Magyar Kupa sorsolás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 170 másodperc.

A Magyar Kupa 2017/2018-as szezonjának 8. fordulója is tartogatott meglepetéseket, nem várt fordulatokat. Szerencsére az ilyen jellegű történések minket elkerültek, hiszen az Előre magabiztosan hozta az elvárt eredményt, és a legjobb 16 között folytathatja a küzdelmeket.

A november 28-án és 29-én lejátszott fordulóban a következő 16 együttes vívta ki a jogot a folytatásra: Puskás Akadémia FC, DVTK, Budapest Honvéd, DVSC, Újpest FC, Vác FC, UFC Nagykanizsa, BFC Siófok, Sényő-Carnifex FC, Békéscsaba 1912 Előre, ZTE FC, Dorogi FC, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Paksi FC, WKW ETO FC Győr, és az MTK Budapest.

Meglepetésre búcsúzott a Videoton FC és a Nyíregyháza Spartacus is. Szintén elköszönt a Kisvárda Master Good és a megyéből még érdekelt Szarvasi FC is.

A 2017. november 29-én 22:00 órától megtartott sorsolás értelmében a Békéscsaba 1912 Előre az UFC Nagykanizsa csapata ellen folytatja a kupaszereplést.

A 9-11. forduló selejtező mérkőzéseken a továbbjutás szabályai a következők. Két mérkőzésen dől el a továbbjutás. A továbbjutás – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától – a következők szerint történik. Az a csapat, amelyik mindkét mérkőzést megnyeri, vagy győzelem és döntetlen eredményeket ér el, vagy egy győzelem és egy vereség esetén pozitív a gólkülönbsége, illetve azonos gólkülönbség esetén idegenben több gólt szerzett, jut tovább. A két mérkőzés rendes játékideje után azonos pontszám és ugyanazon mérkőzés-eredmény esetén a második mérkőzést követően 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Amennyiben a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, a továbbjutást az idegenben szereplő csapat szerzi meg, mivel az idegenben elért gólok döntetlen eredmény esetén, duplán számítanak. Amennyiben a hosszabbításban nem esik gól, akkor a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.

A 9. forduló sorsolásán elsőnek kihúzott csapat az első mérkőzésen pályaválasztó, a visszavágón a másodiknak kihúzott csapat a pályaválasztó.

A 9. forduló 1. mérkőzésének hivatalos játéknapja: február 21. (szerda), míg a 2. mérkőzés egy héttel később, február 28-án (szerdán) kerül lebonyolításra, amennyiben az esetleges televíziós közvetítések ezt nem módosítják.

Az első mérkőzések párosításai a következők: UFC Nagykanizsa – Békéscsaba 1912 Előre, MTK Budapest – Sényő-Carnifex FC, DVTK – Vác FC, ZTE FC – Puskás Akadémia FC, Újpest FC – Paksi FC, WKW ETO FC Győr – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, DVSC – Dorogi FC, BFC – Siófok – Budapest Honvéd.