Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

vasas_fc_logo

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 15. forduló

Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre

4-0 (1-0)

Időpont: 2015. december 2. (szerda) 18:30 óra

Helyszín: Budapest, Ilovszky Rudolf Stadion

Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 58

Játékvezető: Farkas Ádám

Asszisztensek: Varga Gábor ifj., Demeter János

Tartalék játékvezető: Erős Gábor

Vasas: Hermány Bence, Preklet Csaba, Hangya Szilveszter, Debreceni András, Pajovic Tomislav, Vida Máté, Vukasovic Marko, Könyves Norbert, Pavlov Ievgenij, Ádám Martin, Czvitkovics Péter. Cserék: Póser Dániel, Berecz Zsombor, Romic Danijel, Ubiparip Vojo, Lázok János, Grúz Tamás, Kenesei Krisztián.
Vezetőedző: Simon Antal

Békéscsaba: Ilizi Lubos, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Vadász Viktor, Thomas Piermayr, Spitzmüller István, Laczkó Zsolt, Punosevac Bratislav, Viczián Ádám. Cserék: Mursits Roland, Birtalan Botond, Bagi István, Kertész Tamás, Borbély Bálint, Fehér Zsolt, Juhász György.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Könyves Norbert (41. és 51. perc), Pavlov Ievgenij (64. perc), Kenesei Krisztián (84. perc).

Sárgalapok: Pajovic Tomislav (20. perc), Ádám Martin (53. perc), Debreceni András (58. perc), Bényei Balázs (66. perc), Laczkó Zsolt (80. perc), Preklet Csaba (81. perc).

line_purple

line_purple

A tabella utolsó és utolsó előtti helyezettjének mérkőzésén a harmadik percben kis híján vezetést szereztek a vendégek, ugyanis Punosevac fejese a keresztlécen csattant. A túloldalon is kimaradt egy ígéretes lehetőség, majd Laczkó Zsolt szabadrúgását védte Hermány. A folytatásban ritkábban forogtak veszélyben a kapuk, meglehetősen eseménytelen volt a játék.

Aztán a 41. percben Ádám Martin nagy ziccerben hibázott, mert a kapufát találta el, de Könyves közelről – ám éles szögből – a hálóba bombázta a kipattanót (1-0). Végül Hermány védése is kellett hozzá, hogy a szünetben – a látottak alapján némi meglepetésre – az angyalföldiek vezessenek egy góllal, ám a döntetlen igazságosabbnak tűnt volna.

Miután az idén nyáron Paksról igazolt csatár a második felvonás elején is betalált (2-0), tulajdonképpen eldőlt a meccs. A 65. percben Pavlov egy szöglet után volt eredményes (3-0), majd négy perccel később Czvitkovics lőtt mellé.

A hajrában Kenesei Krisztián – a Czvitkovics elleni szabálytalanságért megítélt tizenegyesből – megszerezte pályafutása 192. magyar élvonalbeli gólját (4-0). A Vasas ezt megelőzően szeptember közepén nyert bajnoki meccset, de továbbra is kiesőhelyen áll – viszont már nem sereghajtó, mivel mostani sikerének köszönhetően helyet cserélt a Békéscsabával.

Simon Antal: – Tudtuk a Békéscsabáról, hogy Zoran Spisljak egy nagyon masszív csapatot épít, és azt is tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk. Szerencsénk volt az elején a kapufánál, ha ott befelé pattan a labda, nagyon nehéz lett volna ezt a Békéscsabát megverni. Csapatom a második félidőben jobban játszott, de leginkább a harmadik gól volt az, ami megnyugtatott bennünket. Át kellett éreznie ezúttal mindenkinek, hogy mindenképpen meg kell nyerni ezt a mérkőzést, egy öngólos sikernek is örültünk volna. Azt, hogy 4-0-ra sikerült nyernünk, talán a játék képe nem tükrözte teljesen. Nagyon egységesek voltunk, nagyon akartak a fiúk. Ennél jobb dolog nem történhet a folytatáshoz, mint egy biztos siker.

Zoran Spisljak: – Először is gratulálok a Vasasnak. Jól kezdtük az első félidőt, ki is alakítottunk helyzeteket, a kapufát is eltaláltuk. Talán egy pár játékos lazára vette utána a meccset, így nem meglepő, hogy a Vasas előnybe tudott kerülni. Fontos lett volna, hogy ne kapjunk gólt, mert egy esély azért mindig van a gólszerzésre. Aki idén a legjobb játékosunk volt a szezonban – Fabio, egy nagy hibát elkövetett a második félidő elején, ami után már nagy hátrányba kerültünk. Innentől már nem a mi kezünkben volt a találkozó, felszabadultan játszott a Vasas, szép akciókat vezetett. Nekünk még sokat kell tanulni, az ilyen meccseken kellene pontokat gyűjteni. Sok mérkőzés van még hátra, lehet még pontokat szerezni a szezon végéig. Hétről-hétre tapasztaljuk, milyen nehéz az NB I-ben helytállni. Bizonyos posztokon erősíteni is kell, illetve idén a két mérkőzésen minél több pontot szerezni. Az eredménytől függetlenül köszönöm azoknak, akik Budapestre is elkísérték az együttest!

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/538267283014379/