Edzői nyilatkozatok

Gombos Zsolt, Kecskeméti TE vezetőedző: – Ez volt a felkészülésünk első hete, nekünk még messze van a bajnokság, hiszen csak február 28-án kezdünk. Ez a hét a ráhangolódással telt, de előtte már otthoni edzésprogrammal dolgoztak a srácok. Úgy érzem, hogy olyan állapotban vagyunk, amilyenben kell ebben a szakaszban, de még messze van a vége. Összességében ez a mérkőzés teljesen jól szolgálta a felkészülésünket. A célunk, hogy sikerüljön a felfelé történő osztályváltás és nagyon remélem, hogy ez össze is jön.

Sándor Tamás, DEAC vezetőedző: – A második héten vagyunk túl és azért látszott, hogy fáradtak a játékosok, de ez az edzőmérkőzés azért mindenképpen szükséges volt, hiszen ebben a szakaszban még a fizikális dolgokon volt a hangsúly. A jövő héten viszont már két felkészülési mérkőzésünk is lesz, úgyhogy nyilván a lényeg is változik. Nem mondom, hogy elégedett vagyok, bár az első félidőben azért odatették magukat a játékosok és sok futással próbálták bevenni az ellenfél kapuját. A második játékrésszel abszolút nem vagyok elégedett, mert elég langyosan, nemtörődöm módon játszottunk, kevés volt a futás és a mozgás, tehát a második félidőben pályára lépő játékosoknak komolyan el kell gondolkozniuk, hogy mit szeretnének még a labdarúgásban elérni.

Preisinger Sándor, Békéscsaba 1912 Előre vezetőedző: – Elsősorban az volt ma a lényeg, hogy mindenki tudjon mérkőzést játszani és meglegyen a megfelelő terhelés. Tudtam, hogy kicsit nehézkes lesz a vége, mert még ott azért nem tartunk, de a felkészüléshez mindenképpen szükséges, hogy 90 perceket játszanak a srácok. Szerintem mind a két mérkőzésen rendben voltunk, hiszen a második meccsen a fiatalok is jól pörögtek, és megfelelő ellenfelei voltak egy NB2-es csapatnak. Itt azért azt szerettem volna látni, hogy hányan érik el azt a szintet, hogy esetleg az első csapatban is tudjanak majd játszani és látszott, hogy egy-két fiatalra lehet számítani, úgyhogy ennek örültem. Az első meccs is rendben volt – tudtam, hogy nem leszünk frissek, de nem is ennek van még itt az ideje.

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás