Békéscsaba 1912 Előre II. – SZEOL SC

szeol_sc_150

NB III. Közép csoport 2015/2016. 34. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – SZEOL SC

1-0 (1-0)

Időpont: 2016. június 5. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Antal Péter

Asszisztensek: Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert

A mérkőzés megtekintése ingyenes!

Békéscsaba: Máthé Gábor, Vozár Dávid, Huszár Gergő, Lászik Milán, Zámbori Dániel, Beszterczei Attila, Ruzsa Zoltán, Mácsai László, Kálmán Szilárd, Pilán Márkó, Tóth Dániel. Cserék: Baráth Bence, Tatár Eduard, Kun László Dávid, Konyecsni Zoltán, Orovecz Ádám, Oláh László Dávid, Takács János Dávid.
Vezetőedző: Boér Gábor (eltiltva), Steigerwald Ernő (technikai vezető).

SZEOL: Leindler Domonkos, Végh Ariel, Rácz László, Makra Zsolt László, Buzási Péter, Varga Richárd, Kormányos Kolos, Fülöp Tibor, Kántor Máté, Müllerlei Szabolcs, Tomisic Stefan. Cserék: Dongó Dénes, Beretka Péter, Bozóki Richárd, Ördögh Kristóf, Kiss Roland.
Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerző: Beszterczei Attila (37. perc).

Sárgalapok: Fülöp Tibor (41. perc), Kálmán Szilárd (45. perc), Végh Ariel (55. perc).

line_purple

line_purple

Ragyogóan zárta az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó fordulóját a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely lelkes, egységes játékkal az ezüstérmes SZEOL gárdája felett aratott győzelmet. Különösebb tétje már nem volt a találkozónak, a nyári szünetre azonban jobb szájízzel térhetnek a csabai játékosok a mostani bravúrral.

A meccs előtt lezúdult jelentős eső alaposan feláztatta a Kórház utcai centerpálya talaját, több helyen a víz is megállt. A csabaiak kispadján az eltiltott Boér Gábor helyét Steigerwald Ernő technikai vezető vette át. A csapatok váltakozó sikerrel gyúrták egymást az első félidő során, melynek hajrájához közeledve szerzett vezetést az Előre. A 37. percben Huszár ívelte fel a labdát Tóthra, aki remekül fedezte azt és jól tette le a támadást kísérő Beszterczeinek, aki a védők közül kilépve, 7 méterről a hosszú sarokba helyezett, 1–0.

A második félidőben nyílt sisakos játékot láthatott a publikum. A szegediek próbálták nyomás alá helyezni a csabaiakat, időnként kapujuk elé is szorultak a házigazdák, de stabilan állták a nyomáspróbát, ráadásul a csereként beálló Baráth kapusnak sem kellett komolyabb bravúrt bemutatnia. A látogatók az utolsó percekig törtlen hittel rohamoztak, a slusszpoén azonban Konyecsnié lehetett volna, aki egy kontra végén óriási helyzetben lőtt Leindler kapus kezébe. Végezetül a lelkesen játszó csabai fiatalok remek összteljesítménnyel múlták felül a kissé tartalékos Tisza-partiakat, akik az eredménytől függetlenül ezüstérmesek lettek és jövőre az NB II-ben folytatják, vagyis ősztől az első csapat vendégszeretetét élvezhetik.

Boér Gábor: – Előzni ugyan nem tudtunk a tabellán, de ennek ellenére elégedett vagyok a mai mérkőzés eredményével. Azt kértem a fiúktól a meccs előtt, hogy próbáljuk meg szépen lezárni ezt a szezont, ami sikerült is. Egy már NB2-es csapatot fektettünk kétvállra és teljesen mindegy, hogy milyen összeállításban játszottak – ez akkor is nagy fegyvertény a csapatomnak. Nálunk is csupa fiatal, rutintalan játékos szerepelt a mai napon, ráadásul a második félidőben Baráth Bence személyében egy olyan kapus debütált, aki életében nem védett még NB-s szinten és magabiztosan hozta a játékrészt. Dícséret illeti az egész csapatot, szívvel-lélekkel küzdöttek és nem állok messze az igazságtól, amikor azt mondom, hogy sokkal több olyan lehetőségünk volt, amiből gólt szerezhettünk volna, mint az ellenfélnek. A Szeged javarészt a pontrúgásokból veszélyeztetett, azonban ezeket jól tudtuk semlegesíteni – hiszen felkészültünk belőlük. Bízom benne, hogy ez a siker egy felemás idény lezárása és egy jó, új idény kezdete lesz mind a két fronton. A csongrád megyeiekkel találkozunk a következő szezonban is és bízom benne, hogy legalább ilyen eredményt érünk el mind a kétszer, mint amilyet ma sikerült. Még egyszer gratulálok vendégeinknek a feljutáshoz, úgy vélem ahhoz sem férhet kétség, hogy megérdemelték.

line_purple

Igazából a három ponton kívül más téttel már nem bír a vasárnapi, a szezon utolsó harmadosztályú mérkőzése a résztvevő felek részére. Vendégeink már két felvonással a vége előtt kiharcolták feljutásukat az NB2-be, amikor a Budapest Honvéd-MFA II. csapatát 3-0-ás eredménnyel ütötték ki. Tóth Ákos együttese ezután sem lassított, hiszen azóta a Bölcskét és a Pénzügyőrt is magabiztos játékkal fektették két vállra. A csabaiak számára sem tartogat már nagyobb izgalmakat a záró forduló: a lila-fehérek már bebiztosították jövő évi NB3-as tagságukat, így a tét egyik csapat vállát sem nyomhatja majd – persze azért egy idényzáró sikerélménye elkísérhet az egész nyári szünet alatt. A Békéscsaba hazai pályán nem szerepelt a legjobban: legutóbb például április elején, a Szekszárd ellen tudta győztesen elhagyni a pályát a Kórház utcában. Ettől függetlenül egyáltalán nem lefutott a meccs – hiszen emlékezzenek, hogy a mezőnyből felfelé kilógó Kozármisleny, csupán egy pontot tudott április 17-én elvinni Békéscsabáról.

A két csapat utoljára 2015. november 22-én, a 17. fordulóban találkozott egymással Szegeden, amikor Grünwald 63. percben szerzett találatával a hazaiak győzedelmeskedtek.

A szezonzáró mérkőzés előtt a szegediek 19 győzelemmel, 6-6 döntetlennel és vereséggel 63 pontot birtokolnak. Az Előre 9 győzelemmel, 5 döntetlennel és 17 vereséggel vág neki az utolsó mérkőzésnek és némi szerencsével akár helyezést cserélhetnénk, a három ponttal előttünk, a tizenharmadik helyen álló Várfürdő-Gyulai Termál FC csapatával.

A szegediektől biztosan nem léphet pályára a Pénzügyőr ellen kiállított Forró Attila, aki egymeccses eltiltást kapott.

Boér Gábor: – Szezonzárásra készülünk és mindenképpen szeretnénk szépen befejezni a bajnokságot, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen a már másodosztályú tagságot kiharcoló Szegedet fogadjuk. Vendégeink játéka egy üde színfolt volt az egész bajnokság folyamán – többször láttam őket játszani és nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legszebb és legstílusosabb futballt művelték az osztályban. Ezúton is gratulálok a feljutáshoz – de bízom benne, hogy ez a tény még jobban inspirálja majd labdarúgóimat, hiszen egy már NB2-es csapat ellen van lehetőségünk megmutatni, hogy igenis sokat javultunk és fejlődtünk ebben az évben. Aki végigkísérte a szezon történéseit, az láthatja azokat a dolgokat, melyekben előre léptünk. Nyilván vannak még hiányosságaink, de szeretném ha a fiatalok az elkövetkezendő időszakban – remélhetőleg a mi csapatunkban – be fogják azt bizonyítani, hogy érdemes volt dolgozni és ennyi munkát fektetni a szezonba és sokat tudnak majd segíteni a jövőben is. Sérültjeink továbbra is vannak: Szélpál, Bogár és Bozsó játékára nem számíthatok, de eltiltottunk szerencsére nincs. Ettől függetlenül azt mondhatom, hogy biztosan lesznek olyan játékosok a keretben, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. A múlt vasárnapi mérkőzésen összeszedtem egy kiállítást, így az utolsó mérkőzést sajnos csak a lelátóról nézhetem. Steigerwald Ernő fog helyettesíteni, aki ragyogóan megoldja majd ezt a feladatot is. Mindent meg fogunk előre beszélni, de úgy gondolom túlságosan nagy jelentőséggel nem bír majd a vasárnapi mérkőzés. Sajnálom, hogy így alakult – a megérdemelt büntetésemet le fogom tölteni és a jövőben jobban oda fogok figyelni ezekre a dolgokra. Az már biztos, hogy a következő szezonban is indítunk NB3-as csapatot, de ennek részleteit csak ezután határozza meg a klubvezetés. A keret kialakítása is lassan elkezdődik és már a héten leültünk-leülünk beszélni játékosainkkal a jövőt illetően. Bízom benne, hogy az utóbbi egy év rutinszerzése meglátszik majd a következő szezonban és sokkal jobb eredményeket tudunk majd produkálni.

Tóth Ákos: – Az együttes szintjén tét nélküli mérkőzésen lépünk pályára Békéscsabán, főleg annak tudatában, hogy a jövő szezonban a két alakulat első csapata véresen komoly bajnokikon fog már egymás ellen küzdeni. Ezúttal szeretnék lehetőséget adni olyan fiataloknak, akik nem játszottak még az első csapatban. Az utánpótlásból is fogok tehát felhozni játékost, valamint a keret pár tagjának ez a meccs még egy plusz lehetőség lesz arra, hogy megmutassák, nélkülük nem képzelhető el a jövő SZEOL-ja sem.

line_purple

Fotók

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/974009602667436/

 

Címkék:  , ,

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás