Mezőhegyesi SE – Méhkeréki SE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 415 másodperc.

Békés Megyei Kupa 6. forduló

Mezőhegyesi SE – Méhkeréki SE

3-1 (2-1)

Időpont: 2018. május 30. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Zahorán János

Asszisztensek: Belanka Zsolt Péter, Ancsin Zoltán

Tartalék játékvezető: Mihálik Pál

A belépés ingyenes.

Mezőhegyes: Vígh Tamás, Ács Levente, Dajcs György, Dajcs Ádám, Lugasi Martin, Mátó Attila, Nagy Szabolcs, Szlovák Norbert, Karancsi Norbert, Túri Tibor, Dócza Gábor. Cserék: Jámbor József, Rotár Péter, Lukács László, Bojtos András, Varga Patrik.
Vezetőedző: Ölei Dezső

Méhkerék: Pintér Kristóf, Boros Ádám, Szabó Csaba, Nagy Gergely, Piti László, Sztojka Ádám, Ruzsa Szabolcs, Kovács György, Fülöp Tibor, Bagyinszki Attila, Vass András Pál. Cserék: Csizmadia Sándor, Komlósi Miklós, Wéber László, Krajcs Gábor, Pilán Richárd, Geiger Norbert, Juhász Jónás.
Vezetőedző: Bíró Róbert

Gólszerzők: Piti László (22. perc), Sztojka Ádám (33. és 59. perc), Túri Tibor (42.).

Méhkeréki sikerrel zárult szerdán este a Békés Megyei Kupa döntője. A Kórház utcai Stadionban megrendezett fináléban a Megyei I. osztályú bajnok változatos mérkőzésen múlta felül, a mindvégig dicséretesen harcoló Mezőhegyest, ezzel a második serlegét gyűjtötte be négy napon belül.

Az első helyzet Piti előtt adódott a 8. percben, aki egy felszabadító lövésbe lépett bele, de a lábáról gólba tartó labdát sikerült kivágniuk a hegyesieknek. Nyomban utána Sztojka közeli lövését védte nagy bravúrral Vígh. A másik oldalon Túri került nagy helyzetbe, azonban túl sokat kivárt és szerelték. Iramos játék folyt a pályán, pillanatnyi szusszanást sem engedélyeztek egymásnak a csapatok. Valamivel a Méhkerék birtokolta többet a labdát, ami a helyzetek számában is megmutatkozott. A félidő derekán azután egy pillanatra kihagytak a határvárosi védők, így Sztojka bal oldalról középre lőtt labdáját Piti zavartalanul fejelhette a hálóba, 1–0. A hátrányba kerülő zöld-fehérek próbálták feljebb tolni a játék színterét, de a méhkeréki kontrák ekkor is több veszélyt hordoztak. Az egyik ilyennél Borost gázolták el a pálya jobb oldalán, 30 méterre a a kaputól. Nagy Gergely szabadrúgását Vígh kiütötte, de a labda Sztojka elé került, aki fél fordulattal a kapuba lőtt, 20. Félő volt, hogy „megroppan” a MSE, még sem így történt. Röviddel a szünet előtt Ács mintaszerű labdával ugratta ki Túrit, aki az ötös jobb sarka tájáról Pintér mellett jobbal helyezett a hosszú sarokba, 21. A szépítéssel borítékolható volt az izgalmas folytatás is.

A második félidőben is harcosan küzdött mindkét csapat, mígnem az első negyedóra végén Sztojka növelte a méhkerékiek előnyét. A csereember Krajcs hajszálpontos, tért ölelő indításával lépett ki a védők között és balról, 12 méterről helyezett a hosszú sarokba, 31. A sorozatos cserék azután megtörték az addigi lendületet, inkább a játék küzdelmi jellege dominált, a labda túlnyomórészt a két tizenhatos között pattogott. A meccs hajrájában Szabó Árpád előtt adódott az egyetlen komoly gólszerzési lehetőség, de Pintér kapus leleste a szándékát és bravúrral hárította a lövését.

Mindent egybevetve a Méhkerék többet kezdeményezett, helyzetek és gólok terén is felülmúlta a Mezőhegyest, így megérdemelten hódította el a serleget. A legyőzöttről is csak pozitívan lehet fogalmazni, hiszen mindvégig becsületbeli ügyként kezelték a 90 percet és végig méltó partnerek voltak.

Ezt a kírást három évvel ezelőtt tette először közzé a az MLSZ területi igazgatósága, miután a Magyar Kupa lebonyolítását átszervezte a honi szövetség. Az eddigi két döntőben a Körösladány, majd a Szabadkígyós győzött, mindkét alakulat a Kondorosnál bizonyult jobbnak. Ezúttal viszont mindenképpen új nevet gravíroznak majd tehát a serlegre. Általános vélemény, hogy a Méhkerék a döntő esélyese, persze a kupaküzdelmek nem hasonlíthatók a bajnoksághoz, a finálé hangulata is egyedi, ennek megfelelően a Mezőhegyest hiba lenne előre leírni.

– Többször, több helyen kinyilvánítottam, hogy minden sorozatot szerettünk volna megnyerni az idényben, ezért a Békés Megyei Kupát is komolyan vesszük. Az ellenfelet a bajnokságban sikerült kétszer legyőznünk, igaz egyik alkalommal sem ment könnyen. Több rutinos, sok nagy csatát megjárt játékossal rendelkezik a Mezőhegyes, akik egymaguk is képesek lehetnek eldönteni mérkőzéseket. Az egyik legjobban kontrázó csapatnak számítanak a Megyei I. osztályban, ez jelentheti a fő veszélyforrást. Sok helyzetet alakítanak ki ők is, sorsdöntő lesz tehát, hogy ki használja ki jobban a lehetőségeit. Remek hangulatú fináléra számítok, sok nézővel, hiszen a Kórház utcai stadion igazán elegáns helyszín lesz. Eltiltottunk nincs, nem számíthatok viszont a sérült Bondár Attila és Patka György játékára, vélhetően Pilán Ricsi játékát sem kockáztatom meg, hiszen rá nagyobb szükségünk lesz az osztályozón – fogalmazott Bíró Róbert, az immár bajnok Méhkerék trénere.

Talán furcsán hangzik, de a Mezőhegyes nagyobb rutinnal rendelkezik a kupadöntők tekintetében. Résztvevője, sőt győztese volt a Magyar Kupa utolsó megyei fináléjának 2015-ben, amikor is Körösladányban Karancsi Norbert találatával legyőzte az esélyesebbnek vélt Füzesgyarmatot. Most is hasonlóra készül a zöld-fehér gárda.

– Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Méhkerék bajnoki címéhez! Így biztosan a legjobb összeállításban fognak pályára lépni, hiszen nem kell hétvégére tartalékolniuk. Nemes kihívás előtt állunk, mindkét csapatnak négy mérkőzést kellett nyernie annak érdekébenhogy bejuthasson a döntőbe, ami függetlenül az ellenfelektől értékes dolog. A két csapat állománya alapján ellenfelünk az esélyesebb, de mivel egyetlen meccsről van szó, bízunk benne, hogy bármi megtörténhet. Nagyon remélem, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani és partiban leszünk a Méhkerékkel, amire biztosíték lehet néhány játékosunk kreativitása és tapasztalata! A sikerhez vezető úton mindenképpen fegyelmezett játékra lesz szükség, a maximumot nyújtva annak érdekében, hogy eredményesek lehessünk. Könnyebb sérültjeink vannak, de bízom enne, hogy bevethetők lesznek  – nyilatkozott Ölei Dezső.

Jegyzőkönyv