23. forduló

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 126 másodperc.

Hét mérkőzést rendeznek 2015. április 11-én (szombaton) a Merkantil Bank NB II Liga 23. fordulójában. Tekintettel arra, hogy ezzel együtt már csak nyolc forduló van hátra a 2014/2015-ös szezonból, így minden megszerzett pontnak hatalmas jelentősége van. A bajnoki táblázatra pillantva látható, hogy a matematikai esélyekkel bíró, élvonalbeli csapatok között csak néhány pont a differencia – így akár egy körön belül is teljesen felborulhat az élboly.

Vendégünk, az FC Ajka együttese eddig nem a várakozásnak megfelelően szerepelt tavasszal, amelynek edzőváltás lett az egyik eredménye – Zoran Kunticsot nem teljesen két hete Jákli Péter váltotta a zöld-fehérek kispadján. A szakvezető Kaposvár elleni múlt szombati premierje sikeres volt, hiszen az ajkaiak hátrányból fordítva, a 90. percben szerzett találattal tartották otthonukban a három pontot. Most, hogy frissebbek lehessenek a soros erőpróbán, már pénteken buszra ültek és elutaztak a Viharsarokba.

A forduló pénteki mérkőzésén a Mezőkövesd újabb pontokat vesztett Soroksáron, ahol csak döntetlenre (1-1) futotta erejükből. Ezáltal újból lépéshátrányba kerülhetnek velünk szemben – nyilván a következő lépéshez az is szükségeltetik, hogy a lilák ma itthon tartsák a három pontot. Izgalmas délutánnak-estének nézünk elébe, hiszen nem lesz könnyű dolga az angyalföldi alakulatnak Szigetszentmiklóson és a Gyirmót sem számíthat könnyű menetre Gyulán – a Szeged 2011 otthonában.

Zoran Spisljak vezetőedző természetesen győzelmet remél, ugyanakkor a szokásos fegyelmezett játékot várja el csapatától. A Vasas elleni hazai siker után joggal bízhatunk a további jó szereplésben és abban is biztosak lehetnek, hogy focistáink százszázalékos erőbedobással, minden megtesznek majd a sikerért! Reméljük, hogy szurkolóink a szombati ebéd után, újult erővel készülődnek a derbire és nemsokára útnak indulnak a Kórház utcába! Úgy gondoljuk, hogy mindenképpen megéri kilátogatni és biztatni a fiúkat!

Várunk mindenkit, aki csabai! Szurkoljunk együtt a győzelemért!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!