljesítményét, mert a tavasszal eddig látottak mindenképpen bizakodásra adnak okot. A vasárnapi mérkőzésen hatalmas küzdelemre számítok, hiszen csakúgy mint mi, a Békéscsaba is szeretné a bajnokság végén kiharcolni a bennmaradást, így nekik is hatalmas szükségük van minden megszerzett pontra. Egyértelműen győzelmet várok csapatomtól, megpróbálunk ennek érdekében mindent alárendelni és megtenni.

Szenti Zoltán: − Nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen eltiltottunk és rengeteg sérültünk is van, valamint az első csapathoz a héten felkerült Babinyecz Balázst is pótolnunk kell ezúttal. Végül is az egész dolognak ez lenne a célja, így valahogy helyt kell álljunk a Gyula ellen. Egyértelműen pontért-pontokért utazunk és itt az alkalom azok számára, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hogy megmutathassák mindenkinek, hogy helyük van az NB3-as keretben.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – Szentlőrinc SE mérkőzés játékvezetőjeként Szabó Levente került kijelölésre, akivel utoljára 2016. szeptember 4-én találkozhattunk a Ferencvárosi TC II. – Békéscsaba 1912 Előre II. (2-1) mérkőzésen. Az 1989-es születési spori pályafutása alatt összesen 58 sárga- és mindössze 2 piros lapot osztott ki. Segítőiként Berecz Attilát és Pipicz Norbertet delegálta a szövetség. Jó mérkőzést, hasznos munkát kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 25. fordulójának küzdelmei – nem tréfa – április 1-én 16:30 órától kezdődnek a Dabas-Gyón – Méhkerék, Szigetszentmiklós – Hódmezővásárhely, Komló – Dabas, Budafok – Mórahalom, valamint 18:00 órától a Dunaújváros – Dunaharaszti mérkőzésekkel. Április 2-án 11:00 órától a Ferencvárosi TC II. – Pénzügyőr SE, 16:30 órától Szentlőrinc – Pécs, Gyula – Békéscsaba, valamint Szekszárd – Paks II. párosításokkal fejeződnek be.

Az előrejelzés szerint vasárnap Gyula térségében derült, napsütéses idő várható, 24 Celsius fokos maximális hőmérséklettel.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/bekescsaba-1912-elore-ii-varfurdo-gyulai-termal-fc-20160925/