Mezőkövesd-Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 293 másodperc.

mezokovesd_150

Merkantil Bank NB II Liga 2014/2015. 4. forduló

Mezőkövesd-Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre

4-0 (2-0)

Időpont: 2014. szeptember 5. (péntek) 15:30 óra

Helyszín: Mezőkövesd, Mezőkövesd SE Sporttelep

Játékvezető: Solymosi Péter

Asszisztensek: Ring György, Georgiou Theodoros

Tartalék játékvezető: Szőts Gergely

Mezőkövesd: Kunsági – Búrány, Szeles, Balogh B., Engel – Tajthy (Hegedüs D., 59.), Takács P. – Kulcsár K., Molnár G., Balajti (Csirmaz, 75.) – Máté J. (George, 70.). Vezető edző: Tóth László.

Békéscsaba: Póser – Bényei, Balog Zs., Balogh Miklós, Juhász Gy. – Bagi, Király P. (Tölgyesi, 62.) – Prasler (Balázs R., 59.), Berki P. (Kertész T., 73.), Lőrinczy – Szilágyi P. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárgalap: Bagi a 49., Takács P., a 76., Hegedüs D. a 80., Tölgyesi a 81. percben.

Ennél rosszabbul nem indulhatott volna (már megint) az idegenbeli bajnoki. Az első valamirevaló hazai próbálkozás után a negyedik percben Balajti bal oldali beívelését Molnár fejelte hosszúról a kapuba (a kövesdi cséká, Takács biztos, ami biztos alapon a gólvonalról beljebb segítette a játékszert (1-0).

Három minutával később Szilágyi szerzett labdát, betört a tizenhatoson belülre, de jó helyzetben kb. tizenkét méterről ballal lőtt a bal kapufa mellé. Válaszként csiki-csuki akció végén Kulcsár indítását Máté totojázta el a lilák büntetőterületén belül, így Póser nagy nehezen tisztázni tudott. Az első fél óra hazai góllal végződött. Az addig is remekül osztogató Kulcsárt találta Molnár beadása egyedül, és a mezőkövesdi középpályás a kimozduló csabai hálóőr mellett növelte az előnyüket (2-0).

A második játékrészben némiképp aktívabban kezdett az Előre, de ez ziccerek kialakításában nem valósult meg. Az ötvenhetedik percben Király jobb oldali szögletére érkezett Bagi és Szilágyi egyszerre, de a jobb helyzetben lévő Szilágyi elől társa elcsúsztatta a labdát. Egy óra elteltével megint gólt rúgott a Mezőkövesd. Molnár iramodott meg a jobb oldalon, két cselt követően – a csereként korábban beszálló – Balázs koccintotta össze Molnár bokáját tizenöt méterre a kaputól, s így a megítélt büntetőt Balajti váltotta gólra (3-0).

Hat percre rá Solymosi „spori” a másik oldalán elfelejtett sípolni, ezért amikor Tölgyesit gólhelyzetben a mezőkövesdi hátvéd nemes egyszerűséggel rálökte a labdára, elmaradt a tizenegyes. A hetvenharmadik percben hazai kontrát követően Balajti ívelését Takács egy pattanás után lőtt a hosszúba (4-0).

Így tehát második mérkőzésükön is vereséget szenvedtek vendégként a lilák, ráadásul most is 4-0 lett a vége. Folytatás kedden MK meccsen a Siófok ellen a Kórház utcában.

Tóth László: — A bizalmat kapó játékosok alig várták, hogy pályára lépjenek, s ebből ők, valamint a csapat is pozitívan jött ki. A végeredmény a vendégekre nézve hízelgő.

Zoran Spisljak: — A Mezőkövesd megmutatta, hogyan kell a mérkőzést lerendezni. Mi nem nőttünk fel a feladathoz, pedig minden játékosom figyelmét felhívtam arra, hogy a hazaiak ellen nagyon oda kell figyelniük az egész mérkőzésen.

line_purple

line_purple

A játékvezetés profi szintű lesz pénteken, az Előre labdarúgóinak soros bajnoki meccsén, miután – az MLSZ által alkalmazott hivatásos játékvezetői státuszban lévő – Solymosi Péter fújja majd a sípot Mezőkövesden, amelyet a Duna Televízió is műsorra tűz 15:30 órától.

line_purple

Egy olyan csapat otthonában kell bajnoki mérkőzést játszanunk, amely a közelmúltban megtapasztalta a legfelső osztály légkörét, habár tisztában vagyunk vele, hogy a Mezőkövesd kerete is nagy mértékben kicserélődött. Ám vannak olyan játékosaik, akik tavaly az NB I-ben harcoltak nap, mint nap és valószínűen még bennük van az első osztály ritmusa.

Nekünk is fel kell vennünk ezt a tempót, stabilnak és koncentráltnak kell lennünk, mert csak akkor van esélyünk jó eredmény elérésére.

A Sopron ellen jó teljesítményt nyújtottunk és eredményesek is voltunk – a múlt heti játékunkat kell tovább fejlesztenünk és minden idegszálunkkal az elkövetkező mérkőzésre koncentrálni.

Örülnénk neki, ha szurkolóink Mezőkövesdre is elkísérnének minket, mert velük együtt alkotunk igazi csapatot!

Hajrá Lilák!

Zoran Spisljak

line_purple

Jegyzőkönyv

Fotók

További eredmények

line_purple

Címkék:  ,