Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre

haladas_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 27. forduló

Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre

1-0 (0-0)

Időpont: 2016. április 9. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Soproni Városi Stadion

Cím: 9400 Sopron, Káposztás u. 4.

Játékvezető: Karakó Ferenc.

Asszisztensek: Lémon Oszkár, Takács Gábor.

Tartalék játékvezető: Horváth Zoltán (F).

Szombathely: Király Gábor, Jánvári Gábor, Wils Stef, Williams David Joel, Gaál Bálint, Iszlai Bence, Wils Thomas, Schimmer Szabolcs, Németh Márió, Predrag Bosnjak, Halmosi Péter. Cserék: Rózsa Dániel, Martinez Leandro Antonio, Nagy Patrik, Angyal Zsolt, Kovács Lóránt, Medgyes Zoltán Henrik, Popin Sasa.
Vezetőedző: Mészöly Géza.

Békéscsaba: Vukasin Poleksic, Thomas Piermayr, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Ezequiel Calvente Criado, Spitzmüller István, Takács Péter, Laczkó Zsolt, Viczián Ádám, Punosevac Bratislav. Cserék: Mursits Roland, Bényei Balázs, Koszó Balázs Tibor, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Balog Zsolt, Matus Paukner.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Nézőszám: 1.187

Gólszerző: Williams David Joel (56. perc).

Sárgalapok: Takács Péter (8. perc), Ezequiel Calvente Criado (30. perc), Stef Wils (48. perc), Punosevac Bratislav (58. perc), Birtalan Botond (59. perc), Halmosi Péter (64. perc).

Zord, szeles időjárás, kissé mély pálya, de hangulatos körülmények fogadták a Lilákat Sopronban – a Haladás albérletében. Az esőzés, és hogy pénteken még mérkőzést bonyolítottak a Káposztás utcai pályán, kissé megviselte a gyepet – így várható volt, hogy a második játékrész már birkózásba megy át.

A meccs elején gyorsan megmutatta magát mindkét együttes, hiszen az első támadásból a hazaiak, míg a 3. percben már Viczián nyüzsgött a zöld-fehérek kapuja előtt. Ezután némileg visszaesett a tempó és igazából a középpályán zajlott a játék. A viszonylagos nyugalmat néhány szöglet, les, sárgalap és szabadrúgás zavarta meg.

A 17. percben Laczkó lövése akadt el a védőkben, majd egy perccel később Iszlai ugyanígy járt a másik kapu előtt. A 20. percben Bosnjak szerelését tapsolta meg a publikum, míg 60 másodperccel később már egy szép Viczián-Calcente akció kecsegtetett.  A 27. percben ismét a nagy kedvvel játszó Viczián Ádám veszélyeztetett, fejese csak pár centivel kerülte el Király kapuját. Aztán nem állt meg a lehetőségek sora, Takács lőtt fölé. Az első félóra után felébredt a Haladás és Gaál kapott forintos labdát, amit tisztességgel kapura is küldött – Poleksic kapusnak kellett vetődnie. Még néhány felemásra sikerült próbálkozáson kívül, más jelentős esemény már nem is történt az első részben. A statisztika alapján abszolút egyenrangú ellenfelei voltunk a nemzetközi szereplést tervező szombathelyi együttesnek.

A második játékrészt a hazaiak kezdték, vezetőedzőnk pedig cserével próbált újítani: Vicziánt Birtalan váltotta – aki a 49. percben épphogy lemaradt Punosevac átadásáról. A mérkőzés egyik legnagyobb helyzete volt. Aztán az 55. percben Williams gondolta úgy, hogy ideje döntésre vinni a mérkőzést és 5 méterről telibe találta a vendég felső kapufát. Már ez is gól lehetett volna, egy perc múlva viszont már az is lett: Németh Márió átadását követően Williams David Joel megszerezte a vezetést és a későbbiek tanúsága szerint a három pontot is a Haladásnak.

A gólt követően néhány sárga cédulával nyugtatta meg Karakó játékvezető a feleket: előbb Punosevac, majd Birtalan is kapott egyet-egyet. A 62. percben Laczkó egalizálhatott volna – hatalmas lehetőség volt -, de eggyel több cselt eszközölt, így beérték a védők. Tovább nyomtunk és támadások, próbálkozások egész sorát alakítottuk ki – sajnos a jó befejezés, a találatot jelentő pontos, utolsó passz mindig hiányzott. A 71. percben Mészöly Géza pihenni küldte a gólszerzőt, aki helyett Martínez kapott játéklehetőséget. Zoran Spisljak is minden megpróbált, a 75. percben újabb támadót cserélt be: Takács helyére Paukner érkezett.

Az utolsó negyedórában a hazaiaknak már nem volt sürgős, kényelmesen, különösebb erőfeszítés nélkül próbálták tördelni a játékot és az időt húzni. A taktika eredményesnek bizonyult, hiszen a Liláknak ezúttal sem szerencséjük, sem góllövőjük nem akadt, így a négyperces hosszabbítás után is maradt a számunkra egyáltalán nem kedvező eredmény: 1-0.

A hazai együttes gyakorlatilag semmi olyat nem csinált, amit feljegyezhetnénk a futball nagykönyvébe, de úgy látszik így működnek a dolgok. Egy gólt szerezve otthon tartották a három pontot, amellyel még nehezebb helyzetbe hozták a Békéscsabát a bennmaradásért való küzdelemben. Csapatunk sajnos nem, de a Lilákat elkísérő néhány szurkolónk jól járt – hiszen több játékosunk is mezekkel ajándékozta meg őket. Mi is köszönjük, hogy a vacak idő ellenére ilyen messzire eljöttek drukkolni!

A jövő héten valószínűleg minden eldől, hiszen közvetlen riválisaink egy-egy pontot gyűjtöttek az időben eltolt 27. fordulóban, így bár matematikailag van még esélyünk – de a lemaradásunk három egységre nőtt. Amennyiben a Puskás Akadémiát nem sikerül megvernünk idegenben, akkor valószínűsíthetően a következő szezont már a másodosztályban folytatják a Lilák. Ezt figyelembe véve, a keddi Újpest elleni kupameccset minden bizonnyal alárendeljük majd a fő cél érdekében.

Mészöly Géza: – Hihetetlenül értékes ez is, és a szerdai győzelem is. Szervezett volt a Békéscsaba, volt lehetőségük a védekezés mellett a támadás építésére is. A második félidő elején dőlt el a meccs: David Williams a két helyzetéből egyet értékesített. Minden elismerésem a srácoké: hét pontot gyűjtöttünk a három kiesőjelölttel szemben. A lecsorgó labdákból is volt esélye a liláknak: az utolsó pillanatban Király hatalmasat védett. Ezért kellett volna nagyon, hogy meglegyen a második gólunk.

Zoran Spisljak: – Elismerésem a csapatnak, amely végig jól küzdött. Elég volt egy rövidzárlat ahhoz, hogy hátrányba kerüljünk. Ezután is próbálkoztunk, de sajnos nem tudtunk egyenlíteni, pedig a helyzetek megvoltak. Továbbra is versenyben vagyunk a bennmaradásért, mivel a vetélytársak csak egy pontot szereztek.

line_purple

line_purple

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/219575008402166/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás