Szeged 2011 – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 225 másodperc.

szeged_2011_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 13. forduló

Szeged 2011 – Békéscsaba 1912 Előre

0-3 (0-2)

Időpont: 2014. november 8. (szombat) 13:30 óra

Helyszín: Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep

Játékvezető: Takács János

Asszisztensek: Demeter János, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

Szeged 2011: Belecan Zeljko, Farkas Márk, Markovic Slobodan, Tóth Balázs, Mészáros Márk, Fitos László, Máté Péter, Zabari Dávid, Zelenyánszki László, Oláh Lóránt, Germán Tamás. Cserék: Rozs Egon, Hegedűs Edvin, Kéri Tamás, Kovács Balázs, Pászka Lóránd, Oláh Gergő, Szabó Péter.
Vezetőedző: Nyilas Elek.

Békéscsaba: Póser Dániel, Balogh Milán, Koszó Balázs Tibor, Balog Zsolt, Juhász György, Balázs Richárd, Bagi István, Berki Péter, Király Patrik, Kertész Tamás, Szilágyi Péter. Cserék: Koszecz Kristóf, Zsilinszki Máté, Tölgyesi Viktor, Birtalan Botond, Vólent Roland, Balogh Miklós, Viczián Ádám.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Balázs Richárd (14. perc), Király Patrik (20. perc), Birtalan Botond (78. perc).

Sárga lapok: Zelenyánszki László (29. perc), Oláh Lóránt (42. perc), Belecan Zeljko (88. perc), Kertész Tamás (76 perc).

14. perc: Bagi és Tóth Balázs harcolt labdáért a jobb szélen, a szegediek védője rosszul nyúlt bele, így Szilágyi Péter elé került a játékszer. A csabaiak támadója nem tétovázott, beadását követően Balázs Richárd lőtt öt méterről a kapu közepébe, 0—1.

20. perc: Balogh Milán passzolt a tizenhatos bal sarkához, ahol Király Patrik átvette a labdát, majd mesterien tekert Belecan hálójába, 0—2.

78. perc: Bagi átadásával a frissen beállt Birtalan Botond a tizenhatos vonalától egy lövőcselt követően elindult a kapu felé, majd körülbelül 7 méterről lőtte a labdát Belecan hálójába, 0—3.

Nem is kezdhette volna jobban a mérkőzést a vendégcsapat, még negyed óra sem telt el, amikor egy remek góllal előnyre tettek szert. A lila-fehérek úgy gondolták, kevés az egygólos vezetés, így aztán hat percre rá egy szép kontrát követően növelték előnyüket. A szegediek nemcsak a hátrány miatt bánkódhattak, sérülés miatt korán kivált a játékból gólerős támadójuk – Germán.

A fordulás után igyekezett lassítani a játékot a Békéscsaba, Nagyon masszív védelmet húztak Póser kapuja elé és továbbra is a kontrákra építettek. Nem is tudott mit kezdeni ezzel a Tisza-parti gárda. Ezúttal is ugyanúgy jártak, mint a Liga Kupa-meccsen: a tizenhatosig eljutottak olykor, de aztán megállt a tudomány. Nem úgy a lila-fehérek, akik még a második félidőben is sikerrel vették be a szegedi kaput.

A szegediek ezzel elvesztették veretlenségi sorozatukat, a Békéscsaba azonban zsinórban hetedik bajnoki mérkőzését is megnyerte, erősítve ezzel helyét az élmezőnyben.

Nyilas Elek: — Megszoktuk mostanában a jót, a győzelmet, ám ez most nem sikerült. Ennek ellenére volt a csapatnak tartása, más nehéz helyzetben is megmutattuk már ezt. Még két komoly mérkőzés vár ránk, amire keményen rá kívánunk készülni.

Zoran Spisljak: — Ilyen mérkőzésre számítottam, egy szervezett csapat ellen kellett fellépnünk. Ismertük a szegediek gyenge pontjait, erre is felkészültünk, miként a rossz talajra is. Ráadásul a pályán kívül is nyomás nehezedett ránk, ám játékosaink jól kezelték ezt is, aminek meglett az eredménye.

line_purple

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Címkék:  ,