Énekelj, Kárpát-medence

Közös, határtalan éneklésre hívta a Kárpát-medencében élő magyarokat a DAC futballklub és az YBS fanklub. A március 28-án, szombaton 16:50 perckor kezdődő attrakció során a Nélküled című dal eléneklésével bárki kifejezhette tiszteletét azoknak, akik ebben a nehéz időszakban napi szinten hoznak áldozatot másokért.

A kezdeményezéshez a Békéscsaba 1912 Előre is csatlakozott és utánpótlás-korú játékosaink és családjaik részvételével közös énekléssel tisztelegtünk azok előtt, akik munkájukkal ebben az iszonyatos helyzetben is nap, mint nap életeket mentenek.

A szervezők kiemelték: arra szeretnék kérni a az egész Kárpát-medence lakosságát, hogy aki csak teheti, csatlakozzon a kezdeményezéshez és a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából énekelje el a DAC futballklub klubhimnuszát. A Nélküled című dal lényegében arról szól, hogy a magyaroknak össze kell fogniuk, akárhová is sodorta őket a sors – határok nélkül.

Dunaszerdahely labdarúgó-egyesülete közleményében olvasható: a DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel a kezdeményezéssel is háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben kész másokon segíteni. Köszönik a kórházi rendelők teljes személyzetének, patikusoknak, rendőröknek, katonáknak, bolti eladóknak, pékeknek és mindenkinek, aki napi szinten erején felül dolgozik értünk. De természetesen köszönetet szeretnének mondani akciójukkal azoknak is, akik otthon ülnek, betartva az utasításokat, ezzel segítve az előbb említettek ő munkáját!

– Tulajdonképpen azért jöttünk össze, hogy megköszönjük az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját. Az első vonalban vannak és az egészségüket kockáztatják a lakosság érdekében. Mi ezzel a gesztussal szerettük volna kifejezni a hálánkat, ezért gyűltünk össze és ezért énekeltük el ezt a számot – fogalmazott Igricz Mihály klubigazgató. Hozzátette: példaértékű a DAC kezdeményezése és nagyon reméli, hogy eljut azokhoz, akikről szól ez az egész.

“Fogjunk össze, mutassuk meg az összetartozás erejét – hiszen mi mind egy vérből valók vagyunk!”

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: