Spitzmüller István és Fehér Zsolt az Előréhez igazolt

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk: a végső egyeztetések folytak Spitzmüller István (1986. május 14.) leigazolásával kapcsolatban. A mai napon örömmel számolhatunk be arról, hogy a 28 éves középpályás a 2015-ös tavaszi szezontól már a lilákat erősíti. István 12 éves kora óta a Lokiban játszott – az ifi csapatok, a Létavértes és a DVSC második csapata után, itt mutatkozott be az első osztályban. Majd hosszú idő után a Nyíregyházánál folytatta a labdarúgást és most a Szparitól igazol két évre a Kórház utcába.

Üdvözlünk az Előrénél és gratulálunk a szerződéshez! Kérjük mutatkozz be néhány szóban szurkolóinknak és mondd el miként képzeled el Békéscsabán a pályafutásod következő részét!

Először is üdvözlöm a békéscsabai szurkolókat és ezúton is köszönöm a lehetőséget! Nyáron döntöttem el, hogy Debrecenből mindenképp távozni szeretnék és már ekkor felvettem a kapcsolatot Zoran-nal. Azt beszéltük meg, hogy még egyszer megpróbálok egy stabil körülmények között működő NB I-es csapathoz igazolni – így kerültem a Nyíregyházához. Az ottani edzőcsere miatt azonban itt sem jutottam elég játéklehetőséghez. Az őszi szezon után már nem akartam tovább próbálkozni és annyi időt eltölteni a kispadon, mint a DVSC-nél – ezért ismét felvettem a kapcsolatot az Előrével. Úgy látom, hogy itt biztos körülmények között építkezik a csapat, előre mutató terveik vannak a jövőre nézve – ezért döntöttem úgy, hogy ide szerződöm.

Ha nem titok, akkor miért jöttél el a Szparitól?

Egyáltalán nem titok: Csábi József edző vitt Nyíregyházára és ebben az időben rendszeres játéklehetőséghez is jutottam. Az új edző – Mátyus János azonban merőben más rendszerű, felállású csapatot képzelt el, – amit egyébként teljesen korrekt módon közölt is velem – ahol nem talált nekem és a játékstílusomnak megfelelő pozíciót a kezdő keretben. Így lehetőséget kaptam arra, hogy közös megegyezéssel eligazolhassak.

Mit vársz a tavaszi szezontól akár a saját céljaidat, akár a klubot tekintve?

Nem szeretnék kishitű lenni: a célom, hogy a Békéscsabával feljussak az NB I-be! Úgy érzem, hogy a klub és a játékosok is teljesen komolyan gondolják és veszik a feladatot, ami jó érzésekkel tölt el. Megmondom őszintén, hogy nem szeretek kikapni – győzni jöttem!

A többieket mennyire ismered, hogy sikerült a helyváltoztatás?

Nagyjából – ha nem is személyesen -, de majdnem mindenkit ismertem már. Barátom, Szilágyi Peti is sokat segít a beilleszkedésben – akivel szinte együtt nőttünk fel Debrecenben és pár évig együtt is laktunk.

A családdal mi a helyzet?

A feleségem még nem költözött le Békéscsabára. Amint viszont találok megfelelő albérletet, azonnal követni fog a két kiskutyámmal együtt.

Köszönjük szépen, hogy a rendelkezésünkre álltál! Sok sikert és sérülésmentes szezont kívánunk!

line_purple

[nggallery id=17]

line_purple

Közeledik a tavaszi szezon rajtja, így nem sok idő maradt az esetleges további igazolások lebonyolítására. A Békéscsaba 1912 Előre Futball ZRt. szakmai stábja és vezetősége a mai napon hivatalosan is bejelentette Fehér Zsolt (1985. szeptember 13.) érkezését. A 29 éves védő a Videoton színeiben mutatkozott be 2005-ben, az Újpest ellen. Erősítette a Pápa, a Tatabánya és utoljára a Siófok csapatát is. Most másfél évre a lilákhoz szerződött, ahol nem kis elszántsággal vetette bele magát a munkába.

Szeretettel köszöntünk a Viharsarokban! Kérlek mutatkozz be a drukkereknek pár szóban!

Üdvözlöm a szurkolókat és ezúton is Boldog Új Évet kívánok minden csabainak! A Videotonban kezdtem a pályafutásomat és ott is mutatkozhattam be az NB I-ben. Nyolc évet töltöttem Fehérvárott, majd két féléves kitérőm volt Pápán és Tatabányán. Ezután a Siófok következett, ahol öt és fél évig játszottam. Nagy reményekkel és elvárásokkal érkeztem a lilákhoz, a motivációval és elszántsággal nincs gond. Másfél éves szerződést kötöttünk a vezetőséggel, amely úgy gondolom elég idő lehet ahhoz, hogy megfelelő teljesítmény esetén  pozitív gondolatokra adhasson okot. A célom egyrészt, hogy elfogadjanak a játékostársaim, a szurkolók – másrészt pedig szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani és remélhetőleg feljutó helyen végezni a csapattal.

Mennyire ismered a várost és a csapatot? Család?

Pár srácot ismerek, de a várost még nem nagyon – most ismerkedem Békéscsabával, de nagyon szimpatikusnak tűnik. A menyasszonyommal érkeztem és szerencsére gyorsan sikerült megfelelő albérletet találni – mindez hozzájárul ahhoz, hogy csak a futballra kelljen koncentrálnom. Úgy látom, hogy az Előrénél jelen pillanatban minden alá van rendelve a labdarúgásnak – jó ezt látni és igyekszem majd ennek megfelelően teljesíteni.

Hogyan értékeled a 2014/2015-ös másodosztályú bajnokságot, ahol a volt csapatod eddig nem szerepelt túl jól?!

Úgy gondolom, hogy szoros lesz a vége, több csapatnak is van esélye a feljutó pozíciók valamelyikére – remélem, hogy mi leszünk az egyik! Sajnos Siófokon káosz és herce-hurca is volt körülöttem. Korábban én voltam a csapatkapitány, de összetűzésbe keveredtem a vezetőedzővel – miután már nem éreztem magam megfelelően. Szerencsére ez a dolog lezárult és jó most egy olyan futball-közegben lenni, ahol minden rendben van. Köszönöm a Békéscsaba vezetőségének és elsősorban Zoran Spisljak vezetőedzőnek a bizalmat és igyekszem ezt maximálisan meghálálni!

Mit vársz magadtól és a csapattól a 2014/2015-ös szezon második felvonásában?

Egyszerű a válaszom: azt várom, hogy legalább ebben a pozícióban zárjuk a szezont!

Köszönjük szépen a válaszokat! Hasznos játékot és győztes mérkőzéseket kívánunk!