FC Vereya Stara Zagora – Békéscsaba 1912 Előre

veraya_zagora_150

Felkészülési mérkőzés

FC Vereya Stara Zagora  – Békéscsaba 1912 Előre

1-1 (1-0)

Időpont: 2016. február 4. (csütörtök) 14:00 óra (CET)

Helyszín: Aksu, Törökország – Mardan Stadion.

Játékvezető: Abduskadír Dőner.

Asszisztensek: Ahmet Eken, Sururi Ekíz, Sűzeyman Altinkurt.

FC Vereya Stara Zagora: Diyan Valkov (22), Christoffer Mafoumbi (22), Vasil Botev (77), Petko Ganev (5), Zhivko Zhelev (3), Plaem Tenev (18), Denis Pidev (19), Zdravko Iliev (21), Mitko Plahov (45), Ventislav Ivanov (15), Veselin Vasev (20), Dzhuneyt Yashar (10), Milen Mitev (8), Doncho Atanasov (9), Ivan Vinkov (7), Angel Kostov (99).

Békéscsaba: Vukašin Poleksić (44), Bényei Balázs (4), Vaskó Tamás (28), Thomas Piermayr (25), Nascimento de Oliveira Fabio (2), Spitzmüller István (10), Szalai Dániel (7), Takács Péter (9), Laczkó Zsolt (86), Ezequiel Calvente Criado (24), Birtalan Botond (6). Cserék: Mursits Roland (1), Vadász Viktor, Damjanovic Slavko, Juhász György (21), Alexander Svedyuk Pál (30), Matus Paukner (20), Pilán Márkó (27), Konyecsni Zoltán (88), Hudák Martin (22), Oláh László Dávid (17).

Gólszerzők: Petko Ganev (22. perc), Vaskó Tamás (77. perc).

Gyakorlatilag végig uralva a mérkőzést, döntetlennel zárta az Előre a törökországi félkészülést, az Aksu város szélén található Mardan Stadion fő edzőpályáján. A 7.428 férőhelyes komplexum régebben a helyi legnagyobb csapat (Antalyaspor) főhadiszállása volt. Több színvonalas grunddal is rendelkezik, ezek egyikén – amely egyébként ránézésre legalább kétezer szurkoló befogadására képes – bonyolították az Előre utolsó, szezon előtti edzőmérkőzését.

20160204_stara_zagora_elore_31

A 13. percben Calvente-Bényei összjáték veszélyeztette a bolgárok kapuját, majd 8 perccel később Birtalan gurított vissza és Takács eresztett meg egy lövést. A 23. percben a semmiből szereztek vezetést a pályaválasztók, amikor Zdravko Iliev (21) gurított a hálóba: 1-0. Nem adtuk fel és még nagyobb nyomás alá helyeztük a Stara Zagora csapatát. A 24. percben Szalai-Bényei passzolgatás után egy beadás jelentett gólveszélyt, ekkor még hárítani tudott Valkov kapus. A 26. percben Dancho Atanasov fejelt egy szabadrúgás után. Két percre rá Birtalan lőtt 10 méterről – alig kerülte el a kapufát. Fabio percei következtek, hiszen a 33. percben szögletet kanyarított veszélyesen a tizenhatoson belülre, majd egy 40 méterről elvégzett szabadrúgás éppen csak elkerülte Laczkó fejét. A hajrában Calvente lőtt fordulásból egy beadás után, de a félidei eredmény már ez maradt.

A második játékrészben cserékkel frissített a Zagora: kapust cseréltek és a Plamen Tenev is játéklehetőséget kapott. A szünetben Spisljak mester rendezte a sorokat és még nagyobb erővel rohamoztunk. A játék szinte csak a bolgárok térfelén zajlott, egy kapura játszottak a Lilák. További cserék következtek: Svedyuk váltotta Szalait, Paukner Birtalan helyett állt be, végül Damjanovic érkezett Piermayr helyére. A vendégek is igyekeztek tartani a ritmust és hősiesen védekeztek: Milen Mitev, Vasil Botev, Angel Kostov, Ventoslav Ivanov is fűre léphetett. A 64. percben Laczkó irányította a kapu felé a pettyest, majd egy vendég szabadrúgás után, Calvente vezethette egy az egyben a kapusra a labdát. A helyzet ugyan kimaradt, de a 77. percben a spanyol szögletét Vaskó fejelte mintaszerűen a gólvonal mögé: 1-1. Tovább hajtott a Békéscsaba, szerettük volna a mi javunkra fordítani a pszichikai előnyt: a 84. percben egy beadást követően Calvente fejelt néhány centivel a kapu mellé.

A hajrában bekkeltek a bolgárok, így maradt a döntetlen eredmény.

Február 5-én délelőtt regeneráció és konditermes foglalkozást írt elő mesterünk. A korai ebéd után, magyar idő szerint fél egykor haza indul a csapat. A menetrend szerint este fél nyolc (CET) körül érkezünk Budapestre, ahonnan busz viszi a Lilákat Békéscsabára.

line_purple

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/186206288406190/