Futófolyosót és villanyvilágítást avattak

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 306 másodperc.

Szerdán délután Békéscsabán, a Tünde utcában ünnepélyes keretek között átadták az atlétikai klub felújított futófolyosóját, és a műfüves labdarúgó pálya villanyvilágítását.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe az avatóünnepség résztvevőit, így a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club Tünde utcai futófolyosóján sorakoztak fel a Békéscsaba 1912 Előre SE ifjú labdarúgói, és az atlétikai club fiataljai.

Dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának tanácsnoka, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke: – Szép példája az összefogásnak, amit a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület képviseletében dr. Kovács Mihály elnök úr felvállalt. Egy közös használatú, a téli felkészülés színteréül szolgáló sportlétesítmény újult meg a városunkban, mely szolgálja az atléták, labdarúgók, környező középiskolák és nem utolsó sorban az amatőr lakosság kulturált felkészülését is. Valamennyi sporttevékenység – gyermek- és ifjúsági sport, szabadidősport, versenysport – végzésének alapvető feltétele a megfelelő létesítmény. A jó állapotban lévő sportlétesítmények, pályák pozitívan hatnak a sportolók számára az óvodásoktól az élsportolóig, a hivatásosoktól a lakossági sportot űzőkig. Az egyesületeknek óriási segítséget nyújtanak az eredményes munka elvégzése érdekében. Létesítmények építése, fejlesztése maradandó értéket hoz létre, hosszútávra szóló, biztonságos befektetést jelent. Ugyanakkor egy jó állapotú sportlétesítményt még a sport területén is sokoldalúan lehet használni, hiszen közösségépítő rendezvényeknek is otthont adhat. A két ütemben elkészült felújítás sikeres, rendszeresen szolgálja több sportágban valamennyi sportoló és edző eredményes munkáját. Bízunk abban, hogy a további létesítményfejlesztésben is partnerséget találunk egymással.

A beruházás két ütemben valósult meg, elsőként felszedték a futófolyosó terem régi burkolatát, majd elhelyezték az új burkolatot, és elvégezték a pálya festését. Ez az ütem 7,575 millió forintba került. A második ütemben a futófolyosó külső, belső felületkezelési munkáit végezték el, majd az elektromos berendezéseket újították fel, építettek egy szélfogóteret, javították a tetőt, elkészült a csatornajavítás, és elvégezték a gerincfedés cseréjét. Mindez 11,5 millióba került. Mindkét ütem megvalósítását TAO-ból, és a harmincszázalékos városi önkormányzati önerőből biztosították.

Dr. Kovács Mihály, a Békéscsabai Előre SE elnöke: – Az egyesület 2009-ben egy tudatos infrasruktúra fejlesztési programba kezdett, amelynek újabb állomása a mai világítás avatás. Ez a beruházás 14,9 millióból valósult meg. Ide a Tünde utcába a Kórház utcából hoztuk a műfüvet, így megtörtént az újrahasznosítás. A Kórház utcában, a 4-es Honvéd utcában, és itt a Tünde utcában eddig több mint 650 milliós fejlesztés valósult meg, és a jövőben folytatni szeretnénk ezt a munkát, és a közös gondolkodást az atlétikai klub vezetőivel.

Forrás:
http://www.beol.hu/bekes/sport/futofolyosot-es-villanyvilagitast-avattak-bekescsaban-721061/