DVSC TEVA – Békéscsaba 1912 Előre

dvsc_150

Liga Kupa B-csoport 2014/2015. 2. forduló

DVSC-TEVA – Békéscsaba 1912 Előre

2-3 (1-2)

Időpont: 2014. szeptember 16. (kedd) 16:00 óra

Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Stadion

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Márkus Tamás, Punyi Gyula

Tartalék játékvezető: Kátai Gábor

Debreceni VSC: Verpecz – Lázár, Mészáros, Brkovic, Ferenczi – Varga Kevin, Bouadla, Zsidai, Szakály – Tisza, Kulcsár
Cserék: Slakta B. – Dombi, Volas, Ludánszki, Berdó P., Kovács G., Seydi

Békéscsabai Előre 1912 SE: Czuczi – Pataki, Balogh Miklós, Balogh Milán, Király – Kertész, Borbély, Balázs, Lőrinczy – Prasler, Vólent
Cserék: Koszecz – Tölgyesi, Zsilinszki, Zámbori, Viczián, Szántó

20140916

A Ligakupa B csoportjában a Békéscsaba együttesét fogadta a DVSC-TEVA az Oláh Gábor utcai stadionban. Bár Kondás Elemér vezetőedző korábban úgy nyilatkozott, hogy ebben a sorozatban főleg a fiatal játékosok kapnak szerepet, ezúttal – Varga Kevin kivételével – mégis első kerethez tartozó labdarúgók léptek pályára. Közülük többen most épültek fel a sérülésükből, kellett a meccsterhelés, vélhetően ezért is döntött így a szakmai stáb, illetve Zsidai László eltiltás miatt nem játszhatott a bajnokin, ezért ő is szerepet kapott a viharsarkiak ellen.

Nagy mezőnyfölényben játszott a DVSC, de nem tudott a vendég védelem mögé kerülni. Kitámadott, nem figyelt eléggé a biztonságra, így a Békéscsaba rövid idő alatt kétgólos előnyre tett szert: egy kontra végén Kertész Tamás a jobbösszekötő helyéről lőtt a hosszúba, majd a Békéscsaba második akciója is góllal ért véget, ezúttal Vólent volt eredményes. Továbbra is irányították a játékot, időnként beszorították a lila-fehéreket és a fölényünk a 35. percben góllá érett, Mészáros Norbert az ötös jobb sarkától talált a kapuba.

A második félidőben is a Loki támadott, de a csabaiak meg-megindultak kontrából. Az 52. percben kiharcoltak egy tizenegyest, azonban Borbély a lécet találta el. A 65. percben már gólig is eljutottak a vendégek, egy labdavesztés után Lőrinczy kicselezett több játékosunkat, majd Vólenthez passzolt, aki a bal felsőbe bombázott. A DVSC-TEVA előtt is adódtak lehetőségek, sok kihasználatlan maradt, azonban a 81. percben Lázár Pál beívelése után Volas bólintott a hálóba. A hátralévő időben még annyi történt, hogy Ferenczit kiállította a játékvezető szövegelésért.

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője: – Ma olyanoknak adtunk lehetőséget, akik sérülésből tértek vissza, mert szükségük van a játékra, illetve még azok léptek pályára, akik az utóbbi időben kevesebb szerephez jutottak. Ma még csak kedd van, a Kecskemét ellen vasárnap játszunk, így mindenképpen kellett a játékosoknak a meccsterhelés. Az első félidőt végigtámadtuk, kétszer eljött az ellenfél a kapunkig, és két gólt rúgott. Sajnos nekünk semmi sem sikerült, pedig voltak helyzeteink. Nem erre számítottunk. Ahogy kezdtük a mérkőzést, nem azt mutatta, hogy ez lesz a vége. Most úgy néz ki, semmi nem jön össze nekünk, ebből kell kijönni.

Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője: – Főleg fiatalokkal érkeztünk, ők kiegészültek azokkal a játékosokkal, akik a bajnokságban kevesebbszer léptek eddig pályára. Örülök, hogy mindenki a maximumot nyújtotta. Erről beszéltünk a meccs előtt, hogy a labdarúgás iránti alázat, a hozzáállás nagyon fontos, és ezt a jelek szerint megértették. Ha egy NB I-es csapat ellen kiállsz, és így tudsz játszani, akkor büszkének kell lenni. A siker nagyon jót tesz az önbizalomnak is, főleg nálunk, mert az „építkezés” fázisában vagyunk, sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjük a célunkat, ezért minden győzelemnek nagy jelentősége van, ebből lehet erőt meríteni.

Forrás: dvsc.hu

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Címkék:  ,

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás