Beharangozó: Kondorosi TE – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 854 másodperc.

A Békéscsaba 1912 Előre csapata 2017. szeptember 20-án (szerdán) 15:00 órától megkezdi a 2017/2018-as szezon Magyar Kupa sorozat küzdelmeit. A sorsolás ezúttal kilométer szempontjából kedvezően alakult, hiszen csak a szomszédba, Kondorosra kell látogatniuk a Liláknak, ahol a Megyei I. osztályban vitézkedő és a legutóbbbi Békés Megyei Kupa döntő egyik résztvevője a vendéglátónk.

Bár a 15:00 órás kezdési időpont nem éppen a legkedvezőbb nézőszám szempontjából, hiszen hétköznap lévén ilyenkor még az emberek jó része dolgozik, ettől függetlenül a két klub hagyományosan jó, baráti viszonyának és a megyei érdekeltségnek köszönhetően az érdeklődés így is fokozott. A sorozat versenykiírása azonban úgy fogalmaz az ügyben, hogy villanyvilágítás hiányában a legkésőbbi kezdési időpont 15:00 óra lehet.

Szokták mondani, hogy a Magyar Kupa teljesen más kávéház, hiszen a csapatok nem biztos, hogy a megszokott összeállításban és stratégiával lépnek pályára. A sorozat savát-borsát viszont részint ez adja, valamint olyan együttesek részvétele, amelyeknek csak a kupában adatik meg a lehetőség, első- vagy másodosztályú csapatokkal való összecsapásokra. Láttunk már sok meglepetést, furcsaságot – gondoljunk csak a 2015/2016-os sorozatban a Kozármisleny menetelésére, akiket éppen mi állítottunk meg az 5. fordulóban. A tavalyi részvételünk nem sikerült hosszúra, hiszen már a második felvonásban búcsúztunk, bár a 43. sz. Építők csapatát 0-6 arányban vertük, a Csákvár ellen döntetlen (1-1) rendes játékrész és hosszabbítás után, büntetőkkel (6-5) maradtunk alul. Az egy évvel korábbi teljesítményünk azonban kitűnően sikerült, hiszen egészen az elődöntőig menetelt együttesünk, ahol az Újpest ellen, minimális különbséggel maradtunk alul. A szakmai stáb szezon előtti nyilatkozataiból viszont egyértelműen kiderült, hogy ebben az idényben is kellő komolysággal és odafigyeléssel próbáljuk meg teljesíteni a sorozatot. Éppen ezért pihenőnap a héten egyáltalán nem lesz és a vasárnap esti, sikeres bajnoki után (Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok 3-1), már hétfőn délelőtt munkába állt csapatunk és kedden délután még egy tréninget vezényelt mesterünk.

A Kondorosi TE csakúgy, mint 2016-ban, idén is a főtáblára játszotta magát. Egy évvel ezelőtt – csaknem napra pontosan -, 2016. szeptember 21-én a Kaposvári Rákóczi FC ellenében, 0-4 arányban maradtak alul és estek ki. Kedvüket azonban nem szegték a történések, hiszen 2017-ben a Békés Megyei Kupa döntőig meneteltek, ahol csupán büntetőkkel sikerült a Szabadkígyós SZSC együttesének legyőznie őket. Az idei bajnokságot meggyőzően kezdték, az első fordulóban 0-3 arányban marasztalták el a Jamina SE-t. A folytatásban azonban por került a gépezetbe, hiszen az Orosházától kikaptak (1-3), majd a Körösladánnyal döntetlent (2-2) játszottak. A negyedik felvonásban ismét magára találtak Janis János neveltjei, mert a Várfürdő-Gyulai Termál FC ellenében 0-2-re végeztek. Az ötödik fordulóban ismét egy vereség következett a sorban, a Méhkerék elleni hazai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elképzelték, hiszen 1-4 arányban kikaptak. A legutóbbi, dévaványai vendégszereplés azonban, ismét parédés 1-5 arányú győzelmet hozott. Egy szó, mint száz kiszámíthatatlan, hektikus teljesítményt nyújtanak és az eddig 3 győzelemmel, 1 döntetlennel, valamint 2 vereséggel összegyűjtött 10 pont, a 12 bajnoki résztvevő közül az 5. helyre sorolja őket. Keretükből érdemes kiemelt figyelmet szentelni, a már 4 találatot jegyző Borgulya Tamásnak.

A Magyar Kupa forduló mérkőzései egyébként már szeptember 19-én megkezdődtek, hiszen kedden kettő – a rendes játéknapon, szeptember 20-án, szerdán pedig a többi 62 meccset is megrendezik.

A Kondorosi TE –  Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Dobai Jánost akkreditálta a szövetség. Segítőiként Kormányos II. Gábort és Minda Gábort jelölték ki. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Janis János: – Úgy gondolom, hogy az esélytelenek nyugalmával készülhetünk a találkozóra, hiszen óriási különbség van a két csapat között. Nagyon bízom benne, hogy sérülés nélkül sikerül lejátszanunk a meccset, mert az nem jönne jól. Természetesen nem feltartott kézzel lépünk pályára, készültünk a Békéscsabából és egy kupameccsen azért bármi megtörténhet. Mindentől függetlenül azonban biztos vagyok benne, hogy az Előre igen nagy eséllyel győzni fog Kondoroson. Előzetesen is nagyon sok sikert kívánok nekik a bajnokságban is, hiszen Boér Gabival nagyon jó viszonyban is vagyunk. Sérültjeink nincsenek, semmi sem hátráltatja a felkészülést, szeretnénk ha egy közönségszórakoztató mérkőzést játszani szerdán délután.

Boér Gábor: – Többször elmondtam már, hogy számomra ugyanolyan fontos a Magyar Kupa, mint a bajnokság, sőt itt lehet talán a legkevesebb nyert párharccal olyat alkotni, amelyre mindenki felkapja a fejét és odafigyel – úgyhogy nekünk is az a célunk, hogy kiemelkedően teljesítsünk a sorozatban. A másik oldalon viszont azt is számításba kell venni, hogy ilyenkor a kisebb csapatok sokszor vitézkedni tudnak a nagyobbakkal szemben, hiszen egy-egy meccsen bármi megtörténhet. Ezért is mondják, hogy tipikusan kupamérkőzés, amikor egy-egy meglepetés eredmény születik. Mi viszont nem erre készülünk, szeretnénk hozni a papírformát, szeretnénk meggyőző játékkal egy jó, és jó hangulatú mérkőzésen továbbjutni Kondoroson, ahol többünknek van múltja és ismerettsége. A vendéglátó csapat vezetősége előre jelezte, hogy a mérkőzés után szeretne minket megvendégelni, amit ezúton, előre is köszönünk szépen! Nagyon remélem, hogy egy sportszerű és közönségszórakoztató meccset tudunk játszani, ahol azért kidomborodnak majd az osztálykülönbség. Természetesen tiszteljük vendéglátóinkat, tudjuk a megyei labdarúgás egyik fellegváráról van szó, így ennek megfelelő komolysággal készülünk ellenük. Javarészt olyan játékosok lépnek majd pályára, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, de nem fogjuk teljesen felforgatni a csapatot és mindenképpen lesznek meghatározó játékosok is a kezdő tizenegyben. Ez egy igazán jó felkészülési lehetőség lehet a hétvégi bajnokira, tudunk egyet hétközben is játszani és lehetőséget biztosítani az eddig kevesebb játékperccel rendelkező játékosaimnak, akik remélem, hogy bizonyítani fogják, hogy lehet rájuk számítani bármikor, bármilyen körülmények között. Vannak sérültjeink: Birtalan maródi lesz, hiszen még mindig fáj a combja, Dlusztus Bandira sem számíthatunk még és Mészáros Márk is összeszedett egy kisebb húzódást a Siófok elleni meccsen. Nagyon örülnék, ha a sorozatban addig eljutnánk, hogy egy elsőosztályú együttest láthatnánk vendégül a Kórház utcában. Nyilván ehhez legalább két kört kell menni és nagyon örülnék annak is, ha fel tudnánk hívni magunkra a figyelmet olyan bravúros eredményekkel, amelyet ez a sorozat magában rejt. Örülök, hogy szerdai mérkőzés is bekerült a programba, ez azért némileg megkönnyíti a felkészülést és színesebbé is teszi a hétköznapokat. Ráadásul a keretünk annyira bő, hogy megfelelőképpen tudunk majd frissíteni.

Máthé Gábor: – A Magyar Kupa egy nemes küzdelem, amelyben mindig öröm az embernek pályára lépni. Szerintem ez alkalommal nyilván azok fognak több lehetőséget kapni, akik eddig kevesebb játékperchez jutottak, ezért az eddigi bajnoki szereplést külön vehetjük a holnapi mérkőzéstől. Egy megyei rangadóra kerül sor, szerencsésnek tartom, hogy éppen ez a két együttes került össze a sorsolásban. Remélem mindkét csapat megfelelő élménnyel, mi pedig jó eredménnyel gazdagodhatunk. A sorozatban csakis az lehet a célunk, hogy minél tovább jussunk és magam részéről legalább annyit szeretnék, hogy az oda-visszavágós küzdelmekig eljussunk és esetleg egy elsőosztályú együttest vendégül láthassunk majd a Viharsarokban.

Nagy István: – Nagyon komolyan vesszük a találkozót és szerintem a kondorosiak is nagyon készülnek, hiszen megyei rangadóról van szó. Egészen biztosan meg akarják majd mutatni, hogy hazai pályán ki az úr. A kétosztálynyi különbség ellenére sem lesz egyszerű mérkőzés, nagyon fontos lenne, hogy minél hamarabb gólt szerezzünk, utána viszont már nem lehet gond. Nagyon örülnék, ha legalább az elődöntőig el tudnánk majd jutni, ahhoz viszont még a sorsolásnak is megfelelőképpen kell alakulnia és nyilván néhány bravúrra is szükség lesz. Szeretnék hazai pályán megmérkőzni egy elsőosztályú csapattal.

Szalai Dániel: – A kupában nem feltétlenül számít, hogy melyik csapat, hogy teljesített eddig a bajnokságban. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ettől függetlenül egyértelműen mi vagyunk az esélyesebbek és úgy szeretnénk pályára lépni, hogy ezt megfelelően igazolni is tudjuk. Akik eddig kevesebbet játszhattak, most bizonyíthatnak és mindenkinek jót fog tenni a mérkőzés. Remélem, hogy egy meggyőző eredménnyel növelhetjük az önbizalmunkat és bízom benne, hogy minél több gólt tudunk majd rúgni. A kupában azzal lennék a legelégedettebb, ha egészen a döntőig tudnánk menetelni, de ez nyilván sok mindentől függ.

Az előrejelzés szerint, a mérkőzés napján Kondoros térségében 21 Celsius fokos maximális hőmérséklet, szeles időjárás, valamint tisztességes, akár 9 mm csapadék is várható.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!