Élvonalbeli elemekkel készül a Csaba az élvonalba

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 80 másodperc.

Élvonalbeli játékkal győzte le a Békéscsaba a Honvédot 4-3-ra, ráadásul Kispesten.

A találkozó után Zoran Szpisljak, a csabaiak trénere válaszolt az nb1.hu kérdéseire.

– A Kispesten látott keret lesz a tavaszi Békéscsaba?

– Igen, a most pályára küldött játékosokra számítok majd. Most is megmutattuk, hogy amelyik posztokra erősíteni kívántunk, oda megfelelő játékosokat szerződtettünk, olyanokat, akik a segítségünkre lesznek. Innentől kezdve tovább kell építeni a játékunkat. A csapat jó úton van, azokat a taktikai elemeket, amiket június óta gyakorolunk, elfogadták a futballisták. Ezt lehet is látni a pályán, szervezettek vagyunk, jó teljesítménnyel rukkolunk elő. Az is fontos, hogy jó korban vannak a focistáink, akik jó szellemiségűek, és még tovább akarnak tanulni. Célokat is el akarnak érni, így minden, ami kell egy komoly siker kivívásához, az benne van a keretünkben.

 – Sok gólt rúgott Kispesten a Békéscsaba, viszont sokat is kapott. Hol és mit kell még kijavítani a tavaszi rajtig?

– A támadójátékunk elismerést érdemel, de a gyenge pontunk a Bozsik-stadionban is kijött, gondolok itt arra, hogy háromszor betaláltak a kapunkba. Ezen mindenképpen javítanunk kell. Naiv játékunk miatt kaptunk két gólt, az egyikkel kapcsolatban lehetne vitatkozni, hogy les volt vagy nem. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy élvonalbeli gárdával játszottunk, ezért számítottunk rá, hogy ellenfelünknek több helyzete lehet majd, mint ahogyan azt megszoktuk a másodosztályú bajnoki mérkőzéseinken. A végeredmény viszont igazságosnak mondható.

 – Mennyit segíthet a felkészülés menetében, hogy az előrejelzések szerint Magyarországra éppen megérkezik az igazi tél, a Békéscsaba meg éppen Törökországba utazik?

– Szakmai szempontból sokat tanulhatunk abból, hogy más futballkultúrák ellen léphetünk majd pályára. Másképpen kell majd néhány taktikai elemet alkalmaznunk, így ez nagy hasznára válik majd a szakmai stábnak és a játékosoknak is.  Jobb idő és jobb pályák várnak ránk. Minőségi munkát szeretnénk végezni a hátralévő időben, erre remek lehetőség a török túra.

 – Mursits Roland érkezett kapusnak. Mennyire tudta átvenni rövid idő alatt a taktikai elképzeléseket? Azért is kérdezek rá külön, mert ugye a kapusnak egész meccsen irányítania kell, és nem mindig csak a védelmet.

– Minden futballista, aki érkezett, nagy jelentőséggel bírhat a tavasszal. Mursitsot egyből elfogadták, mert hozott a csapatba élvonalbeli dolgokat, egyből észrevehető, hogy ezek az elemek sokat segíthetnek majd nekünk. Szerencsére, ő is hamar ráérzett a mi elképzeléseinkre.

Forrás: nb1.hu