Az utolsó edzőmérkőzés

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 217 másodperc.

A hosszú felkészülési időszak lezárásaként 2024. február 24-én (szombaton) 12:00 órás kezdési időpontban a fővárosban lépünk pályára a Ferencváros második csapata ellen.

Ferencvárosi TC II. – Békéscsaba 1912 Előre

Miközben az FTC első együttese február 22-én búcsúzott az UEKL rájátszásától, valamint második csapatunk szombaton a Nagyszénás ellenében pótolja a Békés Vármegyei I. osztályú bajnokság 13. fordulójából elmaradt idegenbeli mérkőzést, addig első csapatunk a Fradi II. elleni teszteléssel zárja a felkészülés utolsó szakaszát. A jövő héten pedig már bajnoki ritmusra váltunk és teljesen más szisztéma szerint készülünk a Pénzügyőr elleni bajnokira.

A kis Fradi földrajzi szempontból némileg furcsa módon a harmadosztályú bajnokság Dél-Nyugati csoportjában szerepel. Az őszt nagyszerű hajrával, sorozatban négy győzelmet produkálva a bronzérmes pozícióban zárták. A Fehérvár FC második csapata ellen megszerzett győzelemmel (2-1) és a 17 forduló alatt 11 győzelem, 2 döntetlen, valamint 4 vereség mérleggel rendelkező zöld-fehérek nyolc egységnyire megközelítették az azonos pontszámmal (43-43), első és második helyen álló Iváncsa-Szentlőrinc duót. Korolovszky Gábor neveltjei ezzel együtt inkább hektikus őszt produkáltak, de ez a bajnokság számukra annyi értelmet mindenképpen ad, hogy fiataljaik és az első csapatban kevesebb lehetőséghez jutó játékosaik rendszeres játékpercekhez juthatnak.

A népligetiek második csapatával egyébként 2022. július 16-án, szintén egy edzőmérkőzésen találkoztunk és akkor a háromszor negyvenöt perc után 1-1-es döntetlen eredmény született. Tétmeccsen négy alkalommal kétféle szinten mérkőztünk: a harmadosztályban egy-egy győzelem szerepel mindkét csapat neve mellett, két-két kapott, illetve rúgott gól mellett, a másodosztályban viszont mindkét alkalommal mi tudtunk győzni, összességében 5-2-es gólkülönbséggel. A legutolsó egymás elleni tétmérkőzésünk 2017. március 12-én volt, amikor 1-0 arányban a Békéscsaba 1912 Előre II. itthon tartotta a három pontot.

Csató Sándor: – Amilyen munkát elterveztünk, azt el is végeztük és úgy gondolom, hogy igen kemény felkészülési időszakon vagyunk túl. Bízom benne, hogy mindennek az eredménye a bajnoki mérkőzéseken megmutatkozik majd és a befektetett munka kamatostól megtérül. Ez a hét inkább már a regenerációról szólt, jövő héten pedig már bajnoki ritmust veszünk, de az utolsó edzőmérkőzésen is igyekszünk majd mindenkinek lehetőséget adni és megtalálni a megfelelő kezdőcsapatot. Bizakodó vagyok olyan tekintetben is, hogy a rajtra a játékosaink nagy része felépül majd. Szerencsére a két műtéten átesett emberünk majdnem teljesen rendben van: Pintér szinte százszázalékos, Vólent pedig körülbelül 80 százalékos állapotba került. Jelenleg Kóródi és Óvári beteg, Mikló kapott a combjára egy rúgást, amit ki kell pihennie, Ilyés Tamás a hátát fájlalja, Szabó Csaba térde pedig még nem tökéletes, de nagyobb részük véleményem szerint jövő hétre helyrejön.

Az utolsó felkészülési meccset akár nevezhetnénk bajnoki főpróbának is, bár a sérülésekből visszatérő játékosaink még nyilván nincsenek százszázalékos állapotban és kisebb megbetegedésekkel is küzdenek néhányan, de mindentől függetlenül nyilván jól esne mindenkinek győzelemmel lezárni a februárt, úgy önbizalommal felvértezve kezdhetnénk meg a tavaszi hadjáratot!

Hajrá Lilák!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: