Biztos pont a tizenhatoson belül

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 162 másodperc.

Ismét egy stabil kezdő embert – aki a 2014-2014-ös szezonban eddig 810 percet töltött a kapuban -, Póser Dánielt találtam meg kérdéseimmel és a következő bajnoki meccsel kapcsolatos esélyekről is faggattam.

Tavaly érkeztél a Kazincbarcikától Békéscsabára, így neked is ez a második szezonod a liláknál. Milyen a csapategység és hogy érzed magad az Előrénél?

Szerencsére most már a csapategység is nagyon rendben van – főleg mióta Zoran van velünk. Az előző szezonban eleinte a Liga Kupa és Magyar Kupa meccseken szerepelhettem, de a 2014-2015-ös bajnokságban már biztos tagja lettem a csapatnak. A jobb teljesítmény elérésében iszonyú sokat segítettek a szurkolóink – buzdítottak, a nevemet skandálták és a meccsek végén, a “pacsizásnál” is sok-sok dicséretet és buzdítást kaptam – amit ezúton is köszönök szépen!

A Balmazújváros ellen tizenegyest is hárítottál és az utolsó hazai mérkőzésen sem unatkoztál. Mit jósolsz a Szolnok ellen és hogyan készülsz az újabb mérkőzésre?

Minden mérkőzésre egyforma menetrend szerint készülök. A mester mindig tételesen elmondja a videózás során, hogy az ellenfél játékosainál mire kell figyelnem. Ezeket a dolgokat megpróbálom memorizálni és átgondolni: melyik szituációban mi lenne az ideális megoldás. Próbálom a legtöbbet kihozni magamból, igyekszem csak az előttem álló feladatra koncentrálni.

A csúszós, vizes pálya a kapusok egyik rémálma. Milyen alapszabályok vannak ezekre a körülményekre és végeztek speciális gyakorlatokat ilyenkor?

Az biztos, én sem szeretem a vizes pályát – főleg a műfüves pályán tud a labda rettenetesen felgyorsulni és ez extra koncentrációt és sokkal nagyobb figyelmet igényel. Az alapszabályok a kapusok számára – függetlenül az időjárástól – ugyanazok, de ilyenkor például megpróbáljuk a kesztyűt minél szárazabban tartani. Külön, speciális edzés ilyen esetre nincs, ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük, csak más pozícióban.

Holnap utaztok, de azért kaptok a mestertől egy kis pihenőt? Lesz egy kis kolbászkóstolás vagy majd csak a hétvégén?

Igen, holnap utazunk és ma délután még tréningünk van – úgyhogy inkább pihenek és felkészülök a holnapi meccsre. A “kolbászozást” szerintem a hétvégére hagyják a többiek is, én nem maradok a Békéscsabán, úgyhogy jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Az adatlapodon a Gladiátor az egyik kedvenc filmed. A csapat kabala esetében is erre a figurára szavaztál?

Még nem sikerült szavaznom, de úgy gondolom, hogy erre a figurára adom majd le a voksom.