Budapest Honvéd-MFA II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

honvedfc_logo_150

NB III. Közép csoport 2015/2016. 30. forduló

Budapest Honvéd-MFA II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

1-2 (0-0)

Időpont: 2016. május 8. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Bozsik Stadion

Cím: 1194 Budapest, Puskás Ferenc u. 1-3.

Játékvezető: Sipos Katalin

Asszisztensek: Legeza László, Éles András

Budapest Honvéd: Nagy Sándor, Rózsahegyi Dominik, Consantinescu Dan-Marius, Kovács Dániel, Bíró Tamás, Göblyös Dániel, Tamás, Palmes Raul-Ioan, Márton András, Erdős Gábor, Gazdag Dániel, Tömösvári Bálint. Cserék: Szabados Krisztián, Máté Zsolt, Hegedűs Márk, Ivicevic Márk Fülöp, Fehér Imre, Mátyás Zsolt, Varga Márkó.
Vezetőedző: Simon Miklós

Békéscsaba: Máthé Gábor, Vozár Dávid, Huszár Gergő, Lászik Milán, Zámbori Dániel, Beszterczei Attila, Viczián Ádám, Svedyuk Alex Pál, Mácsai László, Szalai Dániel, Tóth Dániel. Cserék: Pilán Márkó, Kálmán Szilárd, Ruzsa Zoltán, Baráth Bence, Oláh László Dávid, Kun László Dávid, Takács János Dávid.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Constantinescu Dan-Marius (52. perc), Tóth Dániel (81. perc), Beszterczei Attila (87. perc).

Sárgalapok: Kovács Dániel (92. perc), Viczián Ádám (92. perc).

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 30. fordulójában egy szerencsés találattal szerzett vezetést a házigazda Honvéd. A csabai fiatalok játékban semmivel sem maradtak el a fővárosiaktól, helyzetkihasználásban pedig jobbak voltak a végén – így bravúros győzelemmel térhettek haza.

Az első félidő változatos mezőnyjátékkal telt, de a kapusoknak nem igazán volt dolguk. Szünet után viszont úgymond az első akcióját gólra váltotta a Honvéd. Az 53. percben Rózsahegyi vette célba a kaput 22 méterről, a labdát Máthé kiütötte, Contantinescu azonban lecsapott rá és 7 méterről laposan a hálóba gurított, 1–0. Boér Gábor edző szépen sorban támadóbb szellemű cserejátékosokat küldött a pályára, ezzel serkentve a lila-fehérek előrejátékát, helyzet azonban csak Besztercei előtt adódott, de ziccerben hibázott. Az utolsó negyedórában nagy erőfeszítéseket tett az Előre a pontmentés érdekében és ennek a 81. percben lett meg az első kézzelfogható eredménye. Kálmán ugratta ki Svedyukot a bal szélen, aki lefutotta védőjét majd célba vette a kaput, a labdát Nagy Sándor kiütötte, de a kipattanóra érkező Tóth Dániel 5 méterről nem hibázott, 1–1. Támadásban maradt a Békéscsaba és hamarosan már az előny is nála volt. A 87. percben Zámbori felívelését Erdős rosszul számította ki a pálya jobb oldalán, Besztercei megszerezte a labdát, majd becselezte magát a 16-oson belülre és bal lábbal kilőtte a hosszú sarkot, 1–2.

Simon Miklós: – Végig jó iramban, jó mentalitásban játszottunk egy igen masszív csapat ellen. Az utolsó tíz perc egyéni butaságai miatt hiábavalóvá vált az addigi jó játékunk.

Boér Gábor: – Magas intenzitású mérkőzést játszottunk, rengeteg párharccal és nagy küzdelmekkel. Sajnos megint egy egyéni hiba miatt kaptunk elkerülhető gólt, azonban jól reagáltunk és a mérkőzés hajrájában több tetszetős akcióból fordítottunk. Mentálisan rengeteget javultunk az előző heti meccshez képest és ma is bizonyítottuk, hogy a hasonló képességű és korunkbeli csapatokkal partiban vagyunk!

line_purple

A csoport aktuális fordulójában csapatunk Budapestre látogat, ahol a Budapest Honvéd-MFA II. lesz a vendéglátónk. A hazaiak 28 lejátszott mérkőzés után a tabella 7. helyét foglalják el, mérlegük 11 győzelem, 6 győzelem és 11 vereség. A bajnokság 13. fordulójában, 2015. október 25-dikén a Kórház utcai műfüves pályán már találkoztunk a fővárosiakkal, akkor Mácsai hosszabbításban szerzett góljával 2-1 arányban győztünk. Az Előre a 29. fordulóban, hazai pályán némileg haloványabb teljesítményt nyújtott és 1-3 végeredménnyel alulmaradt a Dabas ellen. Ezzel maradtunk a bajnoki táblázat 14. helyén, az egyenlegünk 8 győzelem, 3 döntetlen és 16 vereség. Boér Gábor vezetőedző a jól sikerült heti felkészülés után, bizakodva nyilatkozott a vasárnapi összecsapásról.

Boér Gábor: – Bízom benne, hogy az elmúlt hetek gyengébb szereplése és teljesítménye komoly dacot eredményez játékosaimnál és ennek hatására egy jó mérkőzést, illetve egy jó hozzáállású összecsapást tudunk megvívni. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk – hiszen a Honvéd második csapata többször bizonyította már, hogy bárkire veszélyes lehet a csoportban. A második csapatok egyébként sokkal közelebb állnak hozzánk játéktudásban, rutinban és stílusban is, mint bármelyik más ellenfél az osztályból. Eddig az ilyen csapatok ellen háromszor is eredményesek tudtunk lenni – a Paksot kétszer, a Honvédot egyszer vertük már meg -, így remélem, hogy most sem lesz ez másképp. Nehezíti a dolgunkat, hogy az ellenfélnél sok olyan akadémián felnőtt játékos szerepel, akik technikailag képzettebbek nálunk. Ezeket a hiányosságokat azonban szívvel és akarattal kompenzálni lehet, amit szintén bizonyítottunk már az őszi mérkőzésen. Számítok arra, hogy a játékosok végre megtalálják azt a felelősségteljes, jó hozzáállású játékot, amire hetek óta várok és végre felmérik azt, hogy miben kell előre lépniük. Tudom, hogy miben hibáztam az előző alkalommal és próbáltuk ezt a héten kijavítani. Biztos, hogy lesznek az összeállításban változások – de mindez kizárólag azért, hogy sikeresen tudjuk zárni ezt a hetet. Bozsó Milán sérült, Borbély játékára a továbbiakban nem számíthatok, emellett azonban Viczián, Svedyuk és Szalai is csatlakozott a kerethez – az ő részvételük biztosan nagy segítség lehet. Eltiltottunk is van Tatár személyében, akinek a múltkori kiállítása miatt automatikusan ki kell hagynia egy bajnokit.

line_purple

Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/467440876788633/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás