Beharangozó: UFC Nagykanizsa – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 482 másodperc.

Hetvenkét nap telik el a bajnokság 21. fordulója óta, amikor csapatunk 2017. december 10-én 3-1 arányban győzte le a Szeged 2011 együttesét. A következő kilenc nap alatt viszont már három tétmérkőzésen is megmérettetünk és itt a lehetőség arra, hogy folytassuk a bravúrok sorozatát, biztosítsuk helyünket a Magyar Kupa 2017/2018-as szezonjának negyeddöntőjében. A Békéscsaba 1912 Előre 2018. február 20-án (kedd) 14:00 órakor Nagykanizsán lép pályára, ahol a hírek szerint nagy várakozással tekintenek az odavágó elé.

A bajnokságban elért kitűnő eredményünk már önmagában is figyelemre méltó, hiszen több olyan csapatot is magunk mögé utasítottunk és a táblázat harmadik helyén zártuk a 2017-es évet, amelyek igen jó eséllyel pályáztak az első osztályú tagságra. Tudjuk, a Kupa teljesen más kávéház, hiszen ebben a sorozatban sokszor – az esélytelenek nyugalmával pályára lépő – harmadosztályú vagy megyei csapatok is érhetnek el kiemelkedő eredményt. Elég csak a 9. forduló párosításaira tekinteni, hiszen a hét NB I-es alakulat mellett, hat NB II-es, egy NB III-as és két megyei első osztályú együttes (Nagykanizsa, Sényő) is részese az összecsapásoknak.

A Zala megyeiek 25 éve nem jártak ilyen magasságokban, így teljes joggal nagy a lelkesedés nyugaton. Vendéglátóink egyébként 42 ponttal, 14 győzelem és mindössze 1 vereség birtokában vezetik saját bajnokságukat, így jó eséllyel pályázhatnak a felfelé történő osztályváltásra. A menetrend egyébként számukra sem éppen pihentető, hiszen február 24-én már a Keszthely csapatát fogadják a Megyei I. osztályban. Ennek ismeretében sem lazított azonban a programon a szakmai stáb, hiszen Gombos Zsolt legénysége felvezetés gyanánt szombaton délután Lendván még felkészülési találkozót játszott a szlovén harmadik ligás NK Hotiza gárdájával és 2-2-es döntetlent ért el.

– Márton András még a felkészülés elején esett rá a vállára, már hosszú ideje a maródiak listáján szerepel, Péntek Adrián és Lőrincz Bence pedig mostanság szedett össze sérülést – vázolta az aktuális helyzetet a vezetőedző, Gombos Zsolt.

A felsorolt labdarúgók mellett Horváth Balázs eltiltás végett kénytelen kihagyni a párharc első, kanizsai mérkőzését és az összecsapás kapcsán érdemes annak előkészületeiről is szót ejteni. A vasárnapi hó és havas eső nem javított az Olajbányász-pálya talajának helyzetén, de a kanizsaiak mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb állapotban legyen keddre.

– Ahogy már korábban közzétettük, az Olajbányász-stadionban megrendezésre kerülő meccsre a belépés ingyenes lesz – kezdte Németh Ferenc, a nagykanizsaiak technikai vezetője. – A pálya az időjárási viszonyokból eredően a napokban nagyon sáros volt, ugyanakkor pénteken már le tudtuk hengerezni, mivel leolvadt róla a hó. A lehető legkörültekintőbb módon lesz tehát előkészítve a keddi összecsapásra a játéktér, bár jelen állás szerint igencsak mély lesz a talaj.

Mindenképpen érdemes kiemelt figyelmet szentelni a kanizsaiak gólfelelőseire: Nagy Gergőre, aki már 18 találatig jutott a bajnokságban, és Péntek Adriánra – amennyiben tudja vállalni sérülése miatt -, aki 10 góllal járult hozzá csapata sikereihez.

A két együttes egyébként igen régen, 1995. május 27-én találkozott utoljára tétmérkőzésen egymással, az 1994/1995-ös első osztályú bajnokságban, akkor idegenben 0-3 arányú győzelmet arattunk.

Csapatunk hétfőn a délelőtti edzés és a közös ebéd után útra kelt, és szerencsére sárga lapos eltiltás miatt senkinek sem kell kihagynia a nagykanizsai túrát. A keret az elindulás pillanatáig képlékeny volt, hiszen a három egymást követő meccsen egyaránt frissen és ütőképesen szeretnénk kiállni.

Az elutazás előtti utolsó edzésen

Boér Gábor: – Nagyon vártuk már, hogy tétmeccsen lépjünk pályára. Némileg aggódom azonban az időjárás miatt és nagyon remélem, hogy nem feleslegesen utazunk közel egyezer kilométert. Nagyon bízom benne, hogy bármilyen körülmények között, de le tudjuk játszani a mérkőzést, számunkra az lenne jó. Mindenképpen kellő komolysággal készültünk az összecsapásra, tiszteljük az ellenfelet, hiszen egy nagy múltú klubról van szó, akik hosszú éveken keresztül ott voltak az első-, illetve másodosztályú bajnokságokban. Felkészültünk belőlük, és ha megfelelő motiváltsággal tudunk focizni, akkor nem lehet gond, így a két mérkőzés alapján ki kell domborodjanak az osztálykülönbségek. Mindenképpen szeretnénk egy megnyugtató előnyre szert tenni, de tudjuk nehéz lesz, hiszen nagyon motivált az ellenfél. Számukra talán ez lesz az év legfontosabb mérkőzése, és nagyon készülnek rá. Nekünk pedig még a hétvégén, a listavezető otthonában is helyt kell állnunk, és nem árulok el titkot azzal, hogy szeretnénk meglepetést okozni Budapesten. A két út és az időjárási körülmények nehezítik a dolgunkat – persze nem panaszként mondom, hiszen ennek van itt az ideje és ezt vállaltuk -, de mindenképpen kellő odafigyeléssel és körültekintéssel kell meghatároznunk a pályára lépők névsorát, hiszen az előttünk álló meccsek egyformán fontosak. Ez most nem egyszerű feladat, de az ilyet szeretjük – úgyhogy arra készülünk, hogy mindenhol megfelelőképpen helyt tudjunk állni. Szerencsére a sérültek nagyjából rendbe jöttek, bár vannak még a listán olyanok, akik régebben maródiak, ők természetesen egyelőre nem bevethetők. Új sérülés viszont szerencsére nem sújtott minket – ennek örülök, hiszen Romániában is nagyon nehéz talajú pályán kellett játszanunk, ezért sem léptünk olyan összeállításban pályára, mint ahogy azt szerettem volna. Remélem, hogy a soron következő három mérkőzésből úgy tudunk kijönni, hogy nem lesznek vezéráldozatok – bár ilyenkor már nem lehet spórolni, nem lehet senkit jegelni. Az MTK ellen nem játszhat majd Lustyik és Szatmári, a kupameccsen viszont igen. Pilán sérülése miatt ezúttal nem tart velünk.

A teljes összképhez tartozik, hogy vendéglátóink a Törökszentmiklós, az Olajmunkás SE, valamint az Érdi VSE csapatait búcsúztatták, míg az Előre útja a Kondoroson, a Mádon és a Tiszaújvároson keresztül vezetett a 9. fordulóig.

A forduló első öt mérkőzését lebonyolítják február 20-án (kedden):  14:00 órától UFC Nagykanizsa – Békéscsaba 1912 Előre, 16:00 órától ZTE FC – Puskás Akadémia FC, 17:00 órától DVSC – Dorogi FC, 18:00 órától DVTK – Vác FC és Újpest FC – Paksi FC párosításokban. A WKW ETO FC Győr – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő mérkőzést február 21-én (szerda) 16:00 órától rendezik meg.

Az UFC Nagykanizsa – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként  Zierkelbach Pétert akkreditálta a szövetség. Az 1988-as születésű sporival legutóbb 2017. június 4-én, a gólzáporos Szeged 2011 – Békéscsaba 1912 Előre 1-4 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 418 sárga- és 29 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Iványi Istvánt és Aradi Józsefet jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Barna Gábor látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

Még egy utolsó egyeztetés az edzés végén

Az előrejelzés szerint, a mérkőzés napján Nagykanizsa térségében tisztességes havazás várható, legmagasabb 2 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. Mindenképpen érdemes majd rendesen felöltözni! A Nap 2018. február 20-án (kedd) 17 óra 16 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!