Két hét

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 331 másodperc.

Bő két hét maradt hátra a téli felkészülési időszakból, hiszen 2017. február 19-én (vasárnap) 14:30 órától – megváltozott kezdési időpontban – Balmazújvárosban, élő televíziós mérkőzésen vág neki csapatunk a szezon 21. fordulójának.

Addig azonban még sok teendő és elvégzendő munka maradt. A héten mindkét csapatunk egy-egy edzőmérkőzéssel folytatta a programot (Várfürdő-Gyulai Termál FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 és Békéscsaba 1912 Előre II. – Vésztői SE 9-0), de a hétre tervezett feladatok ezzel még egyáltalán nem merültek ki. Konditermes foglalkozások, mérkőzés elemzések, további tréningek és szombaton máris két újabb meccs vár labdarúgóinkra. Első csapatunk február 4-én (szombat) reggel Temesvár felé veszi az irányt, ahol – magyar időszámítás szerint – 13:00 órás kezdési időponttól az ASU Poli Timisoara együttese ellen lép pályára. Az utazó keret szinte az utolsó pillanatban állt össze (ABC rendben): Babinyecz Balázs, Bényei Balázs, Beszterczei Attila, Hrabina Alex Gergő, Juhász György, Kelemen Dávid, Nagy István, Nascimento de Oliveira Fabio, Oláh László Dávid, Ribánszki László, Szalai Dániel, Szélpál Norbert, Tóth Dániel, Tönkő Róbert, Zelenyánszki László. Sérültek: Gránicz Patrik, Kálmán Szilárd, Viczián Ádám. Egyéb okokból nem tudnak utazni: Bagi István, Fehér Zsolt, Pilán Márkó, Spitzmüller István, Urbin Péter.

Eközben második együttesünk sem tétlenkedik, hiszen Szenti Zoltán neveltjei délelőtt 11:00 órától az Újkígyóst fogadják a Kórház utcában.

Vasárnapra és hétfőre mindenki pihenőnapot kap, hogy a felkészülés utolsó fázisa előtt játékosaink családjukkal együtt tudjanak regenerálódni. A családi örömöket Kelemen Dávid apuka joggal élvezheti ezután, hiszen február 2-án megszületett gyermeke, Kelemen Milán. Az egész klub nevében sok boldogságot és egészséget kívánunk a családnak!

A hétfői szünetet kihasználva a klubvezetés értekezlettel folytatja a munkát, majd azt követően – a tervek szerint – már publikus és konkrétumokat tartalmazó nyilatkozattal áll rendelkezésünkre, melyben közlik új igazolásainkat, a távozókat és a keretben történő átszervezések okait is. Szintén izgalmas hír, hogy végre megkezdődhetnek a Kórház utcai stadion átépítési munkálatai. Elvileg – az ígéretek szerint – 2017. február 8-án (szerdán) megtörténik az építési terület átadása és kijelölése, miután konkrét formában nyílik lehetőség a hatóságokkal és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel történő egyeztetésre arról, hogy az Előre az építkezés alatt is a Kórház utcában rendezhesse meg hazai mérkőzéseit.

A felkészülési meccsek sorozatából ezután három mérkőzés marad: február 8-án 18:30 órától második csapatunk Szeghalmi FC-t látja vendégül, majd február 11-én (szombaton) 11:00 órától a Tiszakécske vendégszerepel a Kórház utcában. A 2017. február 11-én (szombaton) megrendezendő DVSC-TEVA – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés kezdési időpontját 2017. február 6-án (hétfőn) határozzák meg a felek.

A temesváriakkal egyébként 2016. nyarán többször is találkoztunk – hiszen Sorin Brindescu együttese akkor a közelben edzőtáborozott: július 5-én Békéscsaba 1912 Előre (vegyes) – ASU Poli Timisoara 0-0 (0-0)Békéscsaba 1912 Előre (vegyes) – ASU Poli Timisoara 3-1 (2-0)Békéscsaba 1912 Előre – ASU Poli Timisoara 4-0 (1-0). A mérkőzés főbb eseményeiről elvileg folyamatos tájékoztatást kapunk majd, de a vendéglátó csapat ígérete szerint, hivatalos weboldalukon élő, szöveges beszámolóval jelentkeznek.

line_purple

Kapcsolódó hivatkozások:

http://sspolitehnica.ro/

https://www.facebook.com/sspolitimisoara

http://www.druckeria.ro/politehnica-primeste-vizita-alb-violetilor-din-bekescsaba/

line_purple