Nem lesz könnyű meccs!

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 431 másodperc.

A Békéscsaba 1912 Előre 2016. augusztus 21-én (vasárnap) Szolnokra látogat, a Merkantil Bank NB II Liga 5. fordulójában. Két jelenlegi játékosunk is vendéglátóinktól érkezett a Lilákhoz – így Nagy István, Urbin Péter és természetesen mesterünk, Zoran Spisljak véleményét is kikértük az előttünk álló mérkőzéssel kapcsolatban.

20160820

Zoran Spisljak: – Az első és a legfontosabb, hogy végre pontot tudtunk szerezni az legutóbbi meccsen. Egyáltalán nem vagyok megelégedve ezzel a teljesítménnyel, de pozitív oldalát nézve a dolognak az a lényeg, hogy megindultunk a nulláról. Tudjuk, hogy a Szolnok egy jól megszervezett csapat, így egészen biztosan nagyon izgalmas mérkőzés elé nézünk az új Tiszaligeti Stadionban. Nagyon oda kell figyelnünk és rá kell koncentrálnunk a meccsre: az előző mérkőzéseken is főleg mi uraltuk a játékot, sajnos az ellenfelek kontrái kibillentettek minket az egyensúlyból – így ezeket a dolgokat nagyon rendbe kell tennünk. Az újabb pontszerzéshez viszont még több helyzetet kell kialakítanunk és elfogadható százalékban gólra is kell váltanunk. Nehéz meccs vár ránk, de bízom benne, hogy a csapatomat sikerült pozitív gondolkodásra és hozzáállásra beállítanunk. Szerencsére nincs sérült a keretben, így mindenki rendelkezésemre áll. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy el tudjuk hozni a három pontot Szolnokról. A héten elsősorban azokat az elemeket próbáltuk sulykolni, amelyekben az előző mérkőzéseken hiányosságokat tapasztaltunk – ezeket sokkal többet gyakoroltuk. Remélem, hogy játékosaim tudtak ebből profitálni és az eddigieknél jobb teljesítményt produkálnak majd vásárnap. Néhány napon belül sorozatban több meccset kell lejátszanunk, hiszen jövő hét szerdán már a Puskás Akadémiát fogadjuk – de ez nem jelent problémát, hiszen a két és féléves békéscsabai tartózkodásom folyamán többször is volt már ilyenre példa. Az előző szezonokban a hétközi Liga Kupa, majd a Magyar Kupa szereplés miatt is előállt már ilyen helyzet – mindenki egészséges, jó állapotban van – így ez a dolog nem hiszen, hogy gondot jelentene.

Urbin Péter: – Érdekes lesz korábbi csapatom ellen, Szolnokon játszani. Két évig szerepeltem jelenlegi vendéglátóink együttesében – bár a keret jó része kicserélődött azóta, ettől függetlenül elég sok ismerősöm van. Náluk is új csapat épül, így mindenképpen izgalmas mérkőzésre számítok – de a bizonyítási vágy bennem van és remélem, hogy vasárnap megszerezzük első győzelmünket a szezonban. Kicsit beragadtunk a rajtnál, így most már nincs mese: nyernünk kell! Mindenféleképpen győzni akarással lépünk pályára, ami szerintem sikerülni is fog. A jelenlegi, új vezetőedzőt is ismerem – hiszen korábban pályaedzőként tevékenykedett a kék-fehéreknél, fiatal vezető és még játszottam is ellene annak idején. Már most látszik a keze nyoma az együttesen és úgy látom, hogy elég hajtós brigádot sikerült összehozni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a minőségi különbség a mi javunkra fogja eldönteni a meccset – úgyhogy mindenféleképpen nyernünk kell. Egy csodaszép, új létesítménybe látogatunk: kicsi, takaros stadion – amelyet idén áprilisban adtak át – nagyon jó hangulat szokott uralkodni és szerintem az esti rendezési időpont erre még egy lapáttal rá tud majd tenni.

Nagy István: – Nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk: szerintem a Szolnok egy stabil, erős védekezésből fog kiindulni – nehéz lesz őket megbontani és a védekezésben is nagyon észnél kell lennünk. Teljesen megváltozott kerettel lépnek pályára, sokan eljöttek tőlük – én és Urbin Peti is – így igazából már csak 4-5 játékost ismerek személyesen, akik a tiszapartiak magját alkotják egyébként. Szerintem ők a legjobb játékosok, így rájuk különösen figyelnünk kell majd. Egy gyönyörű stadionban, nagyon jó pályán fogunk játszani – a körülmények tehát adottak lesznek egy mindenféle szempontból jó és izgalmas meccshez. Ha mi tudjuk rúgni az első gólt, akkor megkönnyíthetjük a dolgunkat – ezen nagyon sok minden múlhat. A heti felkészülésünk jól sikerült – szerdán volt egy közös "focimentes" programunk is, ahol mindenki nagyon jól érezte magát – talán sikerült kizökkenni egy kicsit, ami mentálisan sokat jelenthet.

A mérkőzésről természetesen – szokás szerint – élőben jelentkezünk és weboldalunk vonatkozó rovatában tudósítunk a mérkőzés főbb történéseiről.

A Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 5. forduló labdarúgó mérkőzés, 2016. augusztus 21-én (vasárnap) este 19:00 órától kezdődik Szolnokon, a Tiszaligeti Stadionban.

A folytatásban 2016. augusztus 24-én (szerdán) 16:00 órás kezdési időponttal – egy hétközi 6. fordulóban, a Puskás Akadémia FC csapatát fogadjuk a Kórház utcai centerpályán. A mérkőzést az M4 csatorna élőben közvetíti.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

line_purple

Beharangozó

line_purple