A Kórház utca marad a hazai pálya

Tavasszal is a felújítás alatt álló Kórház utcai stadionban fogadja ellenfeleit a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. Erről a csütörtöki pályabejáráson döntött a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a hatósági szervek képviselőivel.

Fotó: Kovács Dénes

A téli szünet ellenére a Kórház utcában decemberben és januárban sem állt meg az élet. Az új lelátón zajló munkálatok mellett a létesítmény jelenleg is használható részét vizsgálták a biztonságtechnikai bejáráson.

– Minden félszezon előtt, nyáron és januárban az esetleges változások miatt kötelező megvizsgálni a pályát, hogy megfelel-e az előírásoknak. Az első szempont mindig a nézők biztonsága, mindenki ebből a szempontból vizsgálódik. A legfontosabb, hogy megfelelő-e a vendégek kiszolgálása, megfelelő-e beléptetés, biztosítottak-e a menekülési útvonalak, megfelelő állapotban vannak-e a szociális helyiségek – emelte ki Kozma János, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnöke.

A mérkőzések megrendezésének nincs akadálya, azonban a jelenleg is használatban lévő lelátón a következő hetekben ki kell alakítani a kameraállások helyét az esetleges élő tévé-közvetítések miatt.

Az új lelátó építési munkálatai jelenleg belülről látványosabbak, habár most még nehezen felismerhető a hazai együttes öltözője. A kivitelező ezekben a napokban a gipszkartonfalakat állítja fel, de folyamatosan zajlanak a gépészeti- és elektromos szerelések is. Emellett jelentős lépésnek számít a padlófűtés kialakítása.

– A jó időre való tekintettel gyakorlatilag tudunk külső munkákat is végezni a létesítményen. Jelen pillanatban a tenisz klub felőli homlokzatot állványoztuk fel, a bádogozási, illetve a hőszigetelési munkákat helyeztük előtérbe – árulta el Szolga Krisztián építésvezető.

A következő hetek egyik leglátványosabb pontja a tetőszerkezet tartóvázának elhelyezése lesz. Kozma János igazgatósági elnök hangsúlyozta: a megvalósítás közben több változtatásra is szükség volt, így a tervek szerint júniusra készül el teljesen az új lelátó.

Kapcsolódó hivatkozás:
https://behir.hu/elore-a-korhaz-utca-marad-a-hazai-palya