Végleges az U17-es keret

Férfi U17-es válogatottunk kedden 20.00 órakor, a norvégok elleni mérkőzéssel megkezdi szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben, Telkiben. Békéscsabáról Dávid Zoltán Gergő is meghívást kapott a szűkített keretbe.

Fotó: mlsz.hu

A Preisinger Sándor vezette U17-es együttes ősszel veretlenül, kapott gól nélkül nyerte meg Eb-selejtező csoportját, és jutott a tavaszi elitkörbe. A decemberi sorsoláson eldőlt, hogy az Európa-bajnoki részvételért a norvég, a bosnyák és a belga válogatott ellen lép pályára a csapat, méghozzá hazai környezetben, Telkiben. Az U17-es korosztályban 16 válogatott szerepel az Európa-bajnokságon, ezért az elitkörben a csoportmásodikoknak is jó esélyük van az írországi viadalon való részvétel kiharcolására (a nyolc csoportból csak a legrosszabb mérleggel rendelkező második helyezett marad le az Eb-ről).

A magyar válogatott az őszi tétmérkőzések óta három mérkőzésen lépett pályára, ám ezeken a kulcsjátékosok nagy része hiányzott a csapatból. A legjobb eredményt az európai ranglistát vezető angolok ellen értük el: 0–0-ra végeztünk velük Spanyolországban. A hétfőn kezdődő tornán sem lesz ott a korosztály minden kulcsjátékosa, Mester Csaba, Baráth Péter és Bekker Roland is sérülés miatt marad le a viadalról.

– Néhány dologban biztosan megerősödtünk az őszi selejtezők óta, mentálisan például érezhetően fejlődni tudtunk az elmúlt hónapokban. Látni kell azt is viszont, hogy három nagyon erős ellenféllel szemben lépünk pályára, akik ugyanúgy akarják a sikert, mint mi – mondta az mlsz.hu-nak a felkészülés hajrájában Preisinger Sándor szövetségi edző. – Az első mérkőzés nagyon fontos lehet a továbbjutás szempontjából, óriási harc várható a norvégok ellen. Szervezett, masszív csapat vár ránk, amely felvonultatja a norvég futball minden erényét. Minden mérkőzésünkön az fog dönteni, hogy a helyzeteinket hogy tudjuk kihasználni, ebben előre kell lépnünk a korábbi meccsekhez képest. Úgy gondolom, a játék tervezhető részében jól állunk, a tervezhetetlen részben pedig az egyéni kvalitások döntenek, ezekkel kell tudnunk megnyerni a mérkőzéseket.

Érdekesség, hogy első ellenfelünkkel, a norvég válogatottal tavaly ősszel játszottunk egy mérkőzést a lengyelországi Syrenka-kupán, akkor a mieink magabiztos, 4-0-ás győzelmet arattak. A norvégok kerete azonban jelentősen változott ahhoz a mérkőzéshez képest, ezért nem érdemes az őszi győzelemből kiindulni a kedd esti meccs előtt.

A torna programja:

Március 26., kedd:
Belgium-Bosznia-Hercegovina, Pancho Aréna, Felcsút, 16.00
Norvégia-Magyarország, Telki, 20.00

Március 29., péntek:
Magyarország-Bosznia-Hercegovina, Telki, 16.00
Belgium-Norvégia, III. ker. TVE-pálya, 16.00

Április 1., hétfő:
Belgium-Magyarország, Telki, 16.30
Bosznia-Hercegovina-Norvégia, Pancho Aréna, Felcsút, 16.30

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Vaits Marcell (Puskás Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA).

Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (DVTK), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba).

Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg), Tóth Borisz (DVTK), Kosznovszky Márk (MTK Budapest), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia).

Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Komáromi György (Puskás Akadémia), Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), László Dávid (Honvéd-MFA), Németh András (Genk), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia).

Kapcsolódó hivatkozás:
https://valogatott.mlsz.hu/u17-ferfi/hir/csapat/vegleges-az-u17-es-keret-keddtol-eb-selejtezon-a-csapat