Beszámoló: szurkolói ankét

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 322 másodperc.

Mintegy 100 érdeklődő és komoly média érdeklődés előtt rendezte meg a Békéscsaba 1912 Előre szezon előtti szurkolói ankétját – ezúttal rendhagyó, de terveink szerint hagyományteremtő módon – a lényeges események helyszínén, a Kórház utcai Stadion lelátóján.

20160721_01

Az első felvonásban Kozma János – a Békéscsaba 1912 Futball ZRt. igazgatóságának elnöke a klub gazdasági ügyeiről és a stadion rekonstrukciójáról szólt, majd Boér Gábor – asszisztens-edző beszámolt az igazolásokról és felkészülési időszak eredményeiről, a tervekről, valamint az előttünk álló feladatokról.

20160721_02

A folytatásban bemutattuk a csapat új igazolásait és kérdésekkel bombáztuk azokat is, akik már hosszabb ideje az Előrénél futballoznak –  Balog Zsolt, Spitzmüller István, Takács Péter, Viczián Ádám, Ribánszki László, Nagy István és Kelemen Dávid is magához ragadhatta a mikrofont. A program végén megvitattuk a szurkolóink által feltett kérdéseket is. A mintegy másfél órás interaktív összejövetel jó hangulatban fejeződött be és úgy érezzük, hogy drukkereink és az érdeklődők megfelelő, részletes tájékoztatást kaptak. Bízunk benne, hogy ebben a formában még közvetlenebbé és folyamatosabbá vált a kommunikáció!

A sajtó képviselőinek az esemény végén lehetőségük nyílt interjúk, riportok készítésére.

Kozma János:  – A csapat tulajdonosi szerkezetében nincs változás, továbbra is a Békés-Drén Kft. (hetven százalék) és Békéscsaba város önkormányzata (harminc százalék) a két tulajdonos. A klub anyagi helyzete stabil, mint ahogy az volt a korábbi években is. A bevételek a tulajdonosok befizetéseiből, az MLSZ támogatási rendszerén keresztül érkező pénzekből, a szponzorok támogatásaiból, jegy- és ajándéktárgy értékesítésből származnak. Az NB II-ben azonban kevesebb pénz érkezik az MLSZ-től és a szponzoroktól. A vezetés az új idényben az NB I-be való visszajutást várja el a csapattól, ennek megfelelően történtek az erősítések. A stadionban a fedett ülőhelyi rész lebontásra kerül, és egy teljesen új lelátót építenek, amely alatt alakítják ki a felnőtt csapat teljes infrastruktúráját, irodák, öltözők, edzőtermek, sajtószoba. A nem fedett lelátó két szélső szektorát levágják, a felszabaduló helyen büfék és mellékhelyiségek kerülnek kialakításra. Az egész lelátót lefedik, így egy korszerű stadion áll majd a szurkolók rendelkezésére. Az építkezés az ősszel kezdődik el, most folyik a kivitelező kiválasztásának közbeszerzési eljárása. Az elnök bízik abban, hogy az építkezés ellenére sikerül elérniük az MLSZ-nél, hogy a mérkőzéseket hazai pályán játszhassa a csapat.

Boér Gábor: – A hozzánk igazolt játékosok kiválasztásának legfontosabb szempontja az volt, hogy olyanok kerüljenek Békéscsabára, akik emberileg, szakmailag alkalmasak arra, hogy a kitűzött célokat elérjék. A 193 centiméter magas kapus Ribánszki László (legutóbb Kisvárdán védett), nagy tapasztalatú, lengyel, szlovák és magyar első osztályú csapatokban szerepelt korábban. A védelem közepére érkezett kölcsönbe a csabai születésű, az MTK akadémiáján nevelkedett Kelemen Dávid Paksról. A középpályára Bagi István (Kisvárda) kölcsönből vissza, Ihrig-Farkas Sebestyén és Gránicz Patrik (mindkettő Kozármisleny) jött a nyáron, valamint a korábbi szolnoki csapatkapitány Nagy István. A csatársorba Urbin Pétert igazolta Szolnokról a klub, aki többszörös NB II-es gólkirály.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket!