ESMTK – Békéscsaba 1912 Előre II.

esmtk_150

NB III. Közép csoport 2015/2016. 16. forduló

ESMTK – Békéscsaba 1912 Előre II.

3-1 (0-0)

Időpont: 2015. november 15. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Budapest, ESMTK Labdarúgó Stadion

Cím: 1204 Budapest, Ady Endre utca 150.

Játékvezető: Gaál Ákos

Asszisztensek: Király Zsolt, Szabó Péter dr.

ESMTK: Bonica Sebastian, Lázár Benjamin, Túri Dániel, Nemes Norbert, Müllerlei Szabolcs, Kiss Dávid, Mag Kristóf, Bányai János Róbert, Murinai Barnabás, Boda József, Kocsis Dávid. Cserék: Imre Dávid, Csendes Péter, Taliga Benjámin, Péter-Szabó Tamás, Németh Zoltán, Orbán Márk, Oros Patrik.
Vezetőedző: Turi Zoltán.

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Vozár Dávid, Takács János Dávid, Szántó Mihály Sándor, Zámbori Dániel, Lászik Milán, Kertész Tamás, Mácsai László, Tatár Eduard, Szalai Dániel, Konyecsni Zoltán. Cserék: Koszecz Kristóf, Máthé Gábor, Kálmán Szilárd, Bogár Imre, Bozó András, Kun László Dávid, Ruzsa Zoltán.
Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Túri Dániel (53. perc), Túri Dániel (58. perc), Kertész Tamás (87. perc), Boda József (88. perc).

Sárgalapok: Boda József (35. perc), Szántó Mihály Sándor (78. perc), Mag Kristóf (86. perc), Ruzsa Zoltán (91. perc).

Nem termett pont a csabai tartalék csapatnak, amely toldozott-foldozott állapotban lépett pályára Pesterzsébeten. Az „alkalmi” gárda az első félidőben remekül helytállt, akár a vezetést is megszerezhette volna, szünet után azonban két egyéni hiba tulajdonképpen mindent eldöntött.

Az első félidőben a házigazdák meddő mezőnyfölényben játszottak. A csabai alkalmi együttes jól védte le saját térfelét, így a pesterzsébetiek előtt nem adódott komoly gólszerzési lehetőség. Nem úgy a vendég oldalon, ahol Szalai és Kertész révén két ziccer is kínálkozott, de mindkettő kimaradt.

Az 53. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Túri 25 méteres szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba, 1–0. Két perccel később a csereként beállt Németh tört be a tizenhatoson belülre, ahol Szántó buktatta. Müllerlei büntetőjét bravúrral védte Czinanó, de közben eltörte az ujját. Koszecz állt be helyére, azonban nyomban fel is avatták a házigazdák. Az 57. percben egy hosszúra ívelt szögletet visszafejeltek Túri elé, aki 5 méterről nem hibázott, 2–0. A meccs hajrájára emberhátrányba is került az Előre, miután a 79. percben Szántót második sárga lap után az öltözőbe tessékelte a játékvezető. A negatív előjelek ellenére a 87. percben jött a szépítés. Szalai futott el a jobb oldalon, beadására Kertész érkezett pontosan és pár lépésről a kapuba centerezett, 2–1. Egy percen belül érkezett a válasz is: Németh Zoltán bal oldali beadását Boda bólintott a hálóba, 3–1.

Az első félidőben a vendégek két nagy lehetőséget hagytak kihasználatlanul, szünet után a hazaiak gólokra tudták váltani fölényüket.

Turi Zoltán: – Az első félidőben görcsösen, pontatlanul fociztunk, szünet után felállást változtatunk és megérdemelten nyertünk.

Boér Gábor: – Kivégzésre ítélt csapatom az első félidőben remekül futballozott, helyzeteket alakított ki, de sajnos, ahogy eddig is, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A második játékrészt nagyon rosszul kezdtük és két óriási, egyéni hiba eldöntötte a meccs sorsát. Szegény embert még az ág is húzza: a remekül védő ifikorú kapusom az ujját törte, így helyére a sérült Koszecznek kellett beállnia. Annak „örülök”, hogy sok embernek kellemes hétvégét szereztünk.

line_purple

A Boér Gábor által dirigált alakulat Budapesten, azon belül Pesterzsébeten lép pályára, az egyetlen ponttal és helyezéssel előtte álló ESMTK vendégeként.

Boér Gábor, az Előre második csapatának szakvezetője: – Vontatott és nehéz hét áll mögöttünk. A mérkőzésig rögös út vezet, hiszen jelen pillanatban csupán hét mezőnyjátékos áll a rendelkezésemre, kapus pedig egy sem. Sérülés miatt nem állhat a rendelkezésünkre Huszár, Ruzsa, Bozsó, Máthé és Koszecz, egyéb okok végett fog hiányozni a vasárnapi meccsről Polonio-Guerreiro, ráadásul eltiltottunk is van Pilán személyében. Ugyancsak sérüléssel bajlódik Szántó, de ő kényszerű okokból várhatóan pályára lép majd, a többieket pedig várhatóan ifjúsági korú labdarúgókkal helyettesítjük. Természetesen nagyon sajnálom, hogy éppen egy ilyen ki-ki mérkőzés előtt fogytunk el. Győzelmünk esetén helyet cserélhetnénk a pesterzsébetiekkel, de így, hogy még rutintalanabbak leszünk, mint az eddigiek során, kilátásaink lényegesen kedvezőtlenebbé váltak. Problémáink ellenére természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy tisztességesen helytálljunk és pontot, vagy pontokat hozzunk el Budapestről.

line_purple

Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1617654865150262/

Címkék:  ,