Edzőtábor

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata 2015. február 4-13. között Törökországban, Belek városában edzőtáborozik. A megfelelő körülmények mind azt a célt szolgálják, hogy a csapat a lehető legjobban fel tudjon készülni a tavaszi szezonra és következő program szerint kazahsztáni és orosz csapatokkal is összeméri erejét. A táborban zajló eseményekről fotókkal és beszámolókkal is jelentkezünk.

Dátum
Nap / Időpont
Csapat
Csapat
Eredmény
2015. 02. 06.péntek / 14:30Békéscsaba 1912 ElőreFK Zhetysu Taldykorgan2-0 (2-0)
2015. 02. 08.vasárnap / 17:30Békéscsaba 1912 ElőreFC Amkar Perm2-1 (1-0)
2015. 02. 10.kedd / 15:00Békéscsaba 1912 ElőreFC Dinamo Moskow II.1-0 (0-0)

A futballcsapatok előszeretettel keresik fel ebben az időszakban a térséget.

Törökország egyik legszebb vidékén, Antalya tartományban készül a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata. A riviéra a tengerparti sáv üdülőközpontjaival, természeti és kulturális látnivalóival, ókori romjaival nyáron igen kedvelt turistacélpont, míg télen a világ minden tájáról érkező labdarúgócsapatok lepik el.

Amíg közel tíz évvel ezelőtt még Ciprus volt a közkedvelt színhely, az utóbbi időszakban inkább Törökországba utaznak az együttesek, rengeteg ismert, nagy csapat készült már itt.

Az országban tíz éve fedezték fel a futballturizmus lehetőségeit, és jelentős összegeket fektettek jó minőségű pályák megépítésébe. Az ötlet annyira bevált, hogy becslések szerint a futballturizmus 30 millió eurós bevételt jelent Antalyának ebben a szezonban, ezért új fejlesztésbe kezdtek, mely során további pályákat építenek.

Antalyán belül Belek a futballturizmus központja, itt készülnek a lilák is. A város Törökország egyik idegenforgalmi központja, saját önkormányzattal rendelkezik, és több mint 30 négy- illetve ötcsillagos hotelnek ad helyet. A város természetesen szerves része Törökország idegenforgalmi tervének, és az utóbbi években sikerült is belőle jól profitálni.

Az itt található hotelek külön sportkomplexummal rendelkeznek, a szállodákból buszok viszik a csapatokat az edzések színhelyére, ahol – amerre a szem ellát – csak jól előkészített focipályákat lehet látni. Rengeteg csapat használja tehát a tél folyamán a játéktereket, amelyek emiatt alapos gondozásra szorulnak, éppen ezért egész nyáron a pályák felújításán dolgoznak, hogy tél közeledtével ismét benépesüljön a terület labdarúgócsapatokkal.