Magyar Kupa 9. forduló

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 138 másodperc.

Péntek reggel kisorsolták a Magyar Kupa 9. fordulójának, vagyis a sorozat nyolcaddöntőjének a párosítását.

A 8. fordulóban – a korábban búcsúzó Paks és a DVSC után – további három OTP Bank Liga-csapat számára fejeződött be a Magyar Kupa-menetelés, az MTK, a Videoton FC és a Haladás már nem lesz ott a sorozat nyolcaddöntőjében. Lesznek helyettük alacsonyabb osztályú résztvevők: az NB III-as együttesek közül az utóbbi két élvonalbeli csapatot búcsúztató Budafok és az Érd mellett a Szentlőrinc várhatta a sorsolást, amelyen már nem volt kiemelés, minden résztvevőt azonos kalapból húztak ki. 

A lebonyolításban is lesz egy váltás az eddigi fordulókhoz képest, innentől kezdve két mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa (hivatalos játéknapok: 2017. február 11., március 1.). 

A hét OTP Bank Liga-csapatból legalább kettő búcsúzik ebben a körben, a Ferencváros és a Honvéd, valamint a Mezőkövesd és a Gyirmót ugyanis összekerült a sorsoláson. Az is biztos, hogy legalább egy NB III-as csapat lesz a legjobb nyolc között, az Érd ugyanis a Budafok ellen játszik majd. Az NB I-es csapatok közül a DVTK a Cegléd, az Újpest a ZTE, a Vasas a Dorog ellen harcolhatja ki a negyeddöntőbe kerülést. A harmadik NB III-as gárda, a Szentlőrinc a Szolnokot kapta ellenfélként, míg a Csákvár-Sopron párharcban két másodosztályú együttes viaskodik a továbbjutásért. 

A Magyar Kupa 9. fordulójának sorsolása: Cegléd-DVTK, ZTE FC-Újpest FC, Dorog-Vasas, Szentlőrinc SE-Szolnok, Csákvár-Sopron, Ferencváros-Budapest Honvéd, Érd-Budafok, Mezőkövesd-Gyirmót.