Békéscsaba 1912 Előre II. – Pénzügyőr SE

penzugyor_se_150

NB III. Közép csoport 2015/2016. 15. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Pénzügyőr SE

0-4 (0-1)

Időpont: 2015. november 8. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Brezovai Zoltán

Asszisztensek: Török Sándor, Lászlai Róbert

Békéscsaba: Máthé Gábor, Vozár Dávid, Fehér Zsolt, Lászik Milán, Szántó Mihály Sándor, Tatár Eduard, Juhász György, Szalai Dániel, Bozsó Milán, Mácsai László, Pilán Márkó. Cserék: Koszecz Kristóf, Takács János Dávid, Polonio-Guerreiro Joao, Konyecsnyi Zoltán, Bozó, András, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor.

Pénzügyőr: Hajdu Gergely, Szigeti Attila, Luczek Dávid, Bíró József, Varga-Sebestyén Benjámin, Szabó Balázs, Karvalics Bence, Gyürki Gergő, Sztrunga Zsolt, Kovács Dániel Zsolt, Pápai Ádám. Cserék: Feil Máté, Meggyes Balázs, Rabatin Norbert, Buzás Viktor, Iflinger Norbert, Lékai Soma.
Vezetőedző: Vatai Attila.

Gólszerzők: Szigeti Attila (32. perc), Gyürki Gergő (70. és 81. perc), Feil Máté (92. perc).

Sárgalapok: Karvalics Bence (10. perc), Szabó Balázs (21. perc), Bíró József (22. perc), Pilán Márkó (24. perc), Tatár Eduard (29. perc), Luczek Dávid (49. perc).

line_purple

A végeredményből kiindulva sima vereséget szenvedett vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgó-csapata, amely a pontvadászat 16. fordulójában a Pénzügyőrrel szemben maradt alul. A lila-fehérek ezzel szemben a meccs első negyedében döntésre vihették volna a dolgot, de nem volt olyan játékosuk a pályán, aki képes lett volna gólt szerezni, a fővárosiak ellenben remekül éltek a kontrának nevezett fegyverrel.

Az első félidőben a hazaiak irányították a játékot, helyzeteket alakítottak ki, Juhász révén még a kapufát is eltalálták, gólt azonban csak a szórványos ellentámadásokkal próbálkozó vendégeknek sikerült találniuk. A 32. percben egy bal oldalról elvégzett szögletre Szigeti érkezett a rövidre és csúsztatott, közeli fejese a kapu rövid felső sarkában kötött ki, 0–1.

A második játékrész első felében sem változott jelentősen a képlet: a hazaiak támadtak, a Pénzügyőr pedig saját térfelét megszállva próbált ellencsapásokat mérni. A 70. percben az egyik ilyen jobb oldali kontra végén Pápai beadását Gyürki csúsztatta fejjel a hálóba, 0–2. Ezután a találat után mintha hitehagyottá váltak volna a házigazdák, ennek tulajdoníthatóan nem is maradt el a folytatás. A 80. percben labdaszerzésből indult a vendégek kontrája, melynek végén Sztrunga ütempasszát Gyürki váltotta gólra 8 méterről, 0–3. A kegyelemdöfést pedig két csereember adta meg már a ráadásban: Iflinger bal oldali centerezéséből, a röviddel előtte beállt Feil volt eredményes.

Azok után, hogy „túlélték” az első félórát, a vendégek taktikailag érettebb játékot nyújtottak, így a sikerük nem kérdőjelezhető meg.

Boér Gábor: – Furcsán hangozhat, de a mai meccset gólokkal kellett volna nyernünk, hiszen az első húsz percben nagyon jól futballoztunk és rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, azonban vagy a kapufa, vagy az ellenfél kapusa, vagy a rosszul meghozott döntések miatt nem sikerült betalálnunk. Nehéz megélni hétről-hétre azt, hogy elismerően nyilatkoznak rólunk, mégis sorozatban vesztesen hagyjuk el a pályát, most ráadásul egy komoly játékvezetői tévedés miatt kerültünk hátrányba. Gratulálok az ellenfélnek, további sikereket kívánok nekik a bajnokságban!

Vatai Attila: – Az első negyedórában kivégezhettek volna bennünket a hazaiak, de a vezetés megszerzése olyan energiát szabadított fel, amely kitartott a mérkőzés végéig. Örömünk azért is felhőtlen, mert egy jó csapatot győztünk le, melynek erejét nem tükrözi hűen a tabellán elfoglalt helyezése. A továbbiakban sok sikert kívánok a csabaiaknak!

line_purple

Boér Gábor: – Egy újabb fővárosi gárda következik, melynek játékerejét ismerve, igen nehéz mérkőzésre számítok. Aktuális ellenfelünk tele van egykor magasabb szintet is megjárt, rutinos labdarúgókkal. Fiatal, rutintalan csapatom, az ilyen kaliberű konkurensekkel szemben nehezen tud olyan fölényt kialakítani, hogy el tudjuk dönteni a mérkőzéseket. Hiába játszunk hétről-hétre a mezőnyben jól, mert a mindenkori ellenfelünk kapujára csak ritkán jelentünk veszélyt. Ha ezen sikerülne változtatnunk, akkor elkezdhetnénk a felzárkózást a tabellán, ehhez azonban mindenképpen szükségünk lenne néhány tapasztalt labdarúgóra, ezen felül hinnünk is kellene a sikerben! Ami a keretet illeti, Zámbori sárgalapok miatt hagyja ki a mérkőzést, míg Ruzsa és Huszár sérüléssel bajlódik.

line_purple

Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/180394958968214/