29. forduló

Pénteken megkezdődtek Merkantil Bank NB II Liga 29. fordulójának küzdelmei a Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC, a végeredmény szempontjából számunkra igen fontos mérkőzéssel. A matyóföldiek megtették nekünk a szívességet, hogy a győri együttestől pontokat raboltak egy hihetetlenül izgalmas és fordulatos mérkőzésen. Végeredmény: 3-3. A feljutásért folytatott csatában, közvetlen riválisunk újabb pontvesztése megteremtette a lehetőséget arra, hogy a Békéscsaba 9 nap múlva újból történelmet írhasson. Ehhez azonban az szükséges, hogy a hátralévő két – elvileg papírforma – mérkőzést megnyerjék a lilák.

20150522

Ha esik, ha fúj 2015. május 23-án (szombaton) 19:00 órától minden lila-fehér érzelmű drukkernek, szimpatizánsnak és érdeklődőnek a Kórház utcában a helye! Kedves Szurkolóink! Kérjük, ne keressenek kifogásokat: rossz az idő, nem érek rá, más dolgom van, drága a belépő, miért ebben az időpontban kezdődik a meccs?! Ilyen pillanatok ritkán adódnak az életben, mindössze hat bajnoki pont megszerzése választja el a békéscsabai labdarúgást attól, hogy nagyon hosszú idő után újra az első osztályban tartsák számon. Ehhez azonban Önökre is szükség van!

A mai este egyébként még egy mérkőzést tartogat, bár nézzék el nekünk – csak a rend kedvéért ejtünk szót erről. A Csákvár 19:30 órától fogadja a Balmazújváros csapatát, ahol ezúttal ingyenes lesz a belépés.

Szombaton 18:00 órától a 11. helyen álló Siófok, a szintén 30 ponttal – csak kevesebb győzelmük miatt egy helyezéssel lemaradt – Szigetszentmiklós együttesét látja vendégül. Két fordulóval a szezon vége előtt, figyelembe véve a Balaton-partiak helyzetét, nyilván ez is vérre menő csata lesz.

A Szeged hazai pályán javíthat mérlegén a Szolnok ellen. Mivel a gyulai pályát bérlő csapat hét egységnyire van az 5-6. helytől, így számukra szinte tét nélküli a hátralévő két forduló – feljebb már nem léphetnek.

Kiesési rangadó Cegléden, ahová a Kaposvár érkezik. A két sereghajtó mérkőzésén sok minden múlhat, hiszen szerencsés esetben bármelyik fél elkerülheti még az alsóbb osztályba sorolást.

A Sopron-Vasas mérkőzésen egyértelműen a vendégek számítanak esélyesebbnek, bár a 6. helyről vendéglátóik még előrébb is léphetnének egy meglepetés eredménnyel.

A szombati program második felvonása 19:00 órakor kezdődik, amikor az Ajka Zalaegerszegen szerepel. A szoros középmezőnyben ez lehet a másik komoly derbi, hiszen a két csapat között pillanatnyilag csak a gólarány határozza meg a sorrendet.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a tavalyi mumus, a Soroksár vendégszerepel Békéscsabán. Minden körülmény adott egy kiváló mérkőzéshez és ismét egy hatalmas lépést tehetünk az üdvösség felé. A két csapat között helyezésben, pontszámban és rúgott gólban is mérföldnyi a különbség – így joggal várhatunk egy kötelező győzelmet a fiúktól!

Jöjjenek, segítsék a csapatot és válasszák szombat esti programnak a Kórház utcai mérkőzést!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Kapcsolódó cikkek:

http://bmsextra.hu/a-gyirmot-elore-saga-utolso-elotti-fejezete/

http://www.beol.hu/bekes/sport/nb-ii-a-bekescsaba-kezeben-a-masodik-hely-sorsa-612397

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás