Jöhetnek a belgák

A csoportmérkőzések befejeződése után kiderült, hogy a magyar válogatott az egyenes kieséses szakaszban, a legjobb tizenhat között Belgiummal mérkőzhet meg a negyeddöntőbe kerülésért.

uefa_euro_hun_vs_bel

Az E-csoport utolsó két mérkőzésén Olaszország 0-1 arányban kikapott Írországtól, Belgium pedig szintén 1-0 arányban legyőzte a svédeket, így ebből a csoportból 6-6 szerzett ponttal továbbjutottak az olaszok és a belgák, valamint a legjobb harmadik helyezettek között Írország is.

Magyarország 2016. június 26-án (vasárnap) 21:00 órától Toulouse-ban, az E-csoport második helyezettjével, Belgiummal mérkőzhet meg a legjobb 8 közé jutásért. Az EB további mérkőzései: Svájc – Lengyelország, Horvátország – Portugália, Wales – Észak-Írország, Németország – Szlovákia, Olaszország – Spanyolország, Fraciaország – Írország, Anglia – Izland.

Zoran Spisljak: – Gratulálok a magyar válogatottnak ehhez a fantasztikus eredményhez! Nem csak a csapatnak és a szakmai stábnak jár az elismerés, hanem az egész magyar labdarúgásnak és szurkolóinknak egyaránt. Hajrá, Magyarország! Hajrá, Magyarok!

line_purple

Eredmények, tabella

line_purple