A Szigligeti utcai uszodáért

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 119 másodperc.

Szerdán délután a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapat játékosai és szakmai stábja is megvásárolta támogatói jegyeit.

Talán hallottak már arról, hogy a Szigligeti utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda uszodája sajnos 2013. szeptembere óta nem használható. Fülöp Csaba önkormányzati képviselő kezdeményezésére Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 2015. évi költségvetésben 10 millió forintot hagyott jóvá és különített el az uszoda felújítására. Ez az összeg viszont nem elegendő a szükséges munkálatok elvégzésére és az építmény újra használhatóvá tételére – hiszen a szakemberek a pillanatnyi állapottól függően, adott esetben akár 60 millió forint körüli összegre kalkulálják a felújítást.

20150422_02

A hiányzó költség összegyűjtésére társadalmi összefogást indítottak, melynek keretében úgynevezett támogatói jegyek vásárlásával bárki hozzájárulhat a kezdeményezés sikeréhez. Amint csapatunk tudomást szerzett erről, egy emberként álltak ki az ügy mellett, ezért Zoran Spisljak és Purguly Árpád a ma délutáni edzés előtt jótékonysági összetartást szervezett.

Juhász György – a csapat 27 éves védője elmondta, hogy az együttesen belüli összefogás a lilák egyik erőssége és természetesnek érzik, hogy minden gyermekekkel kapcsolatos, az ifjúság tanulási-oktatási lehetőségeit szolgáló projekt mellett kiálljanak és segítsenek. Remélik, hogy nemsokára újra tiszta és kulturált körülmények között indulhat a babák vízhez szoktatása és sok-sok óvodás tanulhatja meg itt az úszás alapjait.

20150422_01

Amennyiben Önök is szeretnék hasonlóképpen támogatni az ügy megvalósítását, akkor vásároljanak támogatói jegyeket Békéscsabán, a Szigligeti vagy Kazinczy utcai Óvodákban! A tikettek 500, 1.000, 2.000 és 5.000 forintos címletekben kaphatók.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

További információ:
https://www.facebook.com/szigligetiuszoda

Kapcsolódó cikk:
http://bmsextra.hu/egyre-tobben-tamogatjak-a-szigligeti-utcai-uszoda-ugyet/