Bemutatkozik: Mursits Roland

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, a Békéscsaba 1912 Előre szakmai stábja véglegesítette a törökországi edzőtábor utazó keretét. A téli átigazolási időszak alatt, céljaink elérése érdekében, a csapat vezetése igyekezett – a rendelkezésre álló eszközeink figyelembe vételével – megerősíteni a csapatot minden szükséges poszton. Továbbra is az egyik fő szempont volt a saját nevelésű, fiatal és tehetséges játékosok integrálása, valamint olyan, tapasztalt játékosok szerződtetése, akik rutinjukkal és munkabírásukkal segíthetik a lilák NB I-be jutását. Utoljára a 2001/2002-es szezonban jutott fel csapatunk az első osztályba és ennyire közel talán még nem álltunk ahhoz, hogy ezt ismét elérhessük. Nap, mint nap a csapat “nyakára járva” látható az elszántság, a csapat egység és az akarat. Az edzők napi 25 órában, hihetetlen eszközökkel azon dolgoznak, hogy mindez megvalósulhasson – valódi 21. századi felkészítést produkálnak, részletekbe menő elemzésekkel, kimutatásokkal és labdarúgókra lebontott edzéstervekkel. A “számok nem hazudnak” – szokta mondani vezetőedzőnk – és igaza lehet, hiszen a gárda fizikai-, technikai állapota és gyorsasága is folyamatos fejlődést mutat – felvehetjük a versenyt szinte bármelyik NB I-es csapattal. A rutin, a magabiztosság és a határozottság terén talán segíthetnek az új igazolások, de a mért értékek és az eddig lejátszott felkészülési mérkőzések eredményei alapján nyugodtan bizakodhatunk.

Az utolsóként érkező új hálóőrt, a 23 éves Mursits Rolandot (1991. 03. 14.) köszöntjük a keretben – aki Szombathelyről érkezett – és a mai Kecskemét elleni felkészülési mérkőzés előtt kértük meg, hogy mutatkozzon be szurkolóinknak.

20150131

Köszöntünk Békéscsabán! Kérlek meséld el, hogyan kerültél hozzánk és hogyan képzeled a csapattal való munkát, célokat!

Elsősorban szeretném üdvözölni a békéscsabai drukkereket és arra kérném őket, hogy a tavaszi szezonban minél többen és hangosabban biztassák a csapatot – ennek is hatalmas jelentősége lehet! Amikor Szombathelyen hivatalossá vált, hogy szabadon igazolható lettem, több klub is megkeresett. A Békéscsaba szándékait éreztem a legkomolyabbnak és végig kitartottak az igazolásom mellett. Úgy gondolom, hogy a liláknál kitűzött célok is egybe vágnak elképzeléseimmel és azért is jöttem, hogy segíteni tudjam ebben a csapatot.

Úgy tudom, hogy korábban volt egy komolyabb sérülésed?! Ezzel kapcsolatban mit tudsz elmondani?

Igen, volt egy keresztszalag szakadásom 2013-ban, de tavaly augusztus óta teljes értékű munkát végzek és eddig még egy edzést sem kellett kihagynom – tehát százszázalékosnak érzem a lábam.

Hogy érzed magad nálunk, milyenek a körülmények? Sikerült már mindenkivel megismerkedni?

A körülmények abszolút első osztályúak. Látszanak a folyamatos fejlesztések és majdnem kész az új centerpálya, amit már nagyon szeretnénk birtokba venni. Törökországba megyünk edzőtáborba, ami szintén nem elhanyagolható tényező a megfelelő felkészülés szempontjából. Mindenkivel megismerkedtem már, bár a beilleszkedés természetesen nem annyira könnyű – igyekszem a teljesítményemmel elfogadtatni magam. Szállásom még nincs, egyelőre egy panzióban kaptam helyet. Amikor visszajöttünk a táborból, nekiállok megfelelő lakást keresni.

Mekkora esélyt látsz az élvonalba jutásra és hogy értékeled a másodosztályú bajnokságot?

A meccseket nem nagyon láttam az NB II-ből, de az eredményeket figyelemmel kísértem. Úgy gondolom, hogy igen komoly esélyünk van a feljutásra – hiszen a második helyen telelünk és majdnem minden körülmény adott ahhoz, hogy feljutó pozícióban zárjon a csapat. Természetesen ez nem lesz egyszerű, hiszen az ellenfelek is tisztességesen erősítettek – szerintem 3-4 nagyjából azonos képességű csapat közül bármelyik odaérhet az első két helyre. Fejben fog eldőlni a dolog…

A mai napon Kecskeméten gurigáztok. Vigyázol majd a kapunkra?

Minden erőmmel azon leszek, hogy kapott gól nélkül hozzuk a mérkőzést – őrzöm majd a kaput! 🙂

Kedden útra keltek és irány Törökország. Légy szíves, mondj néhány szót a programról!

Komolyan megszervezett programunk lesz: 3 vagy 4 mérkőzéssel, technikai- és kondicionális felkészítésekkel, taktikai értekezletekkel és regenerálódással is. Az elutazás előtt játszunk még a Honvéddal, majd Győrben alszunk és Bécsből repülünk Törökországba.

Köszönjük szépen, hogy a rendelkezésünkre álltál és sérülésmentes, sikeres tavaszi szezont kívánunk!