Beharangozó: Swietelsky-Soproni VSE – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 449 másodperc.

Az előző év november 27. napja óta először tudott győzni tétmérkőzésen következő ellenfelünk március 29-én a Magyar Kupa negyeddöntőjének első fordulójában, amikor idegenben verte 1-2 arányban a harmadosztályú Budafoki MTE csapatát.

promo_sopron_elore_web

A papíron többre hivatott soproni együttes tavaszi szezonja nem úgy indult, ahogy azt szerették volna – hiszen a lejátszott hat mérkőzés alatt mindössze 3-3 döntetlenre és vereségre futotta erejükből, így jelen pillanatban 9 pont és 7 helyezés az előnyünk velük szemben. A táblázat 13. pozícióját elfoglaló vasutasok a 2016/2017-es szezonban eddig visszafogott teljesítményt produkáltak, hiszen a 27. forduló előtt 7 győzelem, 11 döntetlen és 8 vereség a mérlegük. Az előző fordulóban a Kozármislenyt – következő hazai ellenfelünket – látták vendégül és hatalmas küzdelemben csak a 93. percben, Erdélyi László révén sikerült pontot menteniük. Ezzel szemben a 26. fordulóban csapatunk a bajnokság egyik legnagyobb skalpját gyűjtötte be, amikor idegenben 0-1 arányban vertük a Balmazújvárost – megszerezve ezzel idei első győzelmünket. Bár sérülések továbbra is hátráltatják az utazók és a kezdő összeállítás meghatározását, a szakmai stáb bizakodóan néz a hosszú, hétvégi túra elé. A statisztikára pillantva az is kiolvasható az adatokból, hogy vendéglátóink 2012. november 7-dike óta gyakorlatilag még pontot sem szereztek a Békéscsaba ellen. A döntetlen specialista, védekezésre berendezkedett Győr-Moson-Sopron megyeiek elleni mérkőzéseinken rendre kevés gól esik. Legtöbb találat 2013. szeptember 21-én született, amikor 1-2 arányban idegenben győztünk, az utolsó legnagyobb gólkülönbségű mérkőzést 2015. március 6-án játszottuk ellenük, amely 0-2 arányú békéscsabai sikerrel zárult. Látható tehát, hogy a “kékfrankos fővárosa” ellen idegenben permanensen jól szereplünk és az is, hogy a találatokban nem bővelkedő találkozók mindig parázs hangulatot hoznak – az utóbbi hat összecsapás alkalmával összesen 5 piros cédula talált gazdára. Supka Attila – vezetőedzőnek is okozhat némi fejtörést a kezdők kijelölése, hiszen a legutóbbi bajnoki meccsük 45. percében Fazekas Géza begyűjtötte 5. sárgalapját, így automatikusan ki kell hagynia a viharsarkiak vendégszereplését. A soproniak keretében mindenképpen kiemelt figyelmet kell fordítanunk gólfelelősükre – Erdélyi Lászlóra, aki a 2016/2017-es szezonban már hét találatnál jár.

Csapatunk felkészülése a balmazújvárosi kirándulás után hétfőn, regenerációval kezdődött, majd a keddi pihenőnap után szerdán szinte az egész napot felölelő foglalkozásokkal folytatódott. Újdonság, hogy a heti programba – az eddig megszokottakhoz képest – egy edzéssel több, valamint a támadók és védők részére külön, egyedi tréningek kerültek beépítésre. Csütörtökön videózást és taktikai megbeszélést, pénteken frissítést és súlymérést ütemezett a szakmai stáb. A nagy távolság miatt szombaton, a délelőtti edzés és közös ebéd után, együttesünk útra kel, hogy vasárnap 10:00 órától már egy végső, átmozgató tréningen vehessen részt Sopronban, a Lövér körúti sporttelepen.

A Swietelsky-Soproni VSE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Oláh Gábort akkreditálta a szövetség. Az 1976-os születésű sporival legutóbb 2016. október 30-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Mosonmagyaróvár 0-1 mérkőzésen találkozhattunk utoljára, amikor két hazai figyelmeztetést osztott ki. Pályafutása alatt összesen 682 sárga- és 46 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Kóbor Pétert és Király Krisztiánt jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Supka Attila: – A héten már túl vagyunk egy győztes kupamérkőzésen, ezért a kezdők összeállítása nem lesz egyszerű feladat a hétvégére. A statisztika alapján nem mi vagyunk az esélyesebbek, de ezek a számok csak arra valók, hogy a megfelelő időpontban változtassunk rajta. Nagyon bízom abban, hogy hazai környezetben meg tudjuk szerezni a három pontot, ami számunkra is nagyon fontos lenne. Remélem, hogy vasárnapra sikerül megfelelő állapotba hozni azokat a játékosokat, akik a szerdai meccsen végig pályán voltak. Tudjuk, hogy egy edzőváltáson átesett, motivált Békéscsaba érkezik hozzánk, akiknek fegyelmezett védekezésből épített kontrái mindig veszélyt jelentenek az ellenfél kapujára. Természetesen megpróbáljuk majd az akaratunkat rájuk erőltetni és egyértelműen győzelmi szándékkal lépünk pályára.

Boér Gábor: – A vezetőség a héten döntést hozott a pályaedzői és erőnléti pozíciók betöltéséről, így ezúttal már segítségeim is lesznek a soproni túra alkalmával. Nagyon örülök, hogy velük ismét sikerült tovább erősödnünk és egy olyan stábot összehozni, akik nagyon sokat tudnak majd tenni a csapat sikeres szerepléséért. A vasárnapi mérkőzés ismét egy nagyon fontos állomás számunkra, viszont nagyon messzire kell utaznunk. Ettől függetlenül az ilyen hétvégék amellett, hogy picit fárasztóbbak, mindenképpen hasznos hatással vannak a csapategységre, hiszen ilyenkor jóval több időt töltünk együtt. A heti felkészülésünket az egy nappal korábban történő elutazáshoz igazítottuk, volt bőven elvégzendő feladatunk és munkánk. A soproniakat természetesen jól ismerjük, egy nagyon taktikus, egységes csapatot alkotnak – így némileg értetlenül állok eddigi szereplésük előtt, hiszen sokkal előrébb helyezném őket a képzeletbeli rangsorban. Véleményem szerint a tabellán elfoglalt helyük nem tükrözi reálisan valós játékerejüket, éppen ezért megfelelő taktikával kell pályára lépjünk, koncentráltan és fegyelmezetten kell játszanunk. Egyértelműen győztes szándékkal utazunk és mindenképpen szeretnénk újabb három pontot szerezni. Sajnos Nagy Pista továbbra is sérülésével bajlódik – az utolsó orvosi vizsgálatok alapján hosszabb időt vehet igénybe a visszatérése, hiszen a térdszalagjai beszakadtak, amire nincs más gyógymód, mint a pihenés. Bényei Balázs rehabilitációja a vártnál jobban halad, így valószínűsíthetően a tervezettnél korábban, nemsokára újra a rendelkezésünkre áll majd. Urbin Péter is elkezdte az utókezeléseket, de játékára ezen a hétvégén még nem számíthatok. Szerencsére Birtalan eltiltása letelt, így újra csatasorba tud állni. Lényegében sokat nem javult a helyzetünk, de minimálisan azért bővebb a rendelkezésünkre álló keret.

A Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezonjának 27. fordulójában 2017. április 2-án tíz mérkőzést rendeznek: 16:30 órától Kozármisleny – Dorog, Szeged 2011 – Nyíregyháza, Cegléd – Siófok, Budaörs – Zalaegerszeg, Soroksár – Vác, Szolnok – Csákvár, Kisvárda – SZEOL, 18:00 órától pedig Balmazújváros – Mosonmagyaróvár, Puskás Akadémia – Cigánd és Sopron – Békéscsaba párosításokban.

Az előrejelzés szerint vasárnap Sopron térségében gyengén felhős, igazi tavaszi időjárás várható, 24 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. Csapadék előfordulása nem valószínűsíthető.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék pontszerzéshez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!