Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 337 másodperc.

Magyar Kupa 2017/2018. 10. forduló 1. mérkőzés

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre

5-0 (3-0)

Időpont: 2018. március 14. (szerda) 17:00 óra

Helyszín: Balmazújvárosi Városi Stadion

Cím: 4060 Balmazújváros, Sporttér út 5-7.

Játékvezető: Molnár Attila

Asszisztensek: Becséri Gergely, Szalai Dániel

Alapvonali játékvezetők: Takács János, Kulcsár Katalin

Tartalék játékvezető: Szert Balázs

Balmazújváros: Pogacsics Krisztián, Rus Adrián, Habovda Yuriy, Zsiga Ervin, Sigér Dávid, Rudolf Gergely, Jagodics Bence, Andric Nemanja, Batarelo Ante, Vajda Sándor, Eke Uzoma. Cserék: Szécsi Gergő, Tamás László Hunor, Lasha Shindagoridze, Kónya Márk, Harsányi Zoltán, Rácz Ferenc, Irakli Maisuradze.
Vezetőedző: Horváth Ferenc

Békéscsaba: Máthé Gábor, Birtalan Botond, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Király Patrik, Kiss László, Viczián Ádám, Nagy Sándor, Szélpál Norbert. Cserék: Ribánszki László, Zahorán Balázs, Urbin Péter, Tóth Dániel, Hursán György, Babinyecz Balázs, Gyurján Bence.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Vajda Sándor (23., 51. és 60. perc), Zsiga Ervin (35. perc), Habovda Yuriy (44. perc).

Sárga lapok: Tóth Dániel (56. perc), Kiss László (69. perc), Nagy István (92. perc).

Fotó: balmazfoci.hu

A Békéscsaba kezdte a mérkőzést, és a negyedik percben máris előttünk adódott lehetőség, amikor Szatmári lövését kellett Pogacsics kapusnak hárítania. Egy perccel később Rudolf került helyzetbe, de Máthé a helyén volt. A továbbiakban viszont főképp a mezőnyben fociztak a felek, míg a 23. percben egy beadás után Vajda találatával megszerezte a vezetést a hazai együttes, 1-0. A folytatásban Nagy István révén rögtön egyenlíthettünk volna, nem sok kellett hozzá. A bekapott góltól némileg megzavarodott a Békéscsaba, és egy eladott labda után Zsiga kihasználta az adódó lehetőséget, 2-0. A 44. percben még Habovda Yuriy is betalált, így háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző az első félidő végén.

A szünetben hármat is cserélt Boér Gábor: Szatmári István helyett Gyurján Bence jelentkezett játékra, Viczián Ádámot Urbin Péter, valamint Gránicz Patrikot Tóth Dániel váltotta. A frissítés ellenére továbbra is rosszul folytatódott a mérkőzés számunkra, hiszen az 51. percben Vajda érkezett egy átadásra a jobb oldalon és Máthé kapus mellett a hosszúba gurított, 4-0. Az 56. percben Tóth Dániel sárgult be, majd Andric Nemanja helyett Lasha Shindagoridze kapott lehetőséget. A 60. percben Vajda tovább parádézott és mesterhármast ért el, amikor harminc méterről tekert egy szabadrúgást a kapura, amely a jobb alsó sarokban kötött ki, 5-0. Két perccel később a frissen beállt Shindagoridze tálalt Zsiga elé, aki centikkel lőtt mellé. A 68. percben ismét a grúz légiós pillanatai következtek, de Máthé kapus védte a bombát. A folytatásban Kiss László is sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A 71. percben a mesterhármast elérő Vajdát váltotta Harsányi. A 78. percben Birtalan végezhetett el pontrúgást, de a hazai kapus hárította a lehetőséget. Aztán utolsó cseréjét is kihasználta Horváth mester, amikor Kónya Márk érkezett Rudolf Gergely helyett. A 83. percben elszalasztottunk egy nagy lehetőséget, amikor egy csabai lövés szállt a hazai kapu fölé. A rendes játékidő utolsó előtti percében egy újabb löketet védett Pogacsics kapus, sehogy sem akart összejönni a szépítő találat. A három perc hosszabbításban már nem változott az eredmény, így a hazaiak magabiztos győzelmével zárult a találkozó.

Boér Gábor: – Az első húsz perc még úgy ahogy rendben volt, hiszen egy óriási, ajtó-ablak helyzetet hagytunk ki – ilyen szinten ezt be kell rúgni, különben megbüntetik. A Balmazújváros pedig gyakorlatilag az első lehetőségét kihasználta, ami a mi hatalmas hibánkból adódott. Olyan szituációból kaptuk a gólt, amelyet sokszor átbeszéltünk már korábban is. Ezután pedig magunkat végeztük ki, hiszen mi adtuk az ellenfélnek a gólokat, amelyeket természetesen meg is érdemeltek. Nagyon rossz felfogásban, hitehagyottan játszottunk. Nyilván a saját felelősségemmel is tisztában vagyok, mivel én hibáztam a legnagyobbat. Négy napunk van arra, hogy felálljunk a padlóról, mert vasárnap nagyon fontos bajnoki mérkőzésünk lesz. A mostani ellenfelünknek ez sikerült, remélem mi is fel tudunk ebből tápászkodni. Beszéltünk már sok mindenről, de mindentől függetlenül bízom benne, hogy hétvégén vissza tudjuk szerezni a becsületünket, mert most ez a legfontosabb.

Összességében elmondható, hogy a Balmazújváros nem sok esélyt hagyott csapatunk számára, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást. Sajnos ez a hajó elúszni látszik, de ettől függetlenül a mérkőzésből megpróbáljuk levonni a tapasztalatokat, kijavítani a hibákat és természetesen a hazai mérkőzésen sem fogunk feltartott kézzel pályára lépni.

A másik három negyeddöntőn a következő eredmények születtek: Puskás Akadémia FC – DVTK 0-1, Újpest FC – MTK Budapest 2-1, Budapest Honvéd – DVSC 0-0.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2020304324847952/