Beharangozó: 1908 SZAC Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 314 másodperc.

A sikeres csákvári túra után, a bajnoki tabella élére ugorva, jó hangulatban várja csapatunk a Magyar Kupa 2018/2019-es szezonjának hatodik fordulóját, amikor az 1908 SZAC Budapest vendégeként, a főváros XVIII. kerületében lépünk pályára.

Mivel a sorozat versenykiírása úgy fogalmaz, hogy villanyvilágítás hiányában a legkésőbbi kezdési időpont 15:00 óra lehet, a résztvevő felek igényeinek és elfoglaltságainak egyeztetése után a 14:00 órás kezdés került elfogadásra. Nézőszám szempontjából nyilván nem éppen ideális a dolog – ezt tudjuk, de ebben a fázisban ezt már megszokhattuk – hiszen ezeket a meccseket is le kell játszani valamikor. Az is biztos, hogy csapatunk ezen a mérkőzésen egyáltalán nem a megszokott felállásban lép majd pályára, hiszen sérültjeink szép számmal akadnak és a hadra fogható játékosainkra az elkövetkező hétben két igen fontos bajnoki vár – úgyhogy a szakmai stáb egészen biztosan azoknak a labdarúgóinknak biztosít majd lehetőséget, akik eddig kevesebbszer jutottak szerephez. Ettől függetlenül a sorozatot a lehetőségek szerint a legkomolyabban vesszük, hiszen sokszor tapasztalhattunk meglepetéseket, furcsa eredményeket – tehát hibázni nem lehet. Amúgy pedig a Kupa savát-borsát éppen az adja, hogy olyan csapatok ellen kell bizonyítani és kivívni a továbbjutást, amelyekkel csak nagyon ritkán, adott esetben pedig még egyáltalán nem találkoztunk.

A 2017/2018-as kupaidényben a 10. fordulóig jutottunk, ahol az akkor még első osztályú Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen két mérkőzésen (5-0 és 1-2) arányban fejeztük be a szereplést. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt (2017. szeptember 20.) a Kondoros ellen indultunk egy 0-2-es eredménnyel, majd Mádon arattunk magabiztos 1-4 arányú győzelmet. A folytatásban a Tiszaújvárost búcsúztattuk az első mérkőzéshez hasonlóan 0-2 arányban, majd a 9. fordulóban már oda-visszavágós rendszerben a Nagykanizsa következett, akiket 1-3 és 1-0 arányban múltunk felül.

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/category/merkozesek/magyar-kupa-2017-2018/

A főtábla első körében egyébként 128 csapat érdekelt, a mérkőzéseket szeptember 22-én (szombaton) és 23-án (vasárnap) rendezik meg. A párharcok egy meccsen dőlnek el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik.

Első ellenfelünk az 1908 SZAC Budapest együttese, amely az idei szezont már a BLSZ I. osztályú bajnokságban kezdte. Ezt a lehetőséget az eggyel alacsonyabb osztály (BLSZ II.) győzteseként vívta ki a 2017/2018-as szezonban, ahol 22 győzelem, 4-4 döntetlen, valamint vereség birtokában 70 pontot gyűjtött. Bár közvetlen riválisaik a Csep-Gól FC SE, valamint a BVSC-Zugló is ugyanennyi egységet birtokolt, a pestszentlőrinciek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően bizonyultak befutónak. Az idén öt forduló után csupán 1 győzelem, 3 döntetlen, valamint szintén 1 vereség a mérleg, ezzel és az eredményekből adódó 6 pontnak köszönhetően a tizenhat csapatos bajnokság 10. helyét foglalják el. A bajnokságban eddig szerzett 9 góljukon Balogh Tibor (2), Kemerle Dániel Sándor (2), Varga Örs (2), Barta József (1), Gálvölgyi Márton (1), valamint Kaszab Bence (1) osztozkodik. A csapat átlagéletkora kereken 22 év.

A fővárosi, csakúgy mint a megyei kupa fordulók már augusztus elején megkezdődtek. A Szentlőrinci Atlétikai Club – amely egyébként egy Magyarországon még nem túlságosan elterjedt sportágban, a Korfballban is jelentős szerepet vállal – az első felvonásban a Budai FC-t búcsúztatta 2-3 arányban, majd hazai pályán a Testvériség SE következett, akiket 3-0-val múltak felül. A 3. fordulóban a Kelen SC fogadta őket, de az 1-3-as végeredmény biztosította a SZAC főtáblára jutását.

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/versenykiiras-2018-2019-magyar-kupa/

Ebben a fázisban egyébként további Békés megyei érdekeltségű mérkőzések a Körösladányi MSK – Budaörs (2018. 09. 22.), a Szarvas FC – Debreceni EAC (2018. 09. 23.), valamint a Jánoshalmi FC – Füzesgyarmati SK (2018. szeptember 23.) lesznek.

Az 1908 SZAC Budapest – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Altorjay Áron Gellértet akkreditálta a szövetség. Az igen fiatal, mindössze 1993-es születésű sporival még sohasem találkozhattunk, hiszen referenciái között csak három levezetett meccs található. Pályafutása alatt összesen 5 darab sárga színű cédulát használt fel, a piros lap eddig nem került elő. Segítőiként Nagy Márkot és Pipicz Norbertet jelölték ki. Jó mérkőzést kívánunk!

Az előrejelzés szerint Budapest térségében a mérkőzés napján jelentős változás következhet be az időjárásban, hiszen hidegfront érkezhet erős széllel. A hőmérő higanyszála mindössze 16 Celsius fokig emelkedhet és jelentősebb, akár 5 mm csapadékra is számítani lehet. Egy szó, mint száz beköszönt az igazi ősz – érdemes lesz rendesen felöltözni.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/