MTK-Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

mtk_150

Magyar Kupa 2015/2016. 4. forduló 2. mérkőzés

MTK-Budapest – Békéscsaba 1912 Előre

0-1 (0-0)

Időpont: 2015. november 17. (kedd) 17:30 óra

Helyszín: Budapest, Ilovszky Rudolf Stadion

Cím: 1139 Budapest, Fáy u. 58

Játékvezető: Solymosi Péter

Asszisztensek: Horváth Róbert, Szalai Dániel

Tartalék játékvezető: Nazsa Tamás

MTK-Budapest: Groppioni Federico, Torghelle Sándor, Poór Patrik Péter, Mato Grgic, Vandai Dániel, Bouard Ramos Myke, Thiam Khaly Iyane, Szatmári Lóránd, Stresik Marek, Kanta József, Vukmir Dragan. Cserék: Hegedüs Lajos, Szatmári István, Vogyicska Bálint, Talabér Attila, Baki Ákos, Vass Ádám, Deutsch Bence.
Vezetőedző: László Csaba

Békéscsaba: Ilizi Lubos, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Piermayr Thomas, Spitzmüller István, Bagi István, Laczkó Zsolt, Viczián Ádám, Punosevac Bratislav. Cserék: Mursits Roland, Birtalan Botond, Balog Zsolt, Borbély Bálint, Fehér Zsolt, Vadász Viktor, Szilágyi Péter.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerző: Damjanovic Slavko (84. perc).

Sárgalapok: Mato Grgic (48. perc), Viczián Ádám (71. perc), Thomas Piermayr (89. perc).

Nem túl magas színvonalú mérkőzésen, idegenben harcolta ki a nyolc közé jutást az Előre labdarúgó-csapata a Magyar Kupában. A lila-fehérek a hazai gól nélküli első mérkőzés után Damjanovic szemfüles találatával idegenben verték az esélyesebbnek tartott, de a fővárosi 94 perc alapján egyértelműen halványabb MTK Budapest együttesét.

Túlzás lenne azt állítani, hogy egymásnak estek volna a csapatok a vezető gól megszerzése érdekében. A 12. percben Torghelle ugratta ki mintaszerűen Ramost, aki ragyogóan lépett ki a két belső védő között, de a jobb sarokra helyezett lövését Ilizi szögletre tudta tolni. Válaszul Viczián kísérlete kerülte el a kaput. A folytatásban jó ideig langyos játszadozással múlt az idő, a kapusok munka nélkül maradtak. A félidő utolsó harmadában aktívabbá vált a Békéscsaba, Viczián fejesénél Groppioni mutatott be bravúrt, a jobb alsóból tolta szögletre a hálóba tartó labdát. Közvetlenül a szünet előtt Punosevac a jobb összekötő helyéről tűzte kapura a játékszert, amit újból a fővárosi kapusnak kellett ártalmatlanítani. A másik oldalon a szlovák csatár – Strestik előtt adódott komoly lehetőség, de nem tudott túljárni honfitársa eszén.

A második félidőben is lassú mederben folydogált a meccs. Az első negyedórában a csabaiak kezdeményeztek többet, az egyik szögletük végén Laczkó fejelte le a bal sarokba a labdát, de az MTK kapusa ismét bravúrral mentett. A 62. percben Bényei játszotta ügyesen tisztára magát a jobb szélen, pontosan helyezett az ötösön álló Viczián fejére, aki teljesen zavartalanul fejelhetett, sajnos kimaradt ez a lehetőség is… a meccs helyzete volt! Átütő támadójáték hiányában kibrusztolt szögletekből próbáltak tőkét kovácsolni a csapatok. A 84. percben Fabio jobb oldalról előreívelt szabadrúgását a rövid saroknál Birtalan csúsztatta kapura, Groppioni óriásit nyújtózva ezt még kiütötte, de pontosan Damjanovic elé, aki a kapuba tessékelte labdát, 0–1. A maradék időben az MTK még próbálta menteni a továbbjutást, de már nem tudott váltani.

Az Előre játékosai jobban motiváltak, szervezettebbek és aktívabbak is voltak – a mutatott játék alapján is megérdemelten jutottak a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé.

László Csaba: – Gratulálok a Békéscsabának! Szerettünk volna nyerni és továbbjutni, sajnos nem ez történt. A lehetőségeinket kellett volna értékesíteni és a középpályán többet ütközni.

Zoran Spisljak: – Jól játszottunk, szervezettek voltunk, megmutattuk, hogy többre vagyunk hivatottak. Örülök a továbbjutásnak, várjuk a sorsolást.

line_purple

Fotók  Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/174274956252542/