Elfogytunk

Két ijesztő sérülés tarkította a múlt hétvégi Békéscsaba-Soroksár NB II-es bajnokit, miután a csabaiak két játékosa, Ribánszki László és Király Patrik összefejelt. Előbbi úgy megsérült, hogy az emlékezetkiesés mellett arccsonttörést szenvedett. Az antibiotikumok szedése mellett csak csütörtökön lehet műteni – utóbbi pedig hasonlóan járt, ám már hazaengedték a kórházból és hamarosan újra edzésbe állhat.

Két súlyos sérülés árnyékolta be az NB II 36. fordulójában a Békéscsaba-Soroksár találkozót. Az első félidő 31. percében a hazaiak két játékosa, Király Patrik és Ribánszki László egy bal oldali beadás után összefutott, mindketten a földre kerültek, és le kellett cserélni őket. A találkozó után kiderült, Király kisebb agyrázkódást szenvedett, Ribánszkit arckoponyatöréssel szállították kórházba. Kettejük állapotáról a csabaiak vezetőedzője, Boér Gábor nyilatkozott honlapunknak.

– Egy igazán balszerencsés sérülésről van szó, hiszen mindkét játékosom egyszerre mozdult a labdára. Most az, hogy Laci szólt Patriknak vagy sem, az már mellékes, nem számít. A kispadról figyelve úgy észleltük, Laci jelzett, de egy ilyen helyzetben a játékos nehezen tudja visszafordítani a megkezdett mozgását: jelen esetben itt Patrikra gondolok, és szerencsétlenül összefutottak – kezdte a Békéscsaba vezetőedzője Boér Gábor majd kitért a két labdarúgó sérülésére.

PATRIKNAK A FEJE BÚBJA, LACINAK PEDIG A SZEME ALATTI ARCCSONTJA SÉRÜLT MEG. AMINT AZ ORVOSI STÁB TAGJAI ÉS A MASSZŐRÖK BEMENTEK HOZZÁJUK, RÖGTÖN MONDTÁK, NAGY A BAJ. LACINAK FELSZAKADT A SZEME KÖRNYÉKÉN A BŐR, AMI FOLYAMATOSAN DAGADNI KEZDETT ÉS MEG IS SZÉDÜLT. MELLETTE EGY KISEBB EMLÉKEZETKIESÉSE IS VOLT, NEM NAGYON TUDTA, HOL VAN – ISMERTETTE A 36 ÉVES SZAKEMBER A KÉT LABDARÚGÓJA SÉRÜLÉSÉT.

Patriknál ugyanez volt a helyzet. Neki felszakadt a feje teteje, enyhe agyrázkódása volt, neki is kiesett pár pillanat. Nem emlékeztek pontosan arra, mi történt. Nagyon sokkoló volt az egészet megélni a helyszínen, mert olyan puffanást lehetett hallani, ami önmagában is ijesztő volt, nemhogy a látvánnyal párosulva.

[nggallery id=285]

Fotók: Milyó Pál

Boér elmondta, mindkét sérült játékosát meglátogatta a kórházban. Hozzátette, Ribánszkit valószínűleg csütörtökön fogják megműteni és lemezt kell beültetni a sérült testrészéhez.

LACIT SAJNOS MÉG NEM TUDTÁK MEGMŰTENI. ANNYIRA FELDAGADT A BŐR A SZEME ALATT, HOGY ANTIBIOTIKUMOKAT KAP ÉS MEGPRÓBÁLJÁK LEVINNI ÚGY A GYULLADÁST, HOGY CSÜTÖRTÖKÖN MEG TUDJÁK MŰTENI. SAJNOS EGY LEMEZT KELL BEÜLTETNI NEKI, MERT SZILÁNKOSRA TÖRT AZ ARCCSONTJA. NAGYON REMÉLJÜK, HOGY NEM SZENVEDETT MARADANDÓ SÉRÜLÉST, MERT MÉG MOST IS NAGYON CSÚNYA A SEB A SZEME ALATT ÉS FEL VAN DAGADVA A BŐRE.

Hétfőn voltam bent Lacinál a kórházban. Jobb lelki állapotban van, fájdalomcsillapítókat kapott, de érezhetően nagyon megviselték a hétvégén történtek. Volt már hasonlóan súlyos sérülése Szlovákiában. Sajnos akaratlanul be fog ugrani neki, hogy már történt vele hasonló a pályafutása során. A családja is meglátogatta, kicsit pozitívabban látja a dolgokat. A célja, hogy túl legyen a operáción és elkezdődjön a rehabilitációja.

– Patrikot hálistennek hazaengedték a kórházból. Neki össze kellett varrni a fejét, már otthon lábadozhat. Sokkal jobban van a hétvégéhez képest. Egy hét múlva lesz a varratszedés, utána már elkezdhet újra edzeni – fogalmazott Boér, majd a csapat utolsó két meccs előtti várakozását ismertette. – Eddig is kevesen voltunk, de most már a történtek ismeretében nagyítóval kell keresni a játékosokat az öltözőben, mert szinte egy csapatnyi létszám maradt a következő két fordulóra – fogalmazott.

Forrás: csakfoci.hu