Elszántak vagyunk és győzni szeretnénk

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 241 másodperc.

Most már biztos, hogy a 2014/2015-ös őszi szezonban több hazai, bajnoki mérkőzés nem lesz a Kórház utcai stadionban. Az is biztos, hogy holnap kezdődik a Csabai Kolbászfesztivál. De felújítás ide, mulatság oda, talán az egyik legfontosabb mérkőzés vár a lilákra 2014. október 24-én (pénteken) 17:00 órakor Szolnokon, a Tiszaligeti Stadionban. A 11. fordulót a vendéglátók az előkelő 3. helyről, míg a Békéscsaba csupán három ponttal lemaradva, az 5. helyről várja. Így aztán nem kis tétje van az összecsapásnak, hiszen amelyik csapat botlik – tekintettel arra, hogy a bajnokság ezen szakaszában még kis pontkülönbséggel rendelkeznek a résztvevők – az akár több hellyel is hátrébb rangsorolhatja magát a tabellán. A mérkőzés esélyeiről és a felkészülés menetéről a 8-as számú mezt viselő Bagi Istvánt kérdeztem.

– Az Ajka ellen sikerült már idegenben is három pontot elhoznotok ebben a szezonban. Mennyire vagytok eltökéltek és mire számítasz az összecsapáson?

Teljes mértékben elszántak vagyunk és minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy győzni szeretnénk. Szerintem az egész csapat így van ezzel, tehát az akarással és a felkészüléssel sincs probléma. Nehéz, kemény mérkőzésre számítok, a Szolnok nem egyszerű ellenfél – csak úgy nyerhetünk, ha testben és lélekben egyaránt száz százalékot nyújtunk kilencven percen keresztül.

– Sajnos az időjárás nem túl szerencsés a labdarúgáshoz, jelent ez bármiféle problémát? Fel lehet készülni valamilyen szinten a csúszós pályára?

Ez nem lehet gond, természetesen számítunk az időjárási körülményekre és próbálunk jobban koncentrálni. Mivel ma is esik az eső, így csúszós, vizes pályán edzünk és ezt a mérkőzésen akár még az előnyünkre is tudjuk fordítani.

– A számokkal mindig számolni kell, így most is megnéztem a statisztikát, amely sajnos nem mellettünk szól. 2012. óta tizenhatszor találkozott egymással a két csapat és 10 győzelemmel, 2 vereséggel és 4 döntetlennel egyértelműen a Tisza-partiak számítanak esélyesebbnek. Mennyire foglalkoztok ezzel és mit vársz a csapattól a mérkőzésen?

Igyekszem előre nézni és úgy készülni a meccsre, hogy csakis a győzelem a számunkra elfogadható eredmény. A csapattól pedig – hasonlóan az utóbbi mérkőzésekhez – tisztességes teljesítményt, gólokat és győzelmet várok! Szerintem ez egyáltalán nem lehetetlen.

– A szolnoki együttesben két támadó (Urbin Péter és Hamar Ádám) is hosszabb időre kidőlt a sorból. Ezt a tényt figyelembe véve változhat a stratégia vagy a felállás?

Nem gondolom, hogy az ellenfél sérültjei miatt bármilyen taktikai változtatásra lenne szükség. A csapat a már bevált, saját játékát fogja nyújtani: stabil, kemény védekezés és ebből támadások indítása. Sajnos Thomas-Michel Prasler még lábadozik, egyébként mindenki egészséges és bevetésre kész.

– Ez a második szezonod Békéscsabán és stabil kezdőember vagy. Hogyan lehet a középpályán ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani?

Úgy gondolom, hogy ezt csakis kemény, kitartó munkával tudtam elérni. A mester bízik bennem, én pedig igyekszem továbbra is a maximumot nyújtani – csakis így lehet önbizalommal teli, felszabadult labdarúgást játszani.

– Jó szériában van a csapat, zsinórban 4 mérkőzést hoztatok a bajnokságban. Folytatódhat a menetelés?

Bízom benne, hogy sikerül a második idegenbeli győzelmünket is megszerezni ebben a szezonban, így a tabellán is előrébb léphetnénk. Az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni a sikerért és nem feltartott kézzel lépünk pályára.

– Október végéig mindenkinek felteszem a kérdést: szavaztál a csapat kabalájára és ha igen, nálad melyik a befutó?

Még nem szavaztam, de mindenképpen fogok – nálam a farkas a favorit.