Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre II. – Szentlőrinc SE

Második csapatunk számára is folytatódik a bajnoki menetrend, mivel 2017. március 26-án (vasárnap) délelőtt 11:00 órától ismét egy Baranya megyei csapattal mérkőzünk meg, hiszen a Szentlőrinc SE érkezik a Kórház utcai centerpályára.

promo_elore_szentlorinc_nb3

Az előző fordulóban újra megajándékoztuk a sereghajtó komlóiakat – a szezonban már másodszor – egy bajnoki ponttal, így az idegenben maradt két egységnek köszönhetően még mindig nem sikerült elmozdulnunk a táblázat kieső zónájából. A javításra viszont újabb lehetőség adódik, ugyanis a két fél közötti 5 pozíció és mindössze 4 bajnoki pont különbség egyáltalán nem arra enged következtetni, hogy Szenti Zoltán csapatának megilletődve kellene pályára lépnie. A lőrinciek hektikus, tipikus középmezőnybeli szezont produkáltak eddig, így a 23 lejátszott meccs után birtokukban lévő 8 győzelem, 4 döntetlen és 11 vereség a tabella 11. pozíciójába sorolja Turi Zsolt alakulatát. Az előző (23.) fordulóban hazai pályán fogadták a Paks második csapatát, ahol mindössze 1-1-es döntetlenre futotta erejükből.

A hazai pálya előnye, a visszajátszók és a tavaszi szezonban eddig produkált jóval határozottabb fellépés mindenképpen bizakodásra adhat okot és egy újabb győzelemmel – szerencsés esetben – akár négy helyet is ugorhatnánk.

Szenti Zoltán, vezetőedző: – El kellett beszélgetnünk a játékosokkal, hiszen az utolsó mérkőzésen nyújtott teljesítmény még NB3-as szinten sem elfogadható. Az eredményen is látszik, hogy különösen a támadójátékunk színvonala közelített a nullához. Remélem, hogy ezúttal sikerül kiköszörülnünk a csorbát és más felfogásban, mentalitással tudunk pályára lépni. Nagyon hiányzik a Komlón hagyott két pont, hiszen azzal már utólértük volna a középmezőnyt. A vasárnapi mérkőzésen is egyértelmű célunk a győzelem, hiszen továbbra is pontszerzési kényszerben vagyunk, mert mindenképpen el kell lépnünk a kiesést jelentő pozíciókból és ezt nem a szerencsére kell alapoznunk. Kapok visszajátszókat az első keretből: az NB2-ben eltiltott Birtalan vállalja a játékot, és nagy valószínűséggel Zelenyánszki, Oláh és Szalai is a rendelkezésemre áll majd.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – Szentlőrinc SE mérkőzés játékvezetőjeként Sándor Csaba került kijelölésre, akivel utoljára 2017. február 26-án találkozhattunk a Békéscsaba 1912 Előre II. – Szigetszentmiklós (2-2) mérkőzésen. Az 1981-es születési spori pályafutása alatt összesen 175 sárga- és mindössze 8 piros lapot osztott ki. Segítőiként Benkő Róbertet és Kulcsár Juditot delegálta a szövetség. Jó mérkőzést, hasznos munkát kívánunk!

Az NB III. Közép csoport 24. fordulójának küzdelmei március 24-én (péntek) kezdődtek az FC Dabas – Ferencvárosi TC II. mérkőzéssel, ahol 1-0 arányú hazai győzelem született. Március 25-én (szombat) 14:00 órától rendezik meg a Budafoki MTE – Dabas-Gyón FC meccset, majd március 26-án (vasárnap) 11:00 órától Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc, 13:00 órától Pénzügyőr SE – Dunaújváros, 16:00 órától pedig Pécs – Komló, Dunaharaszti – Szigetszentmiklós, Hódmezővásárhely – Méhkerék, Mórahalom – Szekszárd, illetve Paks II. – Várfürdő-Gyulai Termál FC összecsapások következnek.

Semmiképpen se felejtsék el, hogy az órákat 2017. március 26-án hajnali két órakor kell majd háromra állítani! Természetesen a szokásos módon élő tudósítással és fotókkal jelentkezünk majd a helyszínről, de ettől függetlenül és a várhatóan némileg hidegebbre forduló időjárás ellenére mindenképpen érdemes kilátogatni a Kórház utcába.

Szeretettel invitáljuk szurkolóinkat és az érdeklődőket, hogy kísérjék figyelemmel második csapatunk mérkőzését és buzdításukkal segítsék győzelemre az Előrét! A harmadosztályú mérkőzésre ingyenes a belépés.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!