Puskás Akadémia FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 251 másodperc.

pfla_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 30. forduló

Puskás Akadémia FC – Békéscsaba 1912 Előre

0-1 (0-1)

Időpont: 2016. április 16. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Pancho Aréna

Cím: 8086 Felcsút, Fő utca 176.

Játékvezető: Solymosi Péter.

Asszisztensek: Horváth Róbert, Király Krisztián.

Tartalék játékvezető: Kóbor Péter.

Puskás Akadémia: Pajovic Filip, Pauljevic Branko, Tar Zsolt, Fiola Attila, Forró Gyula, Márkvárt Dávid, Zsidai László, Csurko Vjacseszlav, Zsótér Donát, Lopa Dmytro, Castillion Geoffrey Wynton Mandelano. Cserék: Pogacsics Krisztián, Polonkai Attila, Mészáros Karol, Nagy Zsolt, Lipcsei Ádám, Pekár László, Bacelic-Grgic Stipe.
Vezetőedző: Robert Jarni.

Békéscsaba: Poleksic Vukasin, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Slavko Damjanovic, Nascimento de Oliveira Fabio, Ezequiel Calvente Criado, Spitzmüller István, Thomas Piermayr, Laczkó Zsolt, Matus Paukner, Punosevac Bratislav. Cserék: Mursits Roland, Koszó Balázs Tibor, Takács Péter, Balog Zsolt, Fehér Zsolt, Viczián Ádám, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Klasszikus kiesési rangadót rendeztek Felcsúton: a Puskás Akadémia a forduló előtt utolsó Békéscsaba 1912 Előrét látta vendégül. Sőt igencsak meglepték a hazaiakat, mert a 4. percben már vezetett is Zoran Spisljak együttese.

Egy Laczkó elleni szabálytalanság után Fabio végezhetett el pontrúgást a tizenhatos jobb sarkától nem messze. Beadását a hosszún érkező Vaskó fejelte közvetlen közelről a kapuba: 0-1.

Igyekezett egyenlíteni a Puskás, a 9. percben például Pauljeviccsel szemben volt szabálytalan Paukner, majd Zsótér állt a labda mögé, azonban a kapu elé tekert labdára nem érkezett senki. A 12. minutumban Zsidai ugratta ki Castilliont, akinek lövésébe belefeküdt Vaskó. A hazai vezetőedző, Robert Jarni reklamált: szerinte a Békéscsaba csapatkapitánya kézzel állította meg a játékszert.

A felcsúti együttes uralta a játékot, ám nagy veszélyt nem jelentettek Polekszics kapujára. A 38. percben Paukner kézzel állította meg a labdát a félpályánál. Gyorsan elvégzett pontrúgást követően Vaskó utolsó emberként mentett hatalmasat Márkvárt elől. Az első félidő hosszabbításában Lopa elé hullott a labda a tizenhatoson belül, de őt is meglepte, mekkora helyzetbe került, így maradt a vendégvezetés a szünetre.

A félidőben kettőt cseréltek a hazaiak. Az 54. percben Nagy Zsoltot látta szabálytalannak Solymosi, ám Laczkó jóval kapu fölé lőtte veszélyes helyről a szabadrúgást. A hazaiak is alakítottak ki helyzeteket, ám a pontos befejezés hiányzott.

A 70. percben Lopát buktatták a kaputól tizenhét mérette középen. Kitűnő helyről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, amit azonban Bacelic-Grgic fölérúgott. A 83. percben közel volt az egyenlítés, ám Zsótér Donát bombája kevéssel a kapu mellett suhant el.

A hosszabbítás harmadik percében centik hiányoztak a Puskásnak: Lopa szabadrúgása után nem tudták bekotorni a hálóba a labdát. A vége előtt Castillion elrúgta a labdát sípszó után, második sárgával ezért kiállították.

Egy korai Vaskó-góllal nyert tehát az Előre, amely megelőzte riválisát. A tabella végén a Vasas, a Békéscsaba és a Puskás is 25 ponttal áll, utóbbi az utolsó helyen.

Zoran Spisljak: – Amit mondtunk nem a szép játék miatt jöttünk a Pancho Arénába, hanem a három pontért. Játékban végig mindent beleadott a csapat. Egy ilyen szurkolótábor mellett, mint a miénk, nem lehet gyengén futballozni. Megérdemelten győztünk és harcolunk tovább a bennmaradásért.

A Puskás Akadémia FC tulajdonosa azonnali hatállyal megvált Robert Jarni vezetőedző úrtól és stábjától, majd felkérte Szíjjártó István urat, hogy a szezon végéig lássa el a vezetőedzői feladatokat a csapat mellett – áll a Puskás közleményében.

line_purple

line_purple

line_purple

line_purple

Fotók

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/217400005290225/