Beharangozó: Mezőkövesd Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 292 másodperc.

Első és utolsó csatája

Furcsán hangzik a dolog, de jelen pillanatban – bár egy osztály különbséggel -, de mégis az NB II tabellájának éllovasa és az NB I 12. helyezettje méri össze erejét, 2015. szeptember 23-án (szerdán) 15:00 órától a Magyar Kupában.

A második forduló küzdelmei már 2015. szeptember 22-én (kedden) megkezdődtek és az első osztályú résztvevők szempontjából vegyes eredmények születtek: a Vasas idegenben 1-2 arányban győzte le a Szolnok csapatát és továbblépett, a Puskás Akadémia viszont nem kis meglepetésre 2-0 arányú vereséget szenvedett az NB III Közép csoportot pillanatnyilag vezető Kozármisleny vendégeként, ezzel búcsúzott a sorozattól.

Az MK második felvonásában összesen 28 mérkőzést bonyolítanak, köztük a Mezőkövesd Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre találkozót is. A két együttes meccsei általában drámaira sikerülnek – emlékezzenek csak a legutolsó, 2015. március 16-án, Gyulán lejátszott bajnokira, amikor a 94. percben Viczián parádés duplázása döntött a három pont sorsáról.

20150316_25

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/bekescsaba-1912-elore-mezokovesd-zsory-fc-20150316/

A statisztikára pillantva kiegyenlített kép mutatkozik, hiszen az egymás ellen lejátszott 10 mérkőzés közül mindkét csapat 4-4 alkalommal diadalmaskodott és 2 döntetlen eredményt is feljegyezhettünk. Lőtt gólok szempontjából viszont a Lilák felé billen a mérleg nyelve, hiszen 18-10 javunkra a gólkülönbség mutatója.

Csapatunk szerdán reggel utazik Matyóföldre és a mérkőzés után estére már haza is térnek – nincs idő pihenésre, mivel szombaton már a Videoton érkezik vendégségbe a Kórház utcába.

– A Fradi elleni idegenbeli mérkőzés sokat kivett a csapatból és sajnos kisebb betegségek, sérülések miatt nem áll az egész keret a rendelkezésemre – mondta el mesterünk, Zoran Spisljak. Calvente kisebb betegséggel küzd – valószínűleg a héten egyáltalán nem játszhat, Vaskó Tamást pihentetnem kell, Svedyuk és Piermayr pedig szintén nem teljesen egészséges. A körülményektől függetlenül természetesen módon százszázalékos erőbedobást, komolyságot és részvételt kértem labdarúgóimtól és egyértelműen a győzelemért utazunk a Mezőkövesd otthonába. Bízom benne, hogy a kidolgozott taktika és focistáim fegyelmezett játéka meghozza a kellő eredményt és a hétközi mérkőzés egy hasznos állomása lesz a hétvégi, nagyon fontos bajnoki fordulóra való felkészülésnek.

– A békéscsabaiak nem remekelnek, de az első osztályban szerepelnek, köszönhetően annak, hogy tavaly csapatunk előtt végeztek. Szerdán sorainkban azok játszanak majd, akik a bajnokikon kevesebbet szerepeltek, ezzel együtt a továbbjutásért szállunk harcba. Televíziós mérkőzés lesz, NB I-es ellenféllel szemben, ez plusz motivációt jelent, de természetesen azért is várok jó produkciót, hogy a játékosok bizonyítsák, be akarnak kerülni a kezdőcsapatba – mondta Benczés Miklós vezetőedző.

A sérültekről elárulta, Bajzát még külön edz, most tért vissza a csapathoz. Rácz sérülése szerencsére nem komoly, de kezelésekre jár, még nem gyakorol.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek a Kupa első fordulójában a Veresegyház VSK csapatát búcsúztatták 2-0-ás vendégszereplésükkel, míg a csabaiak a Csepel otthonában egygólos győzelemmel léptek túl a szigetlakókon. A másodosztályú bajnokságban viszont megszakadt vendéglátóink jó szereplése, hiszen a 7. fordulóban betliztek a másik feljutó aspiráns, Gyirmót FC ellen (2-1) – ettől függetlenül saját tabellájukon 4 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség egyenleggel, plusz hatos gólkülönbséggel, 14 megszerzett ponttal foglalják el az első pozíciót.

A Mezőkövesd Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzést az M4 csatorna élőben közvetíti. Ettől függetlenül azok kedvéért, akik csak az interneten tudják követni a meccset – a szokásosnak nevezhető módon facebook oldalunkon élő, képes közvetítéssel jelentkezünk.

Felhívjuk a vendégségbe érkező békéscsabai nézők és szurkolók figyelmét, hogy belépőjegyek kizárólag a helyszínen, a mérkőzés előtt válthatók. Az árakról – bár kértünk – nem kaptunk visszajelzést a kövesdi klubtól, egyelőre nem tudunk beszámolni.

Az előrejelzés szerint 25 Celsius fokos maximális hőmérséklet és száraz időjárás várható, erős széllel – de kis valószínűséggel eshet maximum 1 mm csapadék is.

A mérkőzést Nazsa Tamás játékvezető referálja, Berettyán Péter és Horváth Róbert segédletével.

Aki teheti és ideje, valamint munkája engedi – kísérje el a Lilákat és szurkoljon velünk együtt a továbbjutásért!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!