Békéscsaba 1912 Előre – Kecskeméti TE

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 240 másodperc.

kecskemeti_te

Liga Kupa B-csoport 2014/2015. 1. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Kecskeméti TE

2-3 (1-3)

Időpont: 2014. szeptember 2. (kedd) 16:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Horváth Róbert, Tőkés Róbert

Tartalék játékvezető: Szilágyi Sándor

Belépőjegy árak: felnőtt 700 HUF, diák/nyugdíjas 500 HUF

Tavaly is a Kecskemét volt a békéscsabai labdarúgócsapat egyik ellenfele a Ligakupa csoportmérkőzésen. Akkor a Viharsarokban 3-3-as döntetlen játszott a két csapat egymás ellen, most sem sok hiányzott a hasonló eredményhez a Kórház utcában.

Békéscsaba: Czuczi (Koszecz, 46.) – Vozár, Szántó, Pataki, Zámbori – Birtalan, Borbély – Balogh Milán (Tóth G., 89.), Balázs R. (Prasler, 62.), Vólent (Viczián, 58.) – Kertész T. (Lakatos E., 62.).
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Kecskemét: Németh V. – Sutus-Juhász, Szabó T., Farkas A., Polyák (Komáromi, 69.) – Eniful, Pilipovics (Csima, 71.) Szivacski (Szalai, 46.), Csillag – Gréczi (Filyó, 66.), Novák.
Vezetőedző: Bekő Balázs.

Sárgalap: Bolent a 27., Viczián a 74., Csillag a 90. percben.

9. perc: Gréczi a 16-os előtt megindult jobbról keresztbe a vonal előtt, három védőn áthámozta magát, majd 17 méterről a jobb felsőbe csavarta a labdát, 0-1.

19. perc: Egy jobbról belőtt labda túljutott a védőkön, az ötös bal sarkán álló Vólent elé pattant, aki senkitől sem zavartatva a visszamozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt laposam 1-1.

22. perc: Novák előtt landolt a labda a békéscsabai 16-oson belül, Czuczi kapus kimozdult elé, ám Novák ezt észlelve 14 méterről, a bal összekötő helyéről okosan a kapus fölött átemelte a labdát, ami akadálytalanul a kapu bal oldalába hullott, 1-2.

34. perc: Polyák 20 méterről váratlanul megcélozta a kaput, a labda megpattant egy védőn, éppen Szabó Tamás elé hullott, aki az ötös bal sarkáról a hosszú sarokba bombázott, 1-3.

53. perc: Birtalan 25 méterre a kecskeméti kaputól fölnézett, mindenki beadást várt, ám e helyett megcélozta a kaput, a labda pedig a bal fölső sarokba vágódott, 2-3.

Híre hamva sem volt az elmúlt hét végi kezdőcsapatnak a kedd délután Ligakupa találkozón, mindkét szakvezető jobbára azokat küldte pályára, akik ebben a bajnokságban még nem nagyon jutottak szóhoz. Mindkét oldalon ráadásul sok fiatal kapott helyet, olyanok is, akik még a 18. évüket sem töltötték be. Ennek ellenére jó kis meccs kerekedett az NB II-es és az első osztályú Kecskemét összecsapásából. Különösen az első játékrész volt aktív, ekkor sokszor kerültek veszélybe a kapuk, s négyszer kiérdemelték a szép megmozdulások, illetve gólok a gyér számú szurkolósereg tapsát. A fordulás után mindkét szakvezető sokat cserélt, ez nem tett jót a játéknak, de még így sem unatkoztak a nézők, akadtak helyzetek, ám ekkor már csak Birtalan Botond volt eredményes. Összességében a jobb játékerőt képviselő Kecskemét megérdemelten nyert, ám a csabai fiataloknak sincs mit szégyenkezniük, hiszen a két gól mellett további helyzeteket is kidolgoztak és nem sok hiányzott ahhoz, hogy akár döntetlenig vigyék a találkozót.

Zoran Spisljak: – Új frontot nyitottunk: NB I-es csapat ellen játszottunk. Sokáig irányítottuk a játékot, helyzeteket is kialakítottunk, de a fociban gólokat elérni a sikerhez. Ugyanakkor az ellenfél kihasználta soványka helyzetlehetőségét. Mindenképpen elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével.

line_purple

Sűrű napok elé néznek az Előre futballistái, ugyanis a szombati Sopron elleni győzelmet követően kedden lépnek pályára Liga Kupa meccsen, majd pénteken a Mezőkövesd otthonában lesz jelenésük, immár ismét bajnoki találkozón. Következő kedden a Siófok jön a Magyar Kupában, aztán szombaton a Gyirmótot fogadják és a sorozat lezárásaként három napra rá a Liga Kupa második körében Debrecen a célállomás. Tehát tizennyolc nap alatt hat tétmérkőzés lesz, amelyből egyelőre csak az elsőn vannak túl a játékosok.

A sorban a második, keddi találkozón az NB I-es Kecskemét gárdája látogat Békéscsabára (ebben a sorozatban egyébként csoportellenfél a Debrecen és a Szeged együttese is).

Zoran Spisljak, a lilák vezetőedzője nyilatkozott a Kecskemét elleni összecsapás előtt: – A bajnokság és a Magyar Kupa mellett egy új sorozat veszi kezdetét. A Kecskemét ellen főleg azoknak a labdarúgóknak szeretnénk lehetőséget adni a bizonyításra, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. De rajtuk kívül a tehetséges fiataljainkra is kíváncsiak vagyunk, vajon tétmeccsen mire lesznek képesek. Nagyon hosszú a bajnokság, éppen ezért fontos, hogy mindenki kapjon meccsterhelést, és bármikor bevethető legyen éles helyzetben.

line_purple

plakat_elore_kte_20140902_web

 line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Címkék:  ,